04 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Her geçen gün rekor kırıyorlar

ŞİLİ'DE 29 gün önceki maden kazasının ardından hayatta kalmayı başaran 33 madenci aynı zamanda toprak altında en uzun yaşama rekoru kırdı.

Madencilere ulaşma çabası sürerken, yetkililer, yakınlarıyla bağlantı kuran ailelerden toprağın 700 metre altında kalan madencileri sıkıntıya sokabilecek türden mesaj göndermemelerini istedi. Daha önce bu tür kazaların ardından toprak altında en uzun kalanların listesi ise şöyle:

25 gün: 3 Çinli madenci, su basan bir madende 25 gün toprak altında kalmış, 13 Temmuz 2009’da kurtarılmıştı. Kaza sonrası 13 arkadaşını kaybeden 3 madenci, bir sığınak bulmuş, kayadan sızan suyu içmiş ve kömür parçaları yiyerek hayatta kalmıştı.

14 gün: Avustralya’daki Beaconsfield’de bulunan bir altın madeninde, yerin 1 kilometre kadar altında 14 gün geçiren 2 madenci 9 Mayıs 2006’da sağ salim kurtulmuştu. Kaza sırasında madenciler, kendilerini düşen ka- yalardan koruyan metalden bir sığınakta bulunuyordu. 5 gün madenin kaya duvarından akan sudan içen madencilere bir boru yardımıyla su ve yiyecek gönderilmişti.

8 gün: Çin’in kuzeydoğusundaki Wanjialing’de bir madeni su basmış, 115 madenci 8 gün sonra, 5 Nisan 2010’da sağ salim kurtarılmıştı.

5 gün: Polonyalı bir madenci Halemba’daki madendeki göçük dolayısıyla 5 gün toprak altında kalmış, 22 Şubat 2006’da kurtarılmıştı.

5 gün: Çin’de bir madende mahsur kalan 8 Çinli, idrarlarını içip kömür tozu yiyerek hayatta kalmış, 5 Ağustos 2008’de de kurtarılmıştı.

04.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  PAPALIKTAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

  Avusturya başbakanı Faymann iftar verdi

  Her geçen gün rekor kırıyorlar

  Dubai’de her yıl bin kişi Müslüman oluyor

  Danimarka’da cami projesine yeşil ışık

  UAEK: İsrail, nükleer tesislerini denetime açsın

  Sarrazin ihraç ediliyor

  Göçmenler giderse Almanya biter

  Yağmacı askerler mahkemede

  Filistinli gruplar silâhlı mücadele için birleşti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.