03 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Borçlanıyoruz

Türkiye Bankalar Birliğinin verilerine göre, Haziran 2010 itibarıyla tüketici kredisi kullanan toplam kişi sayısı 9 milyon 826 bin 815 kişiye, kredi miktarı da 102 milyar 488 milyon liraya ulaştı. Diğer bir deyişle, artan bu rakamlar borçlanmamızın arttığını ifade ediyor. İlk altı ayda 417 bin kişi kredi borcunu ödeyemedi.



9,8 milyon kişi 102 milyar kredi kullandı

Türkıye Bankalar Birliğinin (TBB) verilerine göre, Haziran 2010 itibarıyla tüketici kredisi kullanan toplam kişi sayısı 9 milyon 826 bin 815 kişiye, kredi miktarı da 102 milyar 488 milyon liraya ulaştı.



TMO, buğdayı erken satacak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), daha önce 1 Kasım olarak duyurduğu stoklarındaki buğdayın satışını öne çekti.



Ekonomi unutuldu

nTİSK, malî kuralın ertelenmesinin seçim ekonomisine yönelik kuşkulara arttırdığını, bu gelişmenin gelecek günlerde muhtemel gevşek maliye politikasının zeminini hazırladığını ileri sürdü. İşsizlik ve istihdam cephesine yönelik ikazda da bulunan TİSK, ekonominin unutulduğunu vurguladı.



Sakatat fiyatları 1 yılda yüzde 59 arttı

İstanbul’da Ağustos ayında fiyatı en fazla artan ürün maç giriş bileti ücreti oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ağustos ayında ve yıllık bazda İstanbul’da perakende fiyatları en fazla artan ve azalan maddeleri, fiyat ve artış oranlarıyla birlikte açıkladı.



Selzede esnaf ve KOBİ’ye acil destek kredisi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, sel felâketi başta olmak üzere tabi afet, yangın dolayısıyla iş yerleri zarara uğrayan esnaf sanatkârlarla KOBİ’lere, KOSGEB tarafından 100 bin lira ‘’Acil Destek Kredisi’’ verileceğini açıkladı.



7 gümrük kapısı yenilendi

Devlet, hiç para harcamadan 7 gümrük kapısının modernizasyonunu sağladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Gümrük Müsteşarlığının imzaladığı Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli çerçevesinde İpsala, Gürbulak, Cilvegözü, Habur, Sarp, Kapıkule ve Hamzabeyli gümrük kapıları 154,3 milyon dolar harcamayla yenilendi.



Cari açıkta sıkıntı olmaz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığın kısa vadede finansmanında bir sıkıntının görülmeyeceğini kaydetti.



GE ile Avrupa elektrik sistemine bağlanacağız

Türkiye, General Electric’in (GE) ‘’akıllı şebeke teknolojisi’’ ile Avrupa elektrik ağına bağlanacak.



Polisan'dan nalburlara destek olacak yatırım

Polisan Boya’nın, nalbur iyileştirme projelerini desteklemek ve tüketicilere sonsuz renk hizmeti sunabilmek amacıyla ‘’Yeni Nesil Mix Sistem’’ adıyla 10 milyon dolarlık yatırımla yeni bir renklendirme hizmeti kuracağı bildirildi.



Asyaport, 400 milyon dolara mal olacak

Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, İtalyan sermayeli MSC şirketi işbirliğiyle hayata geçecek olan Asyaport’un, 400 milyon dolar yatırımla tamamlanacağını söyledi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.