23 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Hicret edilecek şehir

PEYGAMBER Efendimiz (asm) dadısı Ümmü Eymen’le kaldıkları evin kapısının önünde oturmaktaydılar. Orada oturan ruhani kıyafetinde iki Yahudinin dikkatini çektiler. Ümmü Eymen’e yaklaşıp “Bu çocuğun adı nedir?” diye sordular. Ümmü Eymen bu insanların kötü niyetli olabileceklerini düşündü. Soruya soruyla cevap verdi:

“Niçin soruyorsunuz?” Adamlar, “Bizim tanıdığımız bir çocuğa benziyor da, onun için sorduk. Lütfen söyler misiniz, onun adı nedir?”

Ümmü Eymen bu söz ve davranışlarına bakarak onlara biraz güveni geldi ve “Onun adı Ahmed’dir!” dedi. İki Yahudinin bekledikleri cevap bu olsa gerek ki, birbirlerine tebessümle baktılar. Sonra içlerinden biri Ümmü Eymen’e yalvarmaya başladı:

“Ne olur, onu biraz buraya çağırır mısın?”

Ümmü Eymen tekrar şüphelenmeye başladı. Ümmü Eymen’in endişelerini gidermek için daha sıcak davranmaya başladılar. Onun endişelerine karşı, “Bizler, iyilikten başka bir şey düşünmeyen insanlarız! Kimseye zarar vermeyiz. Allah için onu seviyoruz ve senden onu çağırmanı istiyoruz.”

Ümmü Eymen Yahudilerin isteklerini geri çevirmedi. Peygamber Efendimizi (asm) görünce iki Yahudi de adeta yerlere kadar eğildiler. Sonra da sevgi ve saygıyla karışık bir hareketle Peygamber Efendimize (asm) yaklaştılar. Onu tepeden tırnağa süzdüler. Sonra sırtını açıp baktılar. Gördükleri karşısında ikisi de heyecanlanmıştı. Ümmü Eymen birbirlerine şöyle dediklerini duymuştu:

“İşte bu çocuk, bu ümmetin peygamberidir. Bu şehir de onun hicret edeceği yerdir. Bu memlekette çok şiddetli savaşlar, hicretler ve büyük işler olacaktır.”

AHMET ÖZDEMİR

23.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  KUR’ÂN BİZİ TEFEKKÜRE DÂVET EDİYOR

  SOLMAYACAK ÇİÇEKLER

  YENİ BİR GÜN

  Ramazan-ı Şerif’in sırrıyla

  “Senin arkandayım Sultanım!”

  EZ-ZAHİR

  Hicret edilecek şehir

  Teravih namazı

  KUR’ÂN’DAN DUÂLAR

  TEMİZ İMAN

  KALBİMİZ

  İslâmiyetin su ve ışığı

  Ya Halîm!

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.