21 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

TÜRKİYE’NİN YARDIMLARI

Avrupa Birliği (AB) ile İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış da, Türkiye’nin felâket sonrasında Pakistan’a acil ihtiyacını karşılaması için 10 milyon dolar nakit yardımında bulunduğunu iki askerî kargo uçağı ile de felâket bölgesine tıbbî yardım gönderildiğini kaydetti.

Bağış yardımların artarak devam edeceğini belirtti. Pakistan’da yaşanan sel felâketi sonrasında zor durumda kalan halka yardım için devlet kuruluşları ve sivil toplum örgütleri de seferber oldu. Cansuyu, İnsanî Yardım Vakfı, Kimse Yok Mu gibi yardım dernekleri de Pakistan halkına el uzatıyor. Sel felâketinden sonra bölgeye ulaşan yardım kuruluşları, kendi bünyelerinde yardım kampanyaları da başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt içi ve yurt dışında yardım kampanyası düzenleyecek. Dün Cuma namazı sonrasında camilerde Pakistan’daki selzedeler için toplanan nakdi yardım, başbakanlık tarafından belirlenen hesap numaralarına aktarıldı.

FELÂKETTEN MİLYONLARCA HAYVAN DA

ETKİLENDİ

Bİrleşmİş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Pakistan’daki sel felâketinden milyonlarca hayvanın da etkilendiğini açıkladı. FAO, yaptığı yazılı açıklamada, sellerde 200 bin kadar büyükbaş hayvanın telef ya da kaybolduğunu belirtti. Kanatlılar da göz önüne alındığında sellerde telef olan veya kaybolan hayvanların sayısının milyonlara çıktığı, hayatta kalan milyonlarca hayvanın ise yem bulamadığı bildirildi. FAO, hayvanların çoğunun, afetzedelerin her şeylerini arkalarında bırakarak evlerini terk etmek zorunda kalması nedeniyle telef olduğunu belirterek, Pakistan’ın tek geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu vurguladı. FAO’nun Pakistan yetkilisi David Doolan, hayatta kalan hayvanlar için acilen yem, hastalananlar için ilâç bulunması gerektiğini söyledi.

21.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BM’den İsrail’e:Ambargoyu kaldır

  Obama Hıristiyandır

  Pakistan için yardım seferberliği

  TÜRKİYE’NİN YARDIMLARI

  ABD, Irak’taki güvenlik personelini arttıracak

  ABD, İsrail’i ikna etti

  İsrail, hırsız askerleri serbest bıraktı

  Rus Bakan, yangınla mücadeleyi savaşa benzetti

  Rusya içki reklâmının yasaklanmasını istiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.