17 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Yalancı bahar mı?

Şampiyonlar Ligi’nde, kadro kalitesi olarak kendisinden 3-5 gömlek geride olan Young Boys’ a elenen Fenerbahçe, hiç kimsenin beklemediği şekilde Antalyaspor’u ilk 28 dakikada attığı 4 golle geçerek yeni sezona sükseli bir giriş yaptı. Hem üzerlerindeki kara bulutları dağıttılar, hem de Paok maçı öncesi moral depoladılar. Bu skorun ortaya çıkmasında Antalyaspor’un da katkısı büyüktü ama güney ekibi karşısında geçen sene son dakikalarda zorla alınan galibiyetler ve Türkiye Kupası’ndaki yenilgi düşünüldüğünde, hiç de yabana atılacak bir üstünlük değildi Pazar akşamındaki skor zenginliği.

İlk yarım saatteki arzu ve istek o kadar fazlaydı ki, kanatlardan yapılan bindirmelerle rakibin savunmasını darmadağın ettiler. Özellikle bir Gökhan Gönül'ü insan seyretmeye doyamıyor. Sağ tarafta gitti geldi. Gol attı, kalesinden iki tane gollük topu çıkardı. Onu izlerken biz yorulduk, O resitaline devam etti. Önünde oynayan Mehmet Topuz da sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen genç oyuncuya iyi eşlik etti. Kazım Kazım bu maçı defalarca seyredip nasıl büyük hatalar yaptığını bir kez daha görmeli.

Senegalli golcü Mamadou Niang, Semih Şentürk’ü görünce şaşırmıştır herhalde. Böyle bir santrafor varken beni niye aldılar diye. Nöbetçi golcü 2 gol attı, bir asist yaptı, bir o kadar da kaçırdı. Bu sezonun tartışılan adamı Alex De Souza ile birlikte hücum aksiyonlarında neler olması gerekiyorsa hepsini gerçekleştirdiler. Brezilyalı oyundan çıkarken kaptanlık pazubandını Semih Şentürk’e uzatıp, onun takmak istemeyip zorla Emre Belözoğlu’ na vermesi de manidardı.

Sarı lacivertli futbolcular ilk defa bu maçta, Aykut Kocaman’ın kafasında oynatmak istediği oyundan küçük küçük bukleler sundular. Topu kanatlara taşıyarak oyunu daha geniş alana yaydılar. Hücumun yönünü sürekli değiştirerek, hızlı kanat varyasyonları ile rakip defansın akordunu bozdular. Sakatların katılması ile birlikte takımın omurgasının yavaş yavaş oturması Fenerbahçe’nin çehresini değiştirmeye başladı. Tabi asıl sınav deplasmandaki Trabzonspor maçı. Bu maçta ortaya konacak futbol, bu görüntünün yalancı bahar mı yoksa değişimin ayak sesleri mi olacağını gösterecek.

MEHMET ILGAZ

[email protected]

17.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trabzon iyi başladı

  Yalancı bahar mı?

  BEŞİKTAŞ AVANTAJ ARIYOR

  Sessiz gecede patladılar

  Fenerbahçe'de yeni transferler imza atıyor

  Guti İstanbul'da taraftarla buluşuyor

  Golcüler ve kaleci Hakan formda

  Sakatların durumu

  TEOFİLO KÖTÜ GÜNLERİ GERİDE BIRAKTI

  “12 Dev Adam” aldığı yenilgilerle üzdü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.