09 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Çirkin eylem planına tepki büyüyor

11 Eylül saldırılarının yıldönümünde ülkede evanjelist bir grubun Kur’ân-ı Kerim yakma eylemine tepkiler artarak sürüyor. ABD yönetimi tedirgin. ABD Adalet Bakanı Eric Holder planı ‘’aptalca ve tehlikeli’’ diye nitelerken, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, böyle bir düşünceyi kınadı. Beyaz Saray, askerleri tehlikeye atacak böylesine girişimlerin Amerikan yönetimi için bir endişe kaynağı olduğunu belirtirken, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Kur’ân yakacağını duyuran Amerikalı rahibi sert bir dille kınadı.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder’ın 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde ülkede bir evanjelist grubun Kur’ân-ı Kerim yakma planını ‘’aptalca ve tehlikeli’’ diye nitelediği bildirildi. ABD’deki Müslüman toplumunun temsilcilerinden Farhana Khera, Adalet Bakanlığı’nda dini liderlerin katılımıyla düzenlenen bir toplantının çıkışında yaptığı açıklamada, ‘’Bakan Holder, Florida eyaletinin Gainesville şehrinde 11 Eylül’de Kur’ân-ı Kerim’in kopyasını yakacağını açıklayan rahip Terry Jones’un projesinin aptalca ve tehlikeli olduğunu söyledi’’ dedi.

AMERİKAN ELÇİLİĞİ DE

SERT TEPKİ GÖSTERDİ

ABD’nİn Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzari Doug Silliman, Kur’ân-ı Kerim’in yakılması planına tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Silliman, “Herhangi bir dini ya da etnik grubun üyelerini rencide etmek için kasten yapılan bütün hareketler bizi derinden endişelendirmektedir. Müslümanlar için ve diğer inançlara saygı duyanlar için incitici olan bu tür saygısız ve hoşgörüden uzak eylemleri tasvip etmiyoruz” dedi. Farklı inançlardan Amerikalıların da bu girişime karşı olduğunu belirten Silliman, “Meselâ, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, “Kur’ân’ı yakma” girişimine karşılık, Kur’ân’ı paylaşma kampanyası uygulayarak, eğitim ve sosyal hizmetlerden yararlanmaktadır” diye devam etti.

09.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çok çocuk çağrısı

  Çinliler Ramazanı hüzünle uğurluyor

  Yeni Zelanda’da OHAL uzatıldı

  Orta Doğu'da barış sonrası 50 milyon dolar lâzım

  Çirkin eylem planına tepki büyüyor

  Ayrılıkçı bir davranış

  Rasmussen Facebook’ta kınadı

  CLINTON İFTAR VERDİ, RAHİBİ ELEŞTİRDİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.