25 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İyi bir kaleci şart

Geçen sezon kupa ve ligi Trabzonspor travmaları ile kapatan Fenerbahçe, bu sene de sezona Karadeniz darbesi ile başladı. Maçın başında gelen peş peşe goller ne Şenol Güneş’in planları arasında vardı, ne de Aykut Kocaman karşılaşmaya 2-0 yenik başlayacağını umuyordu. Öyle acayip bir maç yaşandı ki, bordo mavililer top oynamadan 3 gol atarken, Umut Bulut’un oyuna girmesi ile ikinci yarının başlarında 5-6 tane yüzde yüzlük gol pozisyonuna girdiği halde sonuç alamadı. Fenerbahçe’de ilk yarıda pozisyon vermediği rakibinden 3 gol yerken, ikinci yarıdaki savunma hatalarından, şansının yaver gitmesi ile kalesinde gol görmedi.

Aykut hoca Şanlıurfa’da 3 gol yediği rakibi karşısında takımının düştüğü hataları iyi analiz etmiş aslında. Selçuk İnan karşısında, gol atmasına rağmen hiçbir varlık gösteremeyen Alex de Souza’yı yanında oturtması doğru karardı ilk 11 tercihi için. Ancak 4-4-2 sistemi ile sahaya sürdüğü takımındaki en büyük yanlışı, Miroslav Stoch’u yedek soyundurmasıydı. Türkiye’nin en iyi top yapan ve dirençli orta sahasına karşı oynarken, kat eden oyuncuya ihtiyacı vardı. 18 kişilik kadrosunda da Slovak’tan başka böyle bir seçeneği yoktu. Zaten Semih Şentürk sakatlanıp oyuna girince, takımının çehresini değiştiriverdi genç oyuncu. Sarı-lacivertlilerin girdiği bütün gol pozisyonlarında onun imzası vardı.

Aykut Kocaman, nöbetçi golcünün sakatlanıp çıkmasında sonra yine Christoph Daum’ un oyun tarzına döndü. Mamadou Niang’ın arkasına, solda başlayan Özer Hurmacı’yı yerleştirdi. Genç futbolcu, bu bölgeye yeterli işlerlik kazandıramadı. Oynadığı futbolla kaptanını arattı. Takımının gole ihtiyacı varken, her ne kadar takım savunmasını zaafa uğratsa da bu bölgenin en iyisi olan Brezilyalıyı daha erken oyuna alabilirdi genç çalıştırıcı.

PAOK rövanşı öncesinde gelen bu yenilgi, takımın moral motivasyonunu sarssa da eksiklerini görme açısından iyi bir gösterge oldu. Bilhassa orta saha ve savunmada. Christian Baroni’nin yerine oyunu iki yönlü oynayabilecek çok kaliteli bir orta saha acilen alınmalı ki Emre Belözoğlu yalnızlıktan kurtarılmalı. Bir de Volkan Demirel’i zorlayacak bir kaleci kadroya dahil edilmeli transferin son günlerinde.

Milli Takımı Dünya 3.’sü yapan Şenol Güneş’e demediklerini bırakmayıp, yollayanlar; Kore’de herkesi kendine hayran bırakan, yarım sezonda Trabzonspor’un çehresini değiştirip iki kupayı müzesine götüren, söylemleriyle herkese örnek olan ve mütevaziliği ile kendini ve şehrinin değerini büyüten tecrübeli hocayı sinirlerinde köpürerek seyrediyorlardır herhalde…

MEHMET [email protected]

25.08.2010


 

Tribün terörünü protesto ettiler

BANK Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor'un yöneticileri, teknik heyet ve futbolcular, Mersin İdmanyurdu maçında çıkan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Kuruköprü civarında toplanan turuncu-beyazlılar 5 Ocak Meydanı'na kadar yürüyerek, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Başkan Bayram Akgül, burada yaptığı açıklamada, kulübe başkan olduğu günden bu yana en çok mücadele ettiği konunun saha ve seyirci olayları yüzünden alınan cezaların sona ermesi yönünde olduğunu anımsattı. Geçen sezon alınan cezaların faturasını şampiyon olamamakla ödediklerini belirten Akgül, ''Bugüne geldiğimizde yaşadıklarımız acı gerçeği ortaya koyuyor'' dedi.Akgül, Mersin İdmanyurdu taraftarının başlattığı olaylara karşılık vererek daha ligin başında takımlarının ceza almakla karşı karşıya kaldığını belirterek, şunları kaydetti: ''Bütün Adanaspor taraftarlarını kastetmiyorum. Gönülden ve takımını centilmence destekleyen taraftarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Yaşanan olayların ardından sadece ben değil, teknik heyetimiz, yöneticilerimiz ve futbolcularımız da tepkilerini bu yürüyüşe katılarak göstermişlerdir. Maçı izleyen taraftarımız, oto kontrol sistemini geniş kitlelere yaymalı ve saha kapatma cezaları nedeniyle takımından mahrum kalmamalıdır.''

25.08.2010


 

SIRADA LİVERPOOL VAR

BURSASPOR'U yenerek Süper Kupayı müzesine getiren, ligde de Ankaragücü ve Fenerahçe galibiyetleriyle liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Liverpool'u gözüne kestirdi.

Geçen hafta Anfield Road Stadı'nda yapılan ilk karşılaşmada Liverpool'a 1-0 yenilen bordo-mavililer, Arsenal beraberliği ve 3-0'lık Manchester City yenilgisiyle lige iyi başlayamayan ve eski görüntüsünden uzak olan rakibini eleyerek, tarih yazmak istiyor. Daha önce bir İngiliz takımı olan Aston Villa'yı eleme başarısı gösteren Karadeniz ekibi, lig ve Süper Kupa maçlarının moraliyle çıkacağı karşılaşmadan istediği sonuçla ayrılarak, Avrupa serüvenine devam etmeyi amaçlıyor.

ŞENER: F.BAHÇE MAÇI MORAL OLDU

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, dün Fenerbahçe karşısında aldıkları galibiyetin Liverpool maçı öncesi moral olduğunu belirterek, ''Derbi maçı kazanmanın mutluluğunu yaşadık. Bir penaltı kaçırdık, daha farklı da galip gelebilirdik. 3 puan aldığımız için sevinçliyiz. Şimdi önümüzdeki Liverpool maçını düşünüyoruz'' dedi. Liverpool ile çok önemli bir karşılaşma yapacaklarını ifade eden Şener, ''Bu maçta taraftara çok iş düşüyor. Fenerbahçe maçında taraftar coşkuluydu ama stat tam olarak dolmamıştı. Rakibimizi elemek için birinci madde gol yemememiz, ikinci olarak stadın tamamen dolu olması, üçüncüsü de seyircinin çok iyi desteklemesi lazım. Uzatma olursa bile sahamızda olacak. Bu da bir avantaj. Ama Liverpool maçını kazanacak olan takım değil, seyirci'' diye konuştu.

TARİHİ OLAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool gibi zorlu bir rakiple eşleştiklerini vurgulayan Şener, ''34 yıl sonra rakibimizle karşılaştık. O dönemde elenmiştik. Bu kez rövanşı alma imkanı doğdu. İlk maçta alınan 1-0'lık sonuç çevrilemeyecek bir sonuç değil. Liverpool'u eleyip gruplara kalmak tarihi bir olay olur. Umarım bunu gerçekleştiririz'' dedi. Şener, zorlu bir maç sürecini iyi sonuçlarla geçirmeye çalıştıklarını kaydederek, ''Şu ana kadar gelinen süreçte görüntümüz son derece olumlu. Bunu devam ettirmek en büyük beklentimiz. Bu kadro dünyanın en iyi teknik adamlarından biri olarak gördüğümüz Şenol Güneş'in elinde her geçen hafta daha da kimliğini buluyor'' diye konuştu.

25.08.2010


 

PAOK İstanbul'da

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında 26 Ağustos Perşembe günü Fenerbahçe ile karşılaşacak Yunanistan'ın PAOK takımı, İstanbul'a geldi.

Sürpriz bir şekilde maçtan iki gün önce İstanbul'a gelen Yunan kafilesini, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'nda, Fenerbahçe Kulübü dış ilişkiler departmanı yetkilileri karşıladı. Havalimanından konaklayacağı otele hareket eden PAOK, bu akşam Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

25.08.2010


 

Niang: Formam çok çekiliyor

FENERBAHÇE'NİN yeni transferi Mamadou Niang, alışma devresinin iyi geçtiğini belirterek Fransız futbolu ile Türk Futbolu arasındaki farklardan bahsetti.

Niang, Türkiye’de ikili mücadelelerde formadan çekmenin çok fazla yapıldığını söyledi. Trabzonspor maçı ile ilgili açıklamalar da yapan Niang öncelikle maçı yorumladı ve "Özelikle ilk yarıda teknik direktörümüz, topa sahip olmamızı bize söyledi. Aslında maçın başında oyuna konsantre başlayamadık ya da kaybettik. Bu nedenle de büyük hatalar yaptık. 2-0’dan sonra iyice geri çekildiler ve kontratak futbolunu seçtiler. Bu nedenle ilk yarı bizim için oyun daha da zorlaştı. Avrupa Kupası maçı oynadık ve başlarda belki bunun da yorgunluğu hissedildi. 2-1’i de yakaladık ama sürekli oyun içinde arkada olmamız bizi zorladı" dedi. Takıma ve Türkiye’ye ısınma süreci hakkında ise Niang, "Henüz geleli 1 hafta oldu. Takımım ve teknik kadromla bütünleşmem zaman alacaktır. Ama iyi başladık ve iyi gidiyoruz. Alışmam gereken başka şey de Türk futbolu. Bugün Türk futbolunda formadan çekmenin çok fazla olduğunu gördüm. Fransız futboluna göre farklı bir mücadele var sahada" dedi.

25.08.2010


 

Beşiktaş yola çıkıyor

BEŞİKTAŞ, Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki ile 26 Ağustos Perşembe günü yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçı için bugün Helsinki'ye gidecek.

Siyah-beyazlılar, karşılaşma için bugün öğle saatlerinde Türk Hava Yolları'na ait uçakla Helsinki'ye hareket edecek. Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, yarın akşam, karşılaşmanın oynanacağı Finnair Stadı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Toplantının ardından siyah-beyazlılar statta son antrenmanını yapacak. Beşiktaş kafilesi maçın ardından İstanbul'a dönecek. Siyah-beyazlıların, İstanbul'da 2-0 yendikleri HJK Helsinki ile perşembe günü yapacağı maç TSİ 19.45'te başlayacak. Beşiktaş'ın bu maça çıkarken cezalı futbolcusu bulunmuyor.

25.08.2010


 

Sercan Yıldırım 3. sınavdaehliyetine kavuştu

OTOMOBİL tutkusu ile tanınan Bursaspor'un genç yıldızı Sercan Yıldırım, 2 kez başarılı olamadığı ehliyet sınavını 3. girişinde geçerek ehliyetine kavuştu.

Geçtiğimiz yıl son model spor otomobiliyle 260 kilometre hız yapmasıyla gündeme gelen başarılı futbolcunun, ehliyetsiz olduğu anlaşılmıştı. Bursaspor'un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan genç yıldız, İstanbul kulüplerinin transfer listesinin başında olmasına rağmen, bonservis bedelinin yüksek olması sebebiyle transfer edilememişti. Futboldaki hızının yanı sıra, hızlı ve pahalı otomobil tutkusuyla gündeme gelen Sercan, son model Corvette Z06 marka otomobiliyle otobanda 260 kilometre hız yapmıştı. Futbol camiasının eleştirilerine hedef olan başarılı futbolcunun, ehliyetsiz olduğu ortaya çıkmış, tepkiler daha da artmıştı. 2 kez ehliyet sınavına girmesine rağmen başarılı olamayan Sercan Yıldırım'ın, geçtiğimiz hafta sonu 3. kez girdiği sınavda bu kez başarılı olduğu ve ehliyetine kavuştuğu öğrenildi. Genç yıldızın, son model otomobili ile daha rahat araba kullanabileceği için sevinçli olduğu belirtildi.

25.08.2010


 

Küfreden 6 taraftara 15 bin TL para cezası

MERSİN Amatör Süper Lig'de mücadele eden Erdemli Belediyespor'un Kulüp Başkanı Mehmet Morgül, yaklaşık 2.5 yıl önce yapılan bir karşılaşma sırasında bazı taraftarların kendisine küfrettiği gerekçesiyle başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Alınan bilgiye göre, 20 Ocak 2008 tarihinde deplasmanda Bozyazı Belediyespor ile karşılaşan Erdemli Belediyespor'un Kulüp Başkanı Mehmet Morgül, maç sırasında taraftarlardan küfür ve hareket içeren sözler işiterek, konuyu yargıya taşıdı. Bozyazı Sulh Ceza Mahkemesinde görülen dava, yaklaşık 2.5 yıl aradan sonra karara bağlandı. Mahkeme heyeti, taraftarlar Özgür Beraç, Çağrı Kiprit, Orhan Doğan, Mehmet Deveci, İlyas Altunöz ve Mustafa Yağ'ı davacıya küfür ve hakaret ettiklerine karar verdi. Mahkeme heyeti toplam 15 bin 260 TL para cezasına çarptırdığı sanıkların, maddi durumlarını göz önünde bulundurarak, ödemeyi 20 eşit taksit halde tahsil edilmesini kararlaştırdı. Mahkeme kararı gereğince sanıklar, 5 yıl boyunca maçlara sadece ''denetimli'' olarak gidebilecek.

25.08.2010


 

Glowacki önce sakatlandı,ardından kızı ameliyat oldu

TRABZONSPOR'UN sezon öncesi Wisla Krakow takımından kadrosuna dahil ettiği ve ortaya koyduğu futbol ile beğeni kazanan oyuncusu Glowacki, önceki akşam iki şansızlığını bir arada yaşadı.

Polonya milli takım kampına davet edilen, ancak Fenerbahçe maçında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan Glowacki'nin, gece de kızı Amelia'nın apandisit ameliyatı olduğu bildirildi. Kulüp sağlık kurulu başkanı İrfan Coşkun, Glowacki'nin kızı Amelia'nın şiddetli karın ağrısı şikayetiyle gece saat 03.00'de Özel İmperial Hastanesi'ne kaldırıldığını belirterek, ''Burada apandisit teşhisi konuldu ve ameliyatı gerçekleştirildi. Şu anda durumu iyi. 1-2 gün içinde taburcu olacak'' dedi. Glowacki'nin sol diz iç yan bağlarından sakatlığının bulunduğunu ifade eden Coşkun, ''MR'ı çekilerek durumu netleşecek. Eğer sadece esneme varsa, yırtık yoksa perşembe günkü Liverpool ve hafta sonu yapılacak Antalyaspor maçında forma giyemeyecek. Aksi takdirde sakatlık süreci uzayacak'' diye konuştu.

25.08.2010


 

Nevin Yanıt Avrupa'da ayın atleti seçildi

AVRUPA şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt, Avrupa Atletizm Birliği'nin (EAA) kendi internet sitesinde düzenlediği ankette, temmuz ayının en başarılı bayan atleti seçildi.

EAA'nın internet sitesinde duyurulan haberde, Fenerbahçe Kulübü'nün 24 yaşındaki sporcusu Nevin Yanıt'ın Barcelona'da 12.63 ile Türkiye rekoru kırarak 100 metre engelli branşında Avrupa şampiyonu olması ve Türkiye'nin bu branşta ilk kez bir şampiyon çıkarmasının oylamada etkili olduğu belirtildi. Temmuz ayının en başarılı erkek atleti olarak da 100 metre, 200 metre ve 4x100 metre bayrak yarışmalarında 3 altın madalya kazanan 20 yaşındaki Fransız atlet Christophe Lemaitre seçildi.

25.08.2010


 

Demirel: En görkemli açılışı Türkiye yapacak

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın resmi açılış gecesiyle ilgili ayrıntılar, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Şampiyonanın başlamasına sayılı günler kaldığını belirten Federasyon başkanı Turgay Demirel, ''Bizim için çok önceden başlayan bir rüyaydı ve şu anda artık gerçekleştirme noktasındayız. Bugüne dek yapılmış en görkemli ve başarılı Dünya Şampiyonası olması için ortaya koyduğumuz özverili çalışmalarımızın sonuna geldik'' dedi.

25.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.