09 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Esnaf erken bayram etti

Tarihî Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, çarşıda Ramazan Bayramı hazırlıkları dolayısıyla hareketli günler yaşandığını, esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

Bayram bereketi esnafı sevindirdi Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, havaların serinlemesi ve okul hazırlıklarının da bayram alış verişini artırdığını belirtti. Özellikle giyim alış verişinde çocukların öncelikli olduğunu, daha sonra kadınların, en son da erkeklerin ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Gülaylar, gıda alış verişindeyse bayram şekeri ve baklava gibi ‘’geleneksel tatlar’’ üzerinde durulduğunu kaydetti. Mendil satışındaki artışın küçüklere mendil hediye etme geleneğinin sürdüğüne işaret ettiğini söyleyen Gülaylar, ‘’Örf ve adetlerin, özellikle de mendil hediye etme geleneğinin devam etmesi sevindirici’’ dedi. Son yıllarda sadece bayramda değil, yılın her gününde ve bütün alış veriş merkezlerinde alış veriş çılgınlığının yaşandığına dikkati çeken Gülaylar, ‘’Bir aile bayram alış verişini ne kadara tamamlar derseniz, iki maaş gider bence. Ama herkese ayağını yorganına göre uzatmasını tavsiye ediyoruz. Herkes elindeki imkâna uygun olarak geleneksel tatlardan faydalanabilir. Kemeraltı’nda fiyatlar, okul kıyafetleri dışında, geçen yıllara oranla yükselmedi’’ diye konuştu.

MENDİLİN TANESİ

1 LİRA, BAKLAVANIN

KİLOSU 10 LİRA

Kemeralti’nda eşarp ve mendil satan bir dükkânda görevli İlhan Yılmaz, bayram öncesi mendil satışlarında artış olduğunu söyledi. Önceki yıllara göre satışın çok yüksek olmadığını, ancak yine de mendillerin bayram öncesi alışverişlerinde tercih edildiğini kaydeden Yılmaz, ‘’Çok değil, ama yine de alıyorlar. Özellikle de yaşlılarımız çocukları sevindirmek istediğini söylüyor. Çeşitli kampanyalarla satışa sunduğumuz mendillerden 3’er, 4’er tane alanlar oluyor’’ diye konuştu. Yılmaz, mendil fiyatlarının 50 kuruştan başladığını, orta kalitede bir mendilin 1 liradan satışa sunulduğunu ifade etti. İbrahim Sahlar isimli fırın işletmecisi de 15 yıldır tatlı sattıklarını, bayram öncesi işlerin arttığını, tatlılardan da en çok baklavanın satıldığını dile getirdi. Baklavanın kilosunun 10 liradan başladığını anlatan Sahlar, baklavanın yanı sıra kalbura bastı, şöbiyet, bülbül yuvası gibi şerbetli tatlıların ilgi gördüğünü ifade etti. Tatlı fiyatlarını yükseltmediklerini sözlerine ekleyen Sahlar, ekonomik krize rağmen tatlı satışlarında da düşmenin söz konusu olmadığını kaydetti.

09.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Esnaf erken bayram etti

  Ramazanda et tüketimi arttı

  Balıkçılar, havanın soğumasını bekliyor

  Kuşadası’na 8 gemi turist geldi

  Bursa’nın tekstil ihracatı artıyor

  Maraş’ta kayıtdışı ile mücadele

  Elektrikte serbest tüketici olmak avantajlı

  Zeytinyağı ihracatında çalışmalar sürüyor

  Fındık üreticisi tepkili

  Dolar, Yen karşısında eriyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.