18 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İran’ın, İsrail’den korkusu yok

İRAN Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, İran’a saldırması durumunda İsrail’e ‘’unutamayacağı bir ders vermeye hazır olduklarını’’ ve böyle bir saldırının ‘’siyonist rejimin hayatını tehlikeye sokacağını’’ söyledi.

Vahidi, İsrail’in, yakında hizmete açılması planlanan Buşehr nükleer santraline saldırı tehditlerine karşılık, ‘’Düşmanlar, İran’ın teknolojik alanda ilerlemesinden endişe ediyor’’ yorumunu yaptı. İsrail’in saldırmasının ‘’akılsızlık’’ olacağını belirten Vahidi, ‘’Saldırı halinde İran belki bir nükleer santralini kaybedecek, ama bu hareket siyonist rejimin hayatını tehlikeye sokacak’’ diye konuştu.

İsrail’in, ‘’Hizbullah ile 33 gün ve Hamas ile 22 gün süren savaşlarındaki yenilgisini telâfi etme peşinde’’ olduğunu savunan Vahidi, İran’a saldırı senaryolarını da bu yenilginin bir parçası olarak kabul ettiklerini söyledi.

Vahidi, İsrail’in, İran ile doğrudan karşı karşıya gelmek istemesi ihtimalini ‘’düşük hatta imkânsız’’ gördüklerini de kaydetti. İran’ın, her türlü tehdit ve saldırıyı bertaraf edecek güçte olduğunu belirten Vahidi, ‘’Siyonist İsrail’e unutamayacağı bir dersi vermeye hazırız’’ dedi.

İranlı Bakan, saldırı tehditlerini öteden beri tekrarlayan İsrail’in, böyle bir eylemi hayata geçirecek kadar güçlü olduğuna inanmadıklarını da kaydetti. Vahidi, ABD’nin İran’a yönelik söylemi için de, ‘’Onlar, İran’ın vereceği cevabı ve alacakları yenilgiyi tam olarak teşhis edemiyor’’ ifadesini kullandı. ABD’nin, Afganistan ve Irak’ta bataklığa saplandığını savunan Vahidi, ‘’Akıllı hiçkimse, bataklıktayken daha derin bir bataklığa saplanmak istemez’’ diye konuştu.

Bu arada İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest de haftalık olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail’in Buşehr nükleer santraline yönelik tehditlerini değerlendirirken, ‘’Bu tesislere her türlü saldırı, çok şiddetli bir karşılık bulur’’ ifadesini kullandı. Buşehr nükleer santraline bir hafta içinde yakıt verileceği ve birkaç haftalık işlemlerin ardından hizmete açılacağı bildirilmişti.

18.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’ın, İsrail’den korkusu yok

  Müslüman, Sırp ve Hırvat fakir aileler aynı aşevinde

  Darfur’da Ramazan sevinci

  “HAYAT TÜNELİ’’ ŞİMDİ SAVAŞ MÜZESİ

  Üsküp’te Ramazan,kardeşliği pekiştirdi

  İsrail Ordusu’ndan kadın askere kınama

  Bağdat’ta kanlı gün

  Kolombiya’da mu’cizevî kurtuluş

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.