03 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Türk Eğitim-Sen’den başbakana mektup

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS ile ilgili iddiaların sonuçlandırılmasının ardından Millî Eğitim Bakanlığının 30 bin değil, 70 bin öğretmen ataması yapması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.


KPSS’de gözaltı

ÖSYM tarafından 1011 Temmuz 2010’da gerçekleştirilen KPSS’nin sorularının çalındığı ve kopya çekildiğine ilişkin iddialara yönelik yürütülen soruşturm

Emniyetten, kimsesiz öğrencilere iftar

KIRIKKALE İl Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nce gerçekleştirilen sosyal faaliyetler projesi kapsamı


  Okul alış verişinde ‘Çin malı’ uyarısı

YAKLAŞIK 15 milyon öğrencinin ders başı yapacağı 2010-2011 eğitim öğretim yılı öncesi velilerin alış veriş telâşı sürerken, firmalar ucuz ‘’Çin malı’’ ürünlerine karşı aileleri uyarıyor.


  Bayram referandumla birleşti, seferler arttı

RAMAZAN Bayramı ve 12 Eylül’de yapılacak referandumun arka arkaya gelmesi, yolcu taşımacılığı yapan şirketleri, sefer sayılarını arttırmak için şimdiden harekete geçirdi.


  TRT çalışanlarından Pakistan’a yardım

TRT, ‘Gözyaşı Sel Olmasın’ sloganıyla Pakistan halkına yardım kampanyası düzenliyor.


  Başörtüsü seçim malzemesi yapılamaz

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, başörtüsü yasağının insanların çalışma, okuma ve mesleğini icra etmesine engel bir yasak olduğunu kaydederek, “Başörtüsü, siyasî partilerin seçim propagandalarında malzeme olarak kullanılacak bir konu değildir’’ ifadesini kullandı.


  Silivri’de olaylı duruşma

2. ‘’Ergenekon’’ dâvâsı duruşmasında tutuklu sanık Mustafa Özbek, bağırarak konuşunca salondan çıkarıldı. Diğer tutuklu sanıklar Balbay ve Özkan da mah


  Türkiye, raporunu sundu

Türkiye’nin ulusal “Temas Noktası” olarak görev yapan Büyükelçi Mithat Rende’nin, Türkiye’nin raporunu, Birleşmiş Milletler soruşturma komisyonuna sunduğu bildirildi.


  Şehit ailelerinden ''genel af'' tepkisi

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, şehit aileleri olarak her türlü affın karşısında olduklarını belirtti.


  Hükümlüler, Ümraniye Cezaevi’nde yangın çıkardı

Ümranıye Cezaevi’nde, aynı koğuşta kalan ve ‘’eylem yaptıkları’’ gerekçesiyle ayrı koğuşlara alınmak istenen 9 hükümlü, yatak ve yorganları tutuşturarak yangın çıkarttı.


  Öğretmen açığına “ücretli” tedbir

KPSS’dekı iddialar dolayısıyla öğretmen atamalarını erteleyen Millî Eğitim Bakanlığı, soruşturmaların uzaması halinde oluşacak öğretmen açığını ücretli öğretmenlik uygulamasıyla gidermeyi planlıyor.


  Millî eğitim müdürüne yolsuzluk gözaltıs

Erzurum’dakı ‘’Yolsuzluk Operasyonu’’nda İl Millî Eğitim Müdürü Fevzi Budak gözaltına alındı.


  STK’lar Pakistan’a 4 bin konut yapacak

‘’Türkıye-Pakıstan Gönül Köprüsü Platformu’’ adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Pakistan’da, içinde okul, sağlık ocağı ve cami gibi sosyal alanların da bulunduğu 4 bin konutluk yerleşim yeri inşa edecek.


  Referanduma mutlaka katılın

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, anayasa değişikliğinin Türkiye’nin daha demokratikleşmesi ve modernleşmesi için bir adım olduğunu belirterek, herkesin referanduma katılmasını istedi.


  Yanlış yapan cezasını çeker

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının muhteva itibariyle hiçbir zaman tasvip edilecek bir şey olmadığını belirterek, ‘’Bir yargıtay üyesinin, hakimin, insanın söyleyebileceği, konuşabileceği şeyler değil’’ dedi.


  Kılıçdaroğlu: AKP’de cumhurbaşkanlığı krizi yaşanacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin AKP içinde krize sebep olabileceğini öne sürdü.


  Şahin: Görev süresine Meclis açıklık getirir

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Cumhurbaşkanının görev süresini 5 yıla indiren Anayasa değişikliği yapılırken, Anayasa’ya bir geçici madde eklenmeliydi.


  Yeni anayasa şart

İSTANBUL Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, 1982 Anayasasının, kabul edildiği günden bu yana sürekli tartışmaların odağı olduğunu belirterek, “Türkiye için artık yeni bir anayasa yapılması gerektiği, uzun yıllardır yine çok farklı görüşe sahip kesimden insanlarca ortaya konulmaktadır’’ dedi.


  Bakan Aydın: Bu hukuk millete dar geliyor

DEVLET Bakanı Mehmet Aydın, bugünkü hukukun Türk milletine dar geldiğini belirterek, ‘’Hukukumuzun, anayasamızın yenilenmesi lazım’’ dedi. Referandum çalışmaları kapsamında Bergama’nın Zeytindağ belde Belediyesini ziyaret eden Bakan Aydın, hükümet meydanındaki kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.


  Demirel: Yüz yüze bakılmayacak iş yapmamak lâzım

9. CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, siyasi üsluba ilişkin ‘’Yüz yüze bakılmayacak iş yapmamak lâzım’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.