09 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Ramazanda et tüketimi arttı

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayında en çok et tüketiminin arttığını belirterek, ‘’İftarını lokantada veya evde yapan vatandaşlar, çoğunlukla et yemeklerini tercih etti’’ dedi.

Köse, Ramazan dolayısıyla gıda tüketiminde canlılık yaşandığını, bu sebeple piyasanın biraz hareketlendiğini bildirdi. Ramazan’da insanların iftar sofralarına mutlaka etli yemekleri tercih ettiğini vurgulayan Köse, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Vatandaşlar geçen yıl Ramazan ayında 35 ton et tüketmişti. Bu yıl Ramazan ayında ise bu oran daha da arttı. İftarını lokantada veya evde yapan vatandaşlar, çoğunlukla et yemeklerini tercih etti. Bu yıl Ramazan ayında et tüketimi günde yaklaşık 50 tonu buldu. Dar gelirliler ise kırmızı et yerine tavuk etini tercih etti.’’

Köse, Kayseri’de geleneksel yemek kültürünün sürdüğünü, evlerde su böreği, Kayseri mantısı, kete, şebit yağlama, sucukiçi, yaprak sarması, katmer, tahinli çörek, nevzine tatlısı ve etli patlıcan güveci gibi yemeklerin sofraları süslediğini, iftar ve sahur için fırınlarda kıymalı, tahinli ve peynirli pide üretiminin de yoğunluk kazandığını söyledi. Kayseri’de geçen yıl Ramazan ayında 2 bin 200 kilogram tatlı tüketildiğini de ifade eden Köse, ‘’Bu yıl Ramazan ayında tatlı satışlarında düşüş yaşandı. Çünkü vatandaş tatlıdan çok yemek sonrası meyve ve sebze tüketmeyi tercih etti’’ diye konuştu.

09.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Esnaf erken bayram etti

  Ramazanda et tüketimi arttı

  Balıkçılar, havanın soğumasını bekliyor

  Kuşadası’na 8 gemi turist geldi

  Bursa’nın tekstil ihracatı artıyor

  Maraş’ta kayıtdışı ile mücadele

  Elektrikte serbest tüketici olmak avantajlı

  Zeytinyağı ihracatında çalışmalar sürüyor

  Fındık üreticisi tepkili

  Dolar, Yen karşısında eriyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.