17 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Trabzon iyi başladı

Trabzonspor yeni sezona iyi bir başlangıç yaptı. Deplasmanda Ankaragücü karşısında alınan 3 puan Liverpoll ve Fenerbahçe maçları öncesinde camiaya moral verdi. Teknik Direktör Şenol Güneş takımı ve oyuncularını çok iyi tanıyor. Kolombiyalı forvet Teofilo'nun satılmasına karşı çıkarak, ne kadar haklı olduğunu Bursa ve bu maçta gördü. Teofilo iki maçta attığı 5 golle üzerindeki baskıyı dağıttı ve fırsatçı bir golcü olduğunu herkese gösterdi.

Güneş'in en büyük avantajı oturmuş bir kadro ile çalışması. Yeni transfer Polonyalı savunmacı Glovacki dışında sahaya sürdüğü 11 geçen sezonun oyuncuları. Bu bakımdan takımın eksik yönlerine hemen neşter vurabiliyor. Nitekim, Ankagücü maçının ilk yarısında aksayan Ceyhun'un yerine aldığı İbrahim Yattara ile takımın hücum gücünü arttırarak, galibiyetin kilidini açtı. Yedekten oyuna giren Umut Bulut'taki olumlu performansı da unutmayalım. Teofilo'nun attığı iki goldeki asist ile bencilliğini üzerinde attığını gösterdi. Umut Bulut maçlarda bu tip asistleri yapması halinde hem takımı daha çok gol atacak, hem de kendisi hakkında yapılan eleştirilerin dağılmasını sağlayacak.

Trabzonspor bu hafta iki zorlu maça çıkacak. Önce hafta içinde UEFA Avrupa Liginde İngilizlerin güçlü ekibi Liverpool'a konuk olacak. Çıkabilecek en zor kurayı çeken temsilcimizin ilk maçta alacağı sonuç rövanş için ölçü olacak. Ancak, elendiği taktirde fazla eleştiri alacağını düşünmüyorum. Çünkü güç dengeleri çok farklı. Bu maçın ardından ligde ise Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Kura azizliği mi nedir, sezonun ikinci haftasında bir derbi oynamak kolay bir iş değil. Ağustos sıcağı ve aşırı nem sahadaki mücadeleye olumsuz etkileri oluyor. Bu yüzden maçlarda verilen su molalarını Avrupa'da görmek mümkün değil. Burada Federasyonun bir hatası yok. Takımlarımızın Avrupa maçları takvimi yüzünden sezonu erken başlatmak zorunda kalıyor.

EROL DOYURAN

[email protected]

17.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trabzon iyi başladı

  Yalancı bahar mı?

  BEŞİKTAŞ AVANTAJ ARIYOR

  Sessiz gecede patladılar

  Fenerbahçe'de yeni transferler imza atıyor

  Guti İstanbul'da taraftarla buluşuyor

  Golcüler ve kaleci Hakan formda

  Sakatların durumu

  TEOFİLO KÖTÜ GÜNLERİ GERİDE BIRAKTI

  “12 Dev Adam” aldığı yenilgilerle üzdü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.