12 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kilisede bayram duâsı, Sinagogda Cuma namazı

ABD’de başşehir Washington civarında yaşayan Müslüman toplulukları, ülkedeki Kur’ân-ı Kerim yakma tartışmalarına, Ramazan Bayramı dolayısıyla, bazı kilise ve sinagoglarda ibadet edip birlik konuşmaları yaparak cevap verdi.

Florida eyaletindeki bir kilisede papazın 11 Eylülde Kur’ân-ı Kerim’i yakacağını açıklamasıyla gerginlik yaşanan ABD’de, girişimden geri adım atılmasına rağmen tartışmalar son bulmazken, Washington civarındaki Müslümanlar, sergiledikleri örnek davranışla bütün tartışmaları geride bıraktı. Ramazan Bayramı dolayısıyla, cami ve topluluk merkezlerinin yanı sıra kapılarını kendilerine açan kilise ve sinagoglarda bir araya gelen Müslümanlar, burada bayram duâsı edip Cuma namazı kıldı. Küçük çocuklardan yürümekte zorluk çeken yaşlılara, bayramı kutlamak isteyen birçok Müslümanın buluştuğu bu faaliyetlerde, birlik ve hoşgörü mesajı verildi. Kilise ve sinagoglara giriş-çıkışlarda üç dinin sembollerinin yan yana gelmesi de dikkat çekti.

“BU BİRBİRİMİZE

HOŞGÖRÜNÜN GÖSTERGESİ”

KIzIyla birlikte “Mclean Trinity United Methodist Kilisesi”ndeki bayram duâsına gelen McLean İslâm Merkezi Direktörü Zafar Farooqi, Kur’ân-ı Kerim’i yakmayı savunanların İslâm’ın mesajını anlamayan kişiler olduğunu söyledi. Bayram duâsı için bir kilisede bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Farooqi şunları kaydetti: “Buradaki faaliyet, bütün din ve inanışlara sahip kişiler olarak bir araya gelebileceğimizi ve birbirimize hoşgörü gösterebileceğimizi gösteriyor. Kur’ân’da ‘Sizin dininiz size, benim dinim banadır’ denir. Bizim inançlarımızı yaşamamızı kimse engelleyemez, biz de başkalarının inançlarına saygılı olmalıyız. Bu faaliyet ve dinlerin birbirleriyle etkileşimi, Florida’daki kilisenin ve oradaki papazın yaptığını tam tersi. Çünkü buradaki kilise, Kur’ân-ı Kerim’in birlik ve kardeşlik üzerine olan mesajını anlıyor.” All Dulles Area Muslim Society Merkezi üyelerinden Zuhair Shaath da kilisenin kapılarını kendilerine açmasıyla bütün Hristiyanların Kur’ân-ı Kerim’in yakılmasını savunmadığını gösterdiğini söyledi. Dinlerin birbirini tanımasının önemine değinen Shaath, “Burada bayramı kutluyor olabilmemiz, farklı inançlar olarak bir araya gelebileceğimizi gösteriyor” yorumunda bulundu. “BİZ DE AMERİKA’NIN PARÇASIYIZ” Cuma namazını Reston NVHC Sinagogunda kıldıran imam Hassan İbrahim ise, bayram dolayısıyla çeşitli kilise ve sinagoglarda ibadette bulunduklarını, buradaki kuruluşlarla etkileşim içinde olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Bu farklı dinî gruplarla, İslâm’ı ve onun barış mesajıyla, karşılıklı saygıyla yaşayabilmenin önemini ABD geneline anlatmak için birlikte çalışmayı umduklarını belirten İbrahim, Amerikan toplumuna seslenerek, “Biz de her ne kadar bu ülkenin en yeni kesimi olsak da biz de bu ülkenin bir parçasıyız. Bizim de Amerika’nın daha iyi bir ülke olması için fikirlerimiz, yeteneklerimiz ve kaynaklarımız var” ifadesini kullandı. İbrahim, 11 Eylül saldırılarını anmak için de 12 Eylülde düzenlenecek “birlik yürüyüşüne” diğer dinî gruplarla birlikte katılacaklarını ve saldırılarda vefat edenler için duâ edeceklerini kaydetti.

12.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  12 Eylül darbesi protesto edildi

  Kilisede bayram duâsı, Sinagogda Cuma namazı

  Genelkurmay 12 Eylül için özür dilesin

  SÖZ SIRASI MİLLETTE

  Evet de çıksa, hayır da çıksa yeni anayasa şart

  Hava soğuyacak

  Yıldız: Her şey şeffaf olmalı

  Kirli provokasyona tepki

  Nüfus müdürlükleri bugün de açık olacak

  Tatilciler dönüş yolunda

  Halk oylamasında basına kolaylık sağlanacak

  Müzakere ve diyalog eş zamanlı sürsün

  Yakınlarıyla bayramlaşmak için geldiler

  Yarbay Dönmez hakkındaki karar bozuldu

  Özürlülerin maaşı devletten

  Türkiye, KKTC’ye 12 yılda 6 milyar yardım yaptı

  ESENYURT’TA FECİ KAZA

  Parktaki kamyonete çarptı: 4 ölü, 3 yaralı

  Eskipazar’da 2 hükümlü firar etti

  Şimşek, Baydemir ve Türk’e de saldırmayı planlamış

  AKP Şırnak İl Başkanlığına molotofkokteylli saldırı

  Alman üniversitesi imam yetiştirecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.