13 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Polis korumasında oy verdiler

Türkİye, dün 6. kez referanduma gitti. Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun halk oylaması için 32 ilde oy verme işlemi 07.00-16.00 saatleri, diğer illerde ise saat 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Halk oylamasında, 49 milyon 446 bin 369 seçmen için 151 bin 546 sandık kuruldu. Vatandaşlar, seçmen bilgi kağıtları ve üzerinde TC vatandaşlık numarası bulunan geçerli kimlik belgeleriyle oyunu verdi. Halk oylamasında, beyaz renk üzerine ‘’Evet’’, kahverengi üzerinde ‘’Hayır’’ ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulası kullanıldı. Halk oylamasına katılanlar, üzerinde ‘’tercih’’ yazılı mührü birleşik oy pusulasında tercih ettiği kısmın üzerine basarak oyunu verdi. Ancak yurdun bazı yerlerinde sandığa gitmek isteyen vatandaşlar bazı gruplarca engellenmek istendi.

Mersin’in Akdeniz ilçesindeki Yeni Hal Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu’na gelen bir grup, vatandaşlar oy kullandığı sırada Molotof kokteyli attı. Molotof kokteyllerinden biri okulun bahçesine diğeri de giriş kapısının önüne düştü. Okulda herhangi bir zarar meydana gelmedi. Gruptakiler ayrıca okul önünde bulunan 33 RK 288 plakalı kamyonet ile 33 EH 733 plakalı otomobile de Molotof kokteyli attılar, bir ekmek satış kulübesine de zarar vererek kaçtılar. İtfaiyenin müdahale ederek söndürdüğü araçlardan biri kullanılamaz hale geldi, diğeri ise kısmen yandı. Bu arada Şevket Sümer Mahallesi’nde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu gruplar, halkın sandık başına gitmesini engellemek amacıyla Hatice Uluğ İlköğretim Okulunun bulunduğu 156. Cadde’de ve ara sokaklarda izinsiz gösteri düzenledi, polise taş ve molotofkokteyli attı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyarılarına rağmen eylem yapmakta ısrar eden gruplara polis ekipleri müdahale etti. Bu sırada oy kullanmak için okula gelen bir grupla, aynı caddede bulunan BDP Akdeniz İlçe Teşkilatı yakınında bekleyen başka bir grup arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüştü. Polise taş atan, yolu çöp konteynerleriyle kapatmaya çalışan grupları polis, gaz bombası atarak dağıtmaya çalıştı. Şevket Sümer Mahallesi’nde oy kullanılan Hatice Uluğ İlköğretim Okulu’nu taşlayan grup, maddi hasara sebep oldu. Göstericilerin okula oy kullanmak üzere gelen vatandaşları tehdit etmesi üzerine, oy kullanmak isteyenler gruplar halinde Önleyici Hizmetler ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından oluşturulan polis kordonu eşliğinde okula getirildi. Oylarını kullanan vatandaşlar yine kordon eşliğinde evlerine götürüldü.

Öte yandan, polis kordonunda evlerine götürülen vatandaşlar, bazı gruplar tarafından yuhalanıp taşlandı. Oy kullanan bazı vatandaşların darbedildiği gözlendi. Bazı vatandaşlar, bıçak zoruyla oy kullanmamaları yönünde tehdit edildiklerini öne sürdü.

Mahallede izinsiz gösterilerin devam ettiği, güvenlik önlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

SEÇMENLERİ

TEHDİT EDEN 50 KİŞİ GÖZALTINDA

Van ve Batman’da oy kullanmak isteyen seçmenleri tehdit ettikleri gerekçesiyle 50 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, halk oylaması dolayısıyla Van merkezde okul çevrelerinde yaklaşık 2 bin polis görev aldı. Okul çevresindeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen ve 155 polis hattına gelen ihbarları değerlendiren emniyet müdürlüğü ekipleri, Hacıbekir, Seyyit Fehim Arvasi, Yenimahalle, Karşıyaka ve Süphan mahallelerinde oy kullanmak isteyen vatandaşları tehdit ettikleri gerekçesiyle 20 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada, Batman şehir merkezinde bir vatandaşın, bazı şahısların halk oylamasının boykot edilmesi yönünde tehdit içerikli bildiri dağıttığı yönünde Batman Emniyet Müdürlüğüne e-posta yoluyla ihbarda bulunması üzerine başlatılan çalışmalarda 30 kişi gözaltına alındı.

13.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Polis korumasında oy verdiler

  Yine mayın, yine şehit

  Eroğlu, AB’ye unutulan sözleri hatırlatacak

  Merkel’e büyük tepki

  SANDIKTAN ‘EVET’ ÇIKTI

  Önümüze bakmalıyız

  BAĞIŞ: HER ŞEYİ SÖYLEDİK, ARTIK SÖZ MİLLETİN

  ŞAHİN: SPORU KONUŞALIM

  KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANAMADI

  CİNDORUK: SONUCU ÇOK ÖNEMSEMİYORUM

  Kurtulmuş: Anayasa tartışmaları bitmeyecek

  ARINÇ: TÜRK HALKI HEP DOĞRU KARAR VERDİ

  Çelik: Yeni adımlar atılacak

  ERDOĞAN OYUNU AİLESİ İLE KULLANDI

  BAHÇELİ, İMZAYI UNUTTU

  TÜRKER’DEN ÇAĞR

  BAYKAL:SİYASİ TARİHİN ÖNEMLİ KARARLARINDAN

  HİLMİ ÖZKÖK: HAVET DİYORUM

  Gölette 2 el bombası daha bulundu

  CHP’de moraller bozuldu

  Yalçıntaş: Sonuç, ekonomiyi hızlandıracak

  Olcay Yazıcı Hakk’a yürüdü

  YSK’dan başörtülü görevlilere yasak

  Kılıçdaroğlu oy kullanamadı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.