13 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Fitneci camiye de karşı

Hollanda’dakİ aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri İslâm karşıtı “Fitne” filminin yönetmeni Geert Wilders, New York’ta Dünya Ticaret Merkezi’ne iki blok ötede yapılması planlanan “İslâmî Kültür Merkezi”nin inşasına karşı çıkmak için protesto gösterisine katıldı.

New York’ta 11 Eylül terör kurbanlarının anıldığı törenin ardından önce Kültür Merkezi’ni destekleyenler, ardından da projeye karşı çıkanlar iki ayrı miting düzenledi. Kültür Merkezi’ne karşı çıkanların protesto gösterisine katılan Hollandalı siyasetçi Wilders, Kültür Merkezi’nin kesinlikle İkiz Kulelerin yıkıldığı ve “Sıfır Noktası” olarak bilinen yerde yapılmaması gerektiğini savundu. Sözlerine “Buraya Cami Yok” sözleriyle başlayan Wilders’ı dinlemeye gelen Amerikalılar da aynı sloganı birkaç kez tekrarladılar.

ABD’nin ve New York’un 11 Eylül’deki terör saldırılarını hak etmediğini belirten Wilders, şöyle konuştu:”Atlantik’in öbür tarafından burada 9 yıl önce ölenleri anmak ve acınızı paylaşmak için yanınıza geldim. Cihatçılar New York’a saldırdıkları zaman bütün dünyaya saldırdılar. Onlar İslâmiyetin yasal düzenini bize dayatmak istiyorlar.

Ama New York ve şeriat hiçbir zaman bağdaşamaz. New York, özgürlük, açıklık ve hoşgörü demek. Zaten böyle olmasaydı, özgür olmayan Mekke şehri gibi olurdu. Mekke’de dininiz İslâm değilse, hoş görülmezsiniz. İmam Faysal Rauf da bu kutsal yerde, bir şeriat evi, cami inşa etmek istiyor.”

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in İslâmî Kültür Merkezi’ni inşa etmek isteyenlere hoşgörülü davrandığını, ancak açıklığın ve hoşgörünün bir sınırı olduğunu savunan Wilders, New York’ta pek çok cami ve namaz kılınacak mescit bulunduğunu, ancak bu caminin Müslümanlar için sembolik önemi olduğunu da savundu. Wilders, “Sıfır Noktasında ya da yakınında bir camiye hoşgörü gösteremeyiz, New York yeni Mekke olamaz, özgürlük adına buraya cami yok” diye konuştu. İki saat süren protesto gösterisindeki bazı konuşmacılar caminin arkasında İran’ın olduğunu iddia etti. Konuşmacılar, Obama yönetimini de eleştirerek Obama’nın bir sonraki seçimlerde “ne olacağını göreceğini” söylediler. Gösteride protestocuların Kur’ân-ı Kerim’i küçük düşürücü pankartlar taşıdıkları da gözlemlendi.

13.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ATİNA CAMİİ DENİZ KUVVETLERİ ARAZİSİNE YAPILACAK

  Yunanistan’da cami tartışması büyüyor

  Fitneci camiye de karşı

  Afganistan’da operasyon: 5 ölü

  ABD Pakistan’da füze saldırısı: 4 ölü, 3 yaralı

  ABD’nin çekilmekten başka seçeneği yok

  İran, üç Amerikalıdan birini serbest bırakmaya hazır

  HÖH liderine para cezası

  Brezilya’da çiftlik köleleri kurtarıldı

  Korsanlar Japon mürettebatı soydu

  Hollanda’da belediyeden göçmenlere iyi haber

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.