23 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Öğretmen atamaları iptal edilmeyecek

Millî Eğitim Bakanlığı, Kamu Personeli Sınavı ile ilgili ‘soruların çalındığı’ iddialarıyla ilgili olarak, aksi ispatlanıncaya kadar sınavın geçerli olduğu açıklamasında bulundu. Bakanlık, öğretmen atamalarının iptal edilmeyeceğini de bildirdi.

MEB: Aksi ispatlanana kadar KPSS geçerli MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından KPSS’ye yönelik iddiaların 30 bin kadroya yapılacak . öğretmen atamalarını etkileyip etkilemeyeceğine yönelik yapılan açıklamada, aksi ispatlanıncaya kadar sınavın geçerli olduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili iddialar üzerine, 31 Ağustos 2010’da gerçekleştirilecek 30 bin kadrolu öğretmen atamasına ilişkin iptal taleplerinin medyada yer aldığı belirtildi. 10 ve 11 Temmuzda yapılan KPSS’de soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddialarının ÖSYM tarafından araştırıldığı ifade edilen açıklamada, iddianın özellikle ‘’eğitim bilimleri’’ testinde 350 adayın tam puan almasına yönelik olduğu kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: ‘’ÖSYM hem söz konusu 350 adayı hem de sınavdan yüksek puan alan adayları tek tek araştırmaktadır. Ancak araştırmanın sonuçlanacağı tarih net değildir. Bu sebeple bakanlığımız 18 Ağustos 2010 itibarıyla almaya başladığı kadrolu öğretmen başvurularını 31 Ağustosta gerçekleştireceği atamalarla tamamlayacaktır. Kaldı ki ağustos ayında 30 bin öğretmen alınacağı tarafımızca çeşitli tarihlerde duyurulmuştur. Ayrıca 20 Eylül 2010’da başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında yeni atanacak öğretmenlerimiz, 1 Eylül 2010 tarihi itibarıyla eğitim ve öğretim çalışmalarının aksamaması için görevlerinin başında olmak durumundadır. Dolayısıyla hem öğretmen ihtiyacımız hem de atama bekleyen öğretmenlerimiz göz önüne alındığında atamaları iptal etmek haksızlığa neden olacaktır. Sınavın iptaline yol açacak bir sonuç elde edilmediği sürece Millî Eğitim Bakanlığı bu sınavı hukuken geçerli saymak durumundadır ve bakanlığımız aksi ispatlanana kadar sınavın geçerliliğini kabul etmektedir. Bakanlığımız söz konusu iddiaların doğruluğu kanıtlanırsa bu kişilerin atamalarını derhal iptal edecek ve kimseyi hak kaybına uğratmadan yerlerine puan üstünlüğüne göre yeni öğretmen ataması yapacaktır.’’

23.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İstişarî kurul toplandı

  Adana şehidini uğurladı

  Öğretmen atamaları iptal edilmeyecek

  Referandum yasakları yayınlandı

  Pakette eksiklikler var

  Nüfus memurları mesaî alacak

  Numan Kurtulmuş kararlı

  Erbakan: Hadi oradan çocuk mu kandırıyorsun?

  Prof. Şener: Üniversiteyi şehirle bütünleştirmeyi hedefliyoruz

  Nuri Demirağ’a vefa

  BDP’li Halis: Kılıçdaroğlu Dersim katliâmını meşrû gösterdi

  Yüzük ve küpeler Pakistan’a

  Şile’de kazı çalışmalarına dün de devam edildi

  Siirt’te gerginlik

  UYAP, mobil imza sistemine entegre oldu

  Kapıkule’de tır kuyruğu

  Uruguay’dan alınan Anguslar Derince’de

  Sebze ve meyve fiyatları Ramazanda düşmeyecek

  Memur “ücretsiz check up’’ istiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.