07 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

4 ilde çatışma: 2 şehit

AğrI, Van, Diyarbakır ve Hakkari’de önceki gün düzenlenen terör saldırılarında 2 asker şehit oldu, 7 terörist de etkisiz hale getirildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan er Cemal Yalın dün sabah şehit oldu. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada da, terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 2’si kadın 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Van’ın Çaldıran ilçesinde teröristlerce Emniyet Amirliğine düzenlenen saldırıda ise, 3 terörist etkisiz hale getirilirken, üzerlerindeki çok sayıda mühimmatta ele geçirildi. Çatışmada İlçe Emniyet Amiri ile 2 polis memuru hafif yaralandı. Çatışmada etkisiz hale getirilen 3 teröristin üzerinde ise bir roketatar ile 4 roketatar mermisi, 1’i patlamış 5 el bombası, 2 kalaşnikof marka tüfek, tabanca, dürbün, telsiz ve hayat malzemesi ele geçirildi. Emniyet yetkilileri, teröristlerden birinin roketatarlı saldırı hazırlığında olduğu, diğerinin ise pimini çektiği el bombasını atacağı sırada etkisiz hale getirildiğini belirterek, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle büyük bir facianın önlendiğini vurguladı.

Hatay ve Şırnak’ta 2 terörist teslim oldu

Hatay'da güvenlik güçlerini arayan bir terörist, kendi isteği ile teslim oldu. Terör örgütü elemanının, İskenderun ve Dörtyol’daki olaylarla bağlantısı araştırılıyor. Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK’ya mensup olduğunu söyleyen bir şahıs, 155 polis ihbar hattından Erzin Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak teslim olmak istediğini söyledi. Polisi arayarak, bulunduğu yeri tarif eden şahıs, güvenlik güçlerine, Kuzuculu kasabası ile Erzin ilçesi arasında bulunan otoban köprüsü altında teslim oldu. Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen terörist, Terörle Mücadele ekiplerince sorguya alındı. İsmi öğrenilemeyen PKK’lı teröristin geçtiğimiz aylarda Hatay’da bulunan bir maden ocağında güvenlik görevlisinin, İskenderun’da bir askerî kışlada 6 askerin ve son olarak Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesi olaylarıyla bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. Şırnak’ta bir teröristin teslim olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, terör örgütünden kaçan 1 terörist, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

07.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  YAŞ krizi buzdolabında

  ASKER YARGI İLE YENİ YENİ TANIŞIYOR

  Kimlik numaralarında bir bilgi kullanılmadı

  Redd-i hakimin reddine red

  Kendi arzumla emekliliğimi istedim

  Rusya’ya yangınla mücadelede yardım teklifi

  4 ilde çatışma: 2 şehit

  ‘’BAŞKA ÇOCUKLAR DA ÖLMESİN, BU SON OLSUN’’

  Türk: Silâhlar sussun

  TBMM Başkanı Şahin: Hiç bir makam boş kalmaz

  Bayan hafız sayısı 10 bini aştı

  E-muhtıra için savcılara çağrı

  Bankaların 6 aylık kârı 12 milyar lira

  500 bin kişi evine kavuşacak

  Ramazan’da pideye zam yok

  Ramazan’da kalp ikazı

  Anadolu'da kış hazırlıkları başladı

  Sıcaklık, normallerin üzerinde

  Gazze’de el konulan gemiler bugün Türkiye’de

  Kitapseverler Beyazıt ve Kocatepe’ye

  İzmir’e asansörlü üst geçit yapılıyor

  Uslanmayan sürücüye eğitim

  UUİ’nin onarımı bugün başlıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.