21 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Tur uzak değil ama..

Şampiyonlar Ligi'nden Ajax' a 1_1 ve 3_3' lük skorlarla elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne gelen PAOK karşısında ne yapacağı merak konusuydu Fenerbahçe'nin. Antalya maçındaki ilk yarım saatlik güzel futbol ve bol gollü skor takımın üzerindeki kara bulutları az da olsa aralamıştı. Ancak Selanik deplasmanına, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğundan dolayı eksik bir kadroyla gidilmişti. Öyle ki, Kayserispor ile anlaşan Önder Turacı bile mecburiyetten 18 kişilik kadroya alınmıştı.

Son idmanda Emre Belözoğlu'nun da sakatlanması ile defans ve orta saha kurgusunda Aykut hocanın eli iyice zayıflamış oldu. Cristian Baroni ile Selçuk Şahin milli futbolcunun çok iyi becerdiği dikine oynama konusunda her zaman olduğu gibi yine yetersiz kaldılar. Sürekli yan top yaparak hızlı hücum varyasyonlarında takıma katkı sağlayamadılar. Alex de Souza da eski günlerinin çok uzağında olunca ilk yarıda orta saha çöktü. Brezilyalı, ne Semih Şentürk'e top geçirebildi ne de ayağında top tutabildi. Rakip savunmanın içinde kaybolmaya başlayınca da iş yapıyor görünmek için, geriye çekilip takımının 3. ön liberosu gibi oynamaya başladı. Oyunda otomatikman 45 dakika Fenerbahçe yarı alanında oynandı.

Bir kez daha görüldü ki Semih Şentürk gol noktalarında belli standardı olmayan bir futbolcu. 4 gün önce sahada döktürdü. Alkışı hak etti. Alex de Souza ile uyumu müthişti. Haklı olarak da Aykut Kocaman oyuna onunla başladı. Ama o golcüden eser yoktu Selanik' de. Mamadou Niang'ın oyuna girmesi ile takım hareketlendi. Driplingleri, top alış verişi, vücudunu kullanması ve hırsı ile sarı lacivertlilere büyük kakı sağlayacağı kesin. Kırmızı kart pozisyonunda tekmeye kafa uzatması uzun yıllardır Fenerbahçe'de görülmeyen bir enstantaneydi. Aykut hocanın takımına kazandırmaya çalıştığı mücadeleci ve hırslı oyuncu kimliğine geçişte arkadaşlarına güzel örnek olacak.

Takımın form grafiği gün geçtikçe yükseliyor. Tek gollü mağlubiyete rağmen, cezalı ve sakatların katılımının yanında taraftarın da desteği ile Kadıköy' de, zor da olsa istenilen sonuç elde edilebilir. Bunun için inanmak ve rakiple başa baş mücadele etmek şart.

MEHMET ILGAZ

[email protected]

21.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bank Asya 1. Lig'de sezon başlarken

  Tur uzak değil ama..

  Robinho kimin olacak?

  Yunanlılar turdan umutlu

  Liverpool'u korku sardı

  Eski başkan Faruk Süren:Adnan Sezgin gitmeli

  Galatasaray şimdi de Drenthe'yi takibe aldı

  F.Bahçe'nin Avrupa'da henüz galibiyeti yok

  Beşiktaş, İstanbul Belediye karşısında 3 puan arıyor

  SPOR TOTO SÜPER LİG'DE 2. HAFTA

  BANK ASYA 1. LİG'DE PROGRAM

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.