18 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Müslüman, Sırp ve Hırvat fakir aileler aynı aşevinde

Bosna-Hersek’ın başşehri Saraybosna’da 18 yıldır faaliyette olan aşevi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 5 bin kişi için iftar yemeği veriyor.

Saraybosna’nın Stari Grad Belediyesi bünyesinde tarihî Başçarşı’da faaliyet gösteren aşevinin kuruluşu, 1992 yılına uzanıyor. Aşevi, savaşın başında doğu bölgesinden kaçan mültecilere bir öğün yemek temin etmek amacıyla kurulurken, ilk sıralarda 180 kişiye yemek verdi. Saraybosna’nın kuşatma altında bulunduğu sıralarda bu sayı günde 6 bine çıktı.

Aşevinin yöneticisi 58 yaşındaki Zilha teyze, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aşevinin halen faaliyette olmasının kendisini bir bakıma üzdüğünü ifade eden Zilha teyze, ‘’Savaş bittiğinde mutfağım da kapanır diye düşünüyordum, ama maalesef hala bir öğün yemeğe muhtaç olan insanlarımız var. Bu insanlarımız olduğu müddetçe burası kapanmayacak’’ dedi. Zilha teyze, aşevinin günde 1200 kişiye düzenli olarak yemek verdiğini, buradan yemek alanlar arasında Sırp ve Hırvat fakir ailelerin de bulunduğunu söyledi. Hasta ve yatalaklara yemekleri evlerine kadar götürdüklerini anlatan Zilha teyze, Ramazan ayıyla birlikte aşevinin çalışma temposunun daha da arttığını, halen günde 5 bin kişi için iftar hazırladıklarını belirtti.

18.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’ın, İsrail’den korkusu yok

  Müslüman, Sırp ve Hırvat fakir aileler aynı aşevinde

  Darfur’da Ramazan sevinci

  “HAYAT TÜNELİ’’ ŞİMDİ SAVAŞ MÜZESİ

  Üsküp’te Ramazan,kardeşliği pekiştirdi

  İsrail Ordusu’ndan kadın askere kınama

  Bağdat’ta kanlı gün

  Kolombiya’da mu’cizevî kurtuluş

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.