21 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Bank Asya 1. Lig'de sezon başlarken

Bank Asya 1. Lig'de 2010-2011 sezonu dün oynanan Adanaspor-Mersun İdmanyurdu karşılaşmasıyla start aldı. 1963-64 sezonunda kurulan 2. Lig, daha sonra 2007-2008'de Birinci Lig adını aldı. Lig geçtiğimiz iki sezonda olduğu gibi bu sezon da Bank Asya sponsorluğunda düzenlenecek.

2001-2002'de 20 takımla oynanan lig, bir sonraki sezondan itibaren 18 ekiple devam etti. Futbol Federasyonu tarafından tescili iptal edilen Ankaraspor'un yer almayacağı ligde bu sezon 17 takım mücadele edecek. İlk iki sıradaki takımların doğrudan Süper Lig'e yükseleceği Bank Asya 1. Lig'de, 3'ncü ile 6'ncı, 4'ncü ile 5'inci birbirleriyle eleme usulü çift maç yapacak. Bu maçlarda rakiplerini eleyen takımlar finalde karşılaşacak ve kazanan Süper Lig'e çıkacak. Ankaraspor'un dışında 2 takım daha lige veda edecek. Akhisar Belediyespor ile TKİ Tavşanlı Belediyespor ligde ilk defa bu sezon mücadele edecek.

Yeni sezonda Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek 17 takımdan Altay, daha önce Süper Lig'de en fazla oynayan takım olarak dikkati çekiyor. A.A'nın derlemesine göre, İzmir'in siyah-beyazlıları Süper Lig'de daha önce 41 sezon yer aldı. Altay'ı, ligde 29 sezon oynayan Samsunspor ile Adanaspor (21), Boluspor (20), Denizlispor (19), Karşıyaka (16), Çaykur Rizespor (13), Mersin İdmanyurdu ve Diyarbakırspor (11), Orduspor (9), Giresunspor (6) ile Kayseri Erciyesspor (2) takip ediyor.

Akhisar Belediyespor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Güngören Belediyespor, Kartalspor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor ise daha önce Süper Lig'de hiç mücadele etmedi. Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Giresunspor 1976-1977, Mersin İdmanyurdu ise 1982-1983 sezonundan bu yana Süper Lig'de yer alamıyor. Karşıyaka ve Samsunspor, Süper Lig tarihinin en çok küme düşen takımları. Her iki ekip de 6'şar kez Süper Lig'e veda etti.

EROL DOYURAN

[email protected]

21.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bank Asya 1. Lig'de sezon başlarken

  Tur uzak değil ama..

  Robinho kimin olacak?

  Yunanlılar turdan umutlu

  Liverpool'u korku sardı

  Eski başkan Faruk Süren:Adnan Sezgin gitmeli

  Galatasaray şimdi de Drenthe'yi takibe aldı

  F.Bahçe'nin Avrupa'da henüz galibiyeti yok

  Beşiktaş, İstanbul Belediye karşısında 3 puan arıyor

  SPOR TOTO SÜPER LİG'DE 2. HAFTA

  BANK ASYA 1. LİG'DE PROGRAM

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.