15 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

11 Eylül Camiine Obama’dan destek

ABD Başkanı Barack Obama, Ramazan ayı nedeniyle Beyaz Saray’da iftar yemeği verdi. Obama, yemek sırasındaki konuşmasında, 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kulelerin yakınına cami inşa edilmesi projesine destek verdi.

Sıfır Noktası’nda camiye Başkan Obama’dan destek ABD Başkanı Barack Obama, Ramazan ayı dolayısıyla Beyaz Saray’da iftar yemeği verdi. Obama, yemek sırasındaki konuşmasında, 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler’in yakınına cami inşa edilmesi projesine destek verdi. ‘’Cordoba Evi’’ adı verilen ve ülkede yoğun tartışmalara sebep olan İslâm Kültür Merkezi ve cami inşası projesiyle ilgili ilk kez açıklamalarda bulunan Obama, şunları kaydetti: ‘’Bu konunun yol açtığı hissiyatları anlıyorum. Sıfır Noktası (Ground Zero-saldırıdan önce İkiz Kulelerin yer aldığı bölge) gerçekten kutsal bir alan. Ancak şunu net olarak söyleyeyim; bir vatandaş ve başkan olarak, Müslümanların da bu ülkedeki herkes gibi, dinlerinin gerektirdiği ibadetleri yerine getirmede aynı hakka sahip olduğunu düşünüyorum. Bu, yerel yasalara ve kurallara uygun biçimde, aşağı Manhattan’daki özel mülkiyet üzerine bir ibadet yeri ve toplum merkezi inşa edilmesi hakkını da içeriyor. Burası Amerika ve dinî özgürlüklere olan bağlılığımız sarsılmaz’’.

İSLÂM ABD’NİN PARÇASI

KonuşmasInda dinî özgürlükler ve dinî hoşgörünün öneminin ısrarla altını çizen ve bu ilkelerin ABD Anayasasında en başından beri desteklendiğini ifade eden Obama, El Kaide’nin İslâm ile eşdeğer olmadığını da belirtti. Obama, “El Kaide’nin dâvâsı İslâm değil, tamamen çarpıtılmış bir İslâm. Bunlar dinî lider değil, masum erkek, kadın ve çocukları öldüren teröristler. Dolayısıyla, bunlara karşı savaşıyoruz ve bu savaşı kazanacak olmamızın sebebi, sadece silâhlarımızın değil, sahip olduğumuz değerlerin gücü” diye konuştu. El Kaide’nin, diğer dinlere mensup kişilerden daha fazla Müslüman öldürdüğünü belirten Obama, 11 Eylül saldırılarında ölen masum Müslümanların da bu listeye dahil olduğunu söyledi. İslâm’ın, büyük çeşitlilikleri içinde barındıran bir din olduğuna işaret eden Obama, Ramazan’ın, İslâm’ın ABD’nin her zaman bir parçası olduğunun da bir hatırlatıcısı olduğunu kaydetti. Obama, Beyaz Saray’da bilinen ilk iftar yemeğinin, bundan 200 yılı aşkın süre önce, ABD’nin eski başkanlarından Thomas Jefferson tarafından, ABD’de görev yapan ilk Müslüman büyükelçisi olan Tunus Büyükelçisine verildiğini anlattı. Obama konuşmasında, Müslümanların nesiller boyunca ABD ve Amerikan toplumuna yaptığı katkılardan da bahsetti.

15.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  11 Eylül Camiine Obama’dan destek

  MEKKE, EN GÜZEL ŞEHİR OLACAK

  Şam’da Osmanlı geleneği

  Kanada'da Cuma İzdihamı: Namaz üç defa kılındı

  Berlİn’deRamazan gecelerİ

  New Jersey’de Sakal-ı Şerif ziyareti

  SELZEDELER İÇİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

  Pakistan’da buruk kutlama

  İngiltere, generallerin sayısını azaltıyor

  Hizbullah’tan Hariri dâvâsına yeni deliller

  İran'ın, ilk nükleer santrali hazır

  Bulgaristan’da başmüftülük krizi

  Guam adası 7,2 ile sallandı

  Clinton, doğrudan görüşmeler için çabalıyor

  Yunanistan’da şimdi de mezarlık provokasyonu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.