07 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Lieberman barış İstemiyor

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Filistin Yönetimi ile ‘’ne bu yıl ne de gelecek kuşak boyunca’’ barış anlaşması yapabileceklerine inanmadığını söyledi.

İsrail ordu radyosundaki habere göre, Lieberman lideri olduğu aşırı sağcı İsrail Evimiz partisinin yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, ‘’Ne bu yıl ne de gelecek kuşak döneminde Filistinlilerle global bir barış anlaşması yapılacağına inanmıyorum. Oslo anlaşmasından bu yana geçen 17 yıldır, önemli siyaset adamları sözlerini ve açıklamalarını artırdı ama bunlar hiçbir sonuç vermedi’’ dedi. İsrail’in Gazze’ye saldırıyı başlattığı Aralık 2008’de kesilen İsrail-Filistin doğrudan barış görüşmeleri, ABD himayesinde 2 Eylülde yeniden başlamıştı.

ABD'Lİ SANATÇILARDAN

BATI ŞERİA PROTESTOSU

İşgal altındaki Batı Şeria’da bulunan bir Yahudi yerleşim biriminde gösteriye çıkmayı reddeden İsrailli sanatçılara, 150’yi aşkın Amerikalı sinema ve tiyatro oyuncusundan destek geldi. Barış yanlısı Yahudi asıllı Amerikalıların oluşturduğu bir örgütün açıklamasına göre, İsrailli sanatçıların protestolarına desteklerini belirten mektubu, 150’yi aşkın Amerikalı sanatçı imzaladı. İsrail’de geçen ay bir grup İsrailli oyuncu, Batı Şeria’daki yerleşim birimi Ariel’de bir tiyatro oyununu sergilemeyi reddetmişti. Batı Şeria’daki İsrail kontrolünü protesto ettiklerini belirten İsrailli oyunculara, yaklaşık 150 İsrailli akademisyen ve aralarında Amos Oz ve David Grossman’ın bulunduğu onlarca yazar da destek vermişti.

07.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Karadağ camiye kavuştu

  Rusların alkol korkusu

  İrlandalılar hesap bilmiyor

  Lieberman barış İstemiyor

  İran: Saldırı olursa karşılık verilecek

  Mahsur madenciler yorgun ve öfkeli

  Afganistan’daki NATO kaybı bu ay 500’ü buldu

  Moldova referandum yapamadı

  Irak’ta muharip güçler çekildi çatışmalar devam ediyor

  Hariri’den Suriye itirafı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.