07 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

A Millîler Belçika önünde

(A) Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2012) Elemeleri (A) Grubu ikinci maçında bugün Belçika ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Skomina'nın yardımcılıklarını Marko Stancin ve Primoz Arhar yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Darko Ceferin üstlenecek. Milli takım, gruptaki ilk maçında deplasmanda Kazakistan'ı 3-0 yenerken, Belçika ise sahasında grubun güçlü takımlarından Almanya'ya 1-0 yenilmişti. (A) Grubu'nda yarın Avusturya-Kazakistan ve Almanya-Azerbaycan maçları da oynanacak. Gruptaki ilk maçını oynayacak olan Avusturya, Kazakistan'ı Salzburg'daki Salzburg Arena'da konuk ederken, Almanya-Azerbaycan karşılaşması da Köln'deki Müngersdorfer Stadı'nda yapılacak.

BELÇİKA İLE 10. SINAV

Türkiye ile Belçika 10. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke (A) milli takımları arasında geride kalan 5'i resmi, 4'ü özel toplam 9 maçta Belçika 3, Türkiye 2 galibiyet alırken, 4 maç da berabere sonuçlandı. 6'sı Belçika, 3'ü Türkiye sınırları içindeki bu maçlarda Türk Milli Takımı'nın attığı toplam 13 gole, Belçika 15 golle cevap verdi. İki ülke milli takımları son kez 10 Ekim 2009 tarihinde Brüksel'de oynanan 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında karşılaştı ve müsabakayı 2-0 Belçika kazandı. Türkiye, Belçika ile iç sahada yaptığı 3 maçı da kazanamadı. Türk Milli Takımı, Belçika ile geride kalan 9 maçtan sadece 3'ünü Türkiye'de oynadı. Milliler, 2'si İstanbul, 1'i de Ankara'daki bu maçlarda Belçika'yı yenme başarısı gösteremezken, 2 kez beraber kaldı, 1 kez de yenildi.

KADIKÖY'DE YENİLMİYORUZ

(A) Milli Takımı, Kadıköy'de 9. kez sahaya çıkacak. Milliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda daha önce yaptığı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı, 1 kez de yenildi. Kadıköy'de rakiplerine toplam 15 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 8 gol gördü. Türkiye, bu stattaki ilk maçında, 10 Kasım 1993'te, Norveç ile yaptığı Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşmasında sahadan 2-1 galip ayrıldı. Milliler, Kadıköy'deki son maçını ise 11 Ağustos 2010 tarihinde Romanya ile yaptı. Aynı zamanda (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in ilk sınavı olan özel karşılaşmayı Türkiye 2-0 kazandı. Türkiye ile Belçika (A) milli futbol takımları, Kadıköy'de 2 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Dünya Kupası elemelerinde 10 Eylül 2008 tarihinde yapılan maç 1-1 tamamlanmıştı.

07.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘12 Dev Adam’ tarih yazıyor

  A Millîler Belçika önünde

  Anelka: Millî Takıma dönmem

  İstanbul'da boğulduk

  Ümit Millîler son maçında İrlanda'yı ağırlıyor

  Voleybolcu Gülden Kayalar nihayet (A) Millî Takımda

  Bitlisli atlet Rıdvan Bozkurt dünya ikincisi oldu

  Hamit'in golünü internette 800 bin kişi tıkladı

  Süper Lig'de hakemler açıklandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.