15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

YATTARA'NIN DÖNÜŞÜ

TRABZONSPOR'UN Gineli futbolcusu İbrahima Yattara, bu sezon gösterdiği performansla eski sezonlardaki başarılı günlerine dönüş yaptı.

Ligin ilk 4 haftasında 3 gol atıp, 1 asist yapan Yattara, 8. sezonunu geçirdiği bordo-mavili takımda, son yıllardaki en verimli dönemini yaşıyor. Yattara, ligin 2. haftasındaki Fenerbahçe maçını 1 gol ve 1 asist, 4. haftadaki Sivasspor maçını da 2 golle tamamlayarak durgunluğunu üzerinden attı. İbrahima Yattara, sakatlık ve ameliyat dönemlerinin yaşandığı geçen sezonu golsüz, 2008-2009 sezonunu ve 2007-2008 sezonunu 3'er, 2006-2007 sezonunu ise toplam 2 golle tamamlamıştı.

ASİST KRALI OLMUŞTU

Yattara, Trabzonspor'a ilk geldiği 2003-2004 sezonunda fazla forma şansı bulamamasına karşın ligi asist kralı olarak tamamlamayı başarmıştı. Bordo-mavili futbolcu, söz konusu sezonda 30 maçın 15'inde sahaya ilk 11'de çıkmış ve bin 598 dakika oyunda kalarak ilk sezonu 5 gol, 12 asist ile tamamlamıştı. Yattara, 2004-2005 sezonunda 15, 2005-2006 sezonunda ise 14 asit ile ilk yılına oranla daha başarılı bir görüntü ortaya koymuştu. Bordo-mavili futbolcu, 2006-2007 sezonunda 8, 2007-2008 sezonunda ise 9 gol asisti yapmıştı.

EN FAZLA 8 GOL

Trabzonspor'da 6. sezonunu geçiren İbrahima Yattara, bordo-mavili takımda en fazla golü ise 2004-2005 sezonunda atmayı başarmıştı. Yattara, 2004-2005 sezonunda 28 maçın 22'sinde ilk 11'de forma giyerek bin 940 dakika sahada kalmış ve 8 gol kaydetmişti.

15.09.2010


 

Güneş: Güzel goller bizim iyi yolda olduğumuzu gösteriyor

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, sabırlı ve akıllı oynamaları, ayağa pas yapmaları ve gollerin de gelmesiyle Sivasspor'un direncini ve inancının sarsıldığını, bunun da farklı galibiyeti getirdiğini söyledi.

Sivasspor'un uzun süredir kaybetmeyen bir takım olduğunu belirterek, ''Geçen hafta Bursaspor'a yenilmesine rağmen takım oyununu iyi oynayan, oyun disiplinine bağlı, rakipleri zorlayan bir takım. Alınan sonuca rağmen Sivasspor'un iyi bir takım olduğuna inanıyorum. Ama beklenmeyen skor karşısında oyun disiplininden koptular ve biz de bunu değerlendirdik. Takımımızın akıllı ve sabırlı oynaması, ayağa pas yapması rakibin direncini ve inancını kırdı. Gollerin gelmesiyle farkı bulduk. Mental olarak da maça iyi hazırlanmanın önemini gördük. Oyuncularımı tebrik ediyor, seyirciye teşekkür ediyorum. Gelen futbolla birlikte tribünlerin hareketlenmesi futbolun güzelliğini ortaya koydu. Taraftarın takıma katkısı sahada da gelen güzel goller bizim iyi yolda olduğumuzu gösteriyor." dedi.

15.09.2010


 

Rijkaard 3 puana sevindi

SPOR Toto Süper Lig'e iyi bir başlanğıç yapamayan ve Avrupa defterini de erken kapatan Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, 1-0 biten Gaziantepspor maçında aldıkları galibiyetin önemli olduğunu söyledi. Rijkaard yaptığı açıklamada "Önemli olan galibiyetti.

Puan almamız gerekiyordu. Yukarıdan kopmamamız gerekiyordu. Zor da olsa galibiyeti alabildik. Kolay olmadı. Oyuncularımız çok mücadele etti. Futbolcuları takdir etmek gerekiyor. Belirli oyuncularımızın özellikle fizik olarak daha kuvvetli olması gerekiyor. Onun için de çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda onların daha çok mücadele etmesini isteyeceğiz.'' dedi.

Hollandalı teknik adam, sarı - kırmızılı yönetimin yeni transfer ettiği Misimoviç'in yeni geldiği için bir adaptasyon süreci yaşadığını da belirterek, ''Kewell'ın bir sakatlığı vardı, Aydın ve Pino da aynı şekildeler. Bu oyuncular yavaş yavaş performanslarını arttıracak. Insua ise bugüne kadar tek bir özel maçta oynamış. Bu maçta ikinci 90 dakikasını oynadı. Onun da süreye ihtiyacı var. Takım olarak mücadelemiz devam edecek. Çalışmalarımızı sıklaştırıp, oyuncularımızın fizik olarak kendilerini geliştirmelerini sağlayacağız. Saydığım oyuncuların hepsi maç ritmlerini yakalayıp üst seviyeye çıkarmak zorundayız." dedi. Rijkaard, Gaziantepspor maçında iyi oynamadıklarını, ancak iyi mücadele ederek 3 puan aldıklarını da belirterek, ''İyi mücadele edip maçı aldık. Takımın geneline baktığınız zaman çoğu futbolcunun üst düzeye çıkması için çok çalışması lazım. Özellikle sakatlığı olan oyuncuların. Kewell, Elano, Pino, Aydın sakatlıktan çıkan oyuncular. Misimoviç yeni geldi, takıma uyum sağlaması lazım. Insua yeni geldi, bu ikinci 90 dakikası, kendi takımında oynamadı. 6 futbolcu saydık, bu da fazla bir sayı. Tabii ki herkesin form yakalaması için çalışıp, mücadele yönümüzü arttırıp bu şekilde puanlar almamız gerekiyor. Bugün özellikle mücadele yönümüz ön plandaydı ve böylece 3 puanı aldık. Kolay ve iyi değildi ama neticede 3 puanı aldık. Bu da çok önemliydi.'' diye konuştu.

Rijkaard, bir basın mensubunun Başkan Adnan Polat'ın 'Şampiyonluktaki rakibimiz Fenerbahçe' açıklamasını hatırlatılması üzerine ise, ''Bu konuda ne diyebilirim ki? Trabzonspor, Bursaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe...Bunlar bizim şampiyonluktaki rakibimiz.'' dedi.

15.09.2010


 

Teofilo geçen yılın acısını çıkarıyor

TRABZONSPOR'DA geçen sezonu golsüz kapatan Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez, bu sezon ise adeta bunun acısını çıkartıyor.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) 2009 yılının en golcü oyuncular sıralamasında Deportiva Junior de Barranquilla takımında 43 maçta attığı 30 golle 4. sırayı elde eden ancak devre arasında geldiği Trabzonspor'da lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçları olmak üzere 15 maçta forma giymesine karşın sezonu golsüz tamamlayan Teofilo, bu sezon attığı gollerle hayat bulurken takımına önemli katkılar sağladı. Kolombiyalı oyuncu, Süper Kupa, Lig ve UEFA Avrupa Ligi play-off maçlarından oluşan toplam forma giydiği 6 maçın 4'ünde toplam 8 gol atmayı başardı. Teofilo'nun Trabzonspor'da bu sezon gol attığı maçlar şöyle:

Trabzonspor-Bursaspor (Süper Kupa) (3-0)...................................: 3 gol

Ankaragücü-Trabzonspor (Lig) (0-2)................................................: 2 gol

Trabzonspor-Liverpool (UEFA Avrupa Ligi) (1-2).......................: 1 gol

Trabzonspor-Sivasspor (Lig) (6-1).....................................................: 2 gol

15.09.2010


 

Bıçaklanan antrenör konuştu

BANK Asya 1. Lig'deki Samsunspor-Mersin İdmanyurdu maçında bıçaklı saldırıya uğrayan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova'nın sağlık durumunun iyi olduğu, bugün taburcu olmasının beklendiği öğrenildi.

Maç sırasında ağabeyi Murat Yeşilova'nın bıçaklı saldırısına uğrayan ve 5'i kalçasından olmak üzere toplam 6 bıçak darbesiyle yaralanan Yüksel Yeşilova'nın, dün gece geçirdiği ameliyatın ardından sağlık durumu iyiye gidiyor. Yarın taburcu olması beklenen Yüksel Yeşilova'nın, daha sonra Mersin'e döneceği belirtildi. Bu arada, İstanbul'da olan Mersin İdmanyurdu futbolcularının, bugün Mersin'e gelecekleri kaydedildi. Yüksel Yeşilova, yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Murat Yeşilova'nın kendisine ve ailesine karşı 6-7 yıldır çeşitli hakaretlerde bulunduğunu savundu. Murat Yeşilova'nın resmi kayıtlara göre 613 kez kendisi hakkında iftiralarda bulunduğunu ifade eden Yeşilova, şöyle konuştu: ''Bu kişi, sadece benimle değil, annem, babam ve diğer kardeşlerimle de sürekli uğraşıyor. Zaten psikolojik rahatsızlıkları olan bir kişi. Defalarca adli makamlara başvurmam nedeniyle 3 ay hapis cezasına bile çarptırıldı.

15.09.2010


 

Fenerbahçe dışında büyükler kazandı

Spor Toto Süper Lig'de 2010 - 2011 sezonunun 4. Hafta maçları Pazartesi akşamı oynanan 4 karşılaşma ile tamamlanırken, günün önemli maçında Trabzonspor, konuk ettiği Sivasspor'u 6-1 mağlup ederek en farklı galibiyeti aldı.

Galatasaray ise, Gaziantepspor'u Kewell'ın penaltı golüyle 1-0 yendi. Hafta Bursaspor'un 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak liderliğini garantilediği Bursaspor-Eskişehirspor maçıyla başlamıştı. 12 Eylül'deki referandum nedeniyle Pazar günkü maçlar Pazartesi'ye kaydırıldı.

Şampiyon adayı Fenerbahçe'nin, Kayserispor deplasmanında sahadan 2-0 mağlup ayrıldığı ve transfer sezonunun flaş ekibi Beşiktaş'ın ise, Başkent temsilcisi Ankaragücü'nü 4 - 0 mağlup ettiği maçlardan sonra Trabzonspor, Sivasspor'u 6-1 mağlup ederek, formda olduğunu gösterdi. Bordo-mavili ekip adeta şov yaparken, Sivasspor'da Sedat Bayrak 79. dakikada yardımcı hakeme küfrettiği için direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hakeme formasını da atan Sedat'a en az 6 maç cezası verilmesi bekleniyor.

Günün diğer maçında ise Kasımpaşa, sahası bakımda olduğu için BJK İnönü Stadı'nda oynadığı Kardemir Karabükspor maçında sahadan 2 - 1 mağlup ayrıldı. Sezona sıkıntılı giren Galatasaray ise Gaziantepspor karşısında zorlanmasına rağmen Kewell'ın penaltıdan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu. Gençlerbirliği ise, konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağyup ederek bu sezon ilk defa 3 puanla kapatan taraf oldu. Ege temsilcisi Manisaspor ise oynadığı 4 maçı kaybederek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

EROL DOYRAN

[email protected]

15.09.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Bursaspor - Eskişehirspor:........................................ 2 - 1

Konyaspor - Bucaspor: ..............................................1 - 1

Kayserispor - Fenerbahçe:....................................... 2 - 0

Beşiktaş - Ankaragücü:............................................ 4 - 0

Manisaspor - MP Antalyaspor:................................ 1 - 2

Trabzonspor - Sivasspor: ..........................................6 - 1

Kasımpaşa - Kardemir Karabük: ..............................1 - 2

Galatasaray - Gaziantepspor: ...................................1 - 0

Gençlerbirliği - İstanbul B.Bld.:..................................2 - 1

GOL KRALLIĞI

Gol krallığına bakıldığında Trabzonspor'un Kolombiyalı golcüsü Teofilo 4 golle ilk sıraya yükseldi. Onu 3 golle Kayserisporlu Franco Dario Cangele izliyor. Bursasporlu Ivan Ergic, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan İbrahim Akın ve İskender Alın, Fenerbahçeli Semih Şentürk'ün 2'şer golleri var.

HAFTANIN KARMASI

Tomiç (Karabükspor), Orhan (Gençlerbirliği), Vederson (Bursaspor), Neill (Galatasaray), Santana (Kayserispor), Guti (Beşiktaş), Yattara (Trabzonspor), Necati Ateş (Antalyaspor), Bobo (Beşiktaş), Teofilo (Trabzonspor), Cangele (Kayserispor).

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Yattara (Trabzonspor)

HAFTANIN HAKEMİ

Kuddusi Müftüoğlu

(KAYSERİSPOR-FENERBAHÇE)

HAFTANIN TAKIMI

Trabzonspor

4. HAFTANIN PROGRAMI

16 Eylül Perşembe: 22.05 Beşiktaş - CSKA Sofya (UEFA Avrupa Ligi), 17 Eylül Cuma: 20.00 Trabzonspor - Manisaspor, 18 Eylül Cumartesi: 18.00 Sivasspor - Eskişehirspor, 18.00 Ankaragücü - Kasımpaşa, 20.30 Bucaspor - Galatasaray, 20.30 Antalyaspor - Kayserispor, 19 Eylül Pazar: 18.00 Kardemir Karabükspor - Gençlerbirliği, 20.00 Fenerbahçe - Beşiktaş, 20.30 İstanbul B. Belediye- Konyaspor, 20 Eylül Pazartesi: 20.00 Gaziantepspor - Bursaspor.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G M B A Y P AV.

1. Bursaspor 4 4 0 0 7 1 12 6

2. Trabzonspor 4 3 1 0 11 3 10 8

3. Kayserispor 4 3 1 0 6 1 10 5

4. Beşiktaş 4 3 0 1 9 3 9 6

5. Fenerbahçe 4 2 0 2 10 7 6 3

6. İstanbul B.Ş Bld. 4 2 0 2 6 5 6 1

7. Galatasaray 4 2 0 2 5 5 6 0

8. K.D.Ç Karabük 4 2 0 2 5 7 6 -2

9. Bucaspor 4 1 2 1 4 3 5 1

10. Konyaspor 4 1 2 1 5 5 5 0

11. Gençlerbirliği 4 1 2 1 3 4 5 -1

12. MP Antalyaspor 4 1 2 1 3 6 5 -3

13. Ankaragücü 4 1 1 2 4 7 4 3

14. Sivasspor 4 1 1 2 4 10 4-6

15. Gaziantepspor 4 0 3 1 2 3 3 -1

16. Kasımpaşa 4 0 2 2 2 5 2 -3

17. Eskişehirspor 4 0 1 3 3 7 1 -4

18. Manisaspor 4 0 0 4 4 11 0 -7

15.09.2010


 

NBA’DE KALICI OLACAĞIM

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak, Türk basketbol tarihine geçen (A) Milli Takımı'nın başarılı oyuncularında Ömer Aşık, elde ettikleri başarıya rağmen buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

Ömer Aşık, yaptığı açıklamada, ne kadar büyük başarı elde etseler de final maçını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, ''Aslında buruk sevinç yaşıyoruz. Evimizde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazanmak isterdik. Şampiyonluğu çok istedik'' dedi. Yıldız oyuncu, şampiyonluğa çok inandıklarını ifade ederek, ''Belki de bu yüzden finali kaybettiğimize daha fazla üzüldük. Bu hedefi önümüzdeki senelerde başarıp şampiyonluklar kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONASINDA İYİ DEĞİLDİM

Dünya Şampiyonası'nda ortaya koyduğu performansına değinen milli oyuncu, ''Aslında Avrupa Şampiyonası'nda daha iyi oynamıştım. Sakatlığımın ardından bir süre oynamamak beni çok fazla etkiledi. Önümüzdeki senelerde daha iyi oynayacağım'' dedi. Finalde ABD ile yaptıkları maçı değerlendiren Ömer Aşık, ''Maça çok iyi başladık. Ancak Sırbistan maçının yorgunluğu vardı. Böyle olsun istemezdik. ABD çeyrek ve yarı final maçlarını bize göre daha rahat oynadı. Onlar bize göre yorgun değillerdi'' diye konuştu. Milli oyuncu, kazandıkları gümüş madalya ile şu anda başarının en üst seviyesine geldiklerini dile getirdi. Kendisinin yanı sıra diğer takım arkadaşları için de gümüş madalyanın kariyerlerinin en üst seviyesi demek olduğuna dikkat çeken Ömer, ''Türkiye tarihinde takımlar bazında daha önce gümüş madalya alınmadı. İnşallah önümüzdeki senelerde şampiyonluk sevincini de bizi sevenlere tattırabiliriz'' dedi.

NBA'DE BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM

Gelecek yıldan itibaren NBA'de forma giyecek olan başarılı oyuncu, bu ligde kalıcı olmayı amaçladığını ifade etti. ABD ile oynadıkları final maçının kendisi için NBA'ye ısınma turu olduğunu kaydeden Ömer Aşık, şunları söyledi: ''Final maçı benim açımdan çok iyi geçmedi. Ama çok çalışıp NBA'de iyi oynamak ve kalıcı olmak istiyorum. Kariyerimi başka bir noktaya getirmek için böyle bir seçim yaptım. Umarım herşey istediğim gibi olur. Orada başarılı olarak milli takımı da en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum.''

15.09.2010


 

200 ülkeden 1 milyar kişi ekranda izledi

TÜRKİYE'DE düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda televizyon izlenme oranında rekor seviyeye ulaşıldığı bildirildi.

Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, şampiyona müsabakalarını 200 ülkeden 1 milyar izleyicinin takip ettiği belirtildi. Bu rakamın, Japonya'da düzenlenen 2006 Dünya Şampiyonası'nın ve Polonya'da yapılan 2009 Avrupa Şampiyonası'nın izleyici sayısını aştığı kaydedildi. Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Genel Sekreteri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi Patrick Baumann'ın konuyla ilgili, ''Şampiyonada oynanan üç maç Litvanya'da 2010 yılının en fazla reyting alan programı oldu ve 2010 FIFA Dünya Şampiyonası finalini de geride bıraktı. Reytingler, Çin ile Yunanistan arasında oynanan grup maçını Çin'de 65 milyon kişinin izlediğini gösteriyor'' şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi. İnternet kullanıcılarının da 2010 Dünya Şampiyonası'na gösterdiği ilginin istisnai boyutlara ulaştığına dikkat çekilirken, şampiyonanın resmi internet sitesine 30 milyon kullanıcının girdiği, 100.000'i aşkın kişinin de FIBA'nın Facebook'daki sayfasına üye olduğu kaydedildi. Turnuvanın Twitter'daki takipçi sayısının da ikiye katlandığı bildirildi.

15.09.2010


 

ABD Açık'ta Nadal'ın ilk zaferi

TENİSTE sezonun 4'üncü ve son ''Grand Slam'' mücadelesi olan ABD Açık'ta tek erkekler şampiyonu, 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal oldu.

Billie Jean King kortlarında düzenlenen, toplam 25.2 milyon dolar ödüllü turnuvanın 3 saat 43 dakika süren tek erkekler finali dün TSİ 05.00'de sona erdi. 2008 Avustralya Açık Tenis Turnuvası şampiyonu 3 numaralı seribaşı Sırp tenisçi Novak Djokovic'i, 23 bin 771 tenisseverin izlediği maçta 6-4, 5-7, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 3-1 yenen İspanyol Nadal, kariyerindeki ilk ABD Açık, 9. ''Grand Slam'' şampiyonluğunu elde etti. Nadal, 1 milyon 700 bin ABD Doları'nın sahibi oldu. Nadal, bu başarısıyla üst üste 3. ''Grand Slam'' şampiyonluğuna da ulaştı. Başarılı tenisçi, bu sezon Fransa Açık ve Wimbledon Tenis Turnuvası'nın da tek erkekler şampiyonu olmuştu. Nadal ayrıca, tenis tarihinde ''4 Grand Slam turnuvasında en az bir şampiyonluğu bulunan 7. erkek tenisçi'' unvanının da sahibi oldu.

15.09.2010


 

Dünya Halter Şampiyonası yarın Antalya'da start alıyor

HALTER Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Dünya Halter Şampiyonası'nda erkeklerde ilk 6, bayanlarda ise ilk 3 içinde yer alacaklarına inandığını söyledi.

Antalya'da 16-26 Eylül arasında yapılacak Dünya Halter Şampiyonası öncesinde teknik toplantılar sürerken, kafileler de yavaş yavaş Antalya'ya gelmeye başladı. Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonanın tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. Şampiyonanın 16 Eylül'de düzenlenecek seremoniyle start alacağını anlatan Akkuş, müsabakaların da 17-26 Eylül tarihleri arasında yapılacağını dile getirdi.

Şampiyonaya katılımın ''rekor seviyede'' olduğuna işaret eden Akkuş, ''86 ülkeden 1200 civarında katılımcı var. Son zamanlarda yapılan en büyük şampiyona niteliğinde. Bu şampiyonadan federasyon olarak yüzümüzün akıyla çıkmayı istiyoruz'' dedi. Akkuş, organizasyona şu ana kadar gelen tepkilerin olumlu olduğunu, Türkiye'nin hem sportif anlamda, hem de organizasyon konusunda başarılı olmak için elinden geleni yaptığını ifade etti. Şampiyonanın 2012 Londra Olimpiyatları için kota müsabakalarının ilki olduğuna da değinen Akkuş, burada başarılı olmanın çok önemli olduğunu kaydetti. Halter Milli Takımı'nın uzun süredir yoğun antrenman temposunda çalıştığını aktaran Akkuş, şöyle devam etti:

''Bayanlarda 4 sporcudan madalya bekliyoruz. 48 kilo yarışması 17 Eylül'de ve burada 2 sporcumuz yarışacak. Umuyorum ikisi de madalya alır. Bunlardan birisi altın olursa çok güzel olur. 53 kiloda Aylin Daşçı, 63 kiloda Sibel Şimşek madalyaya yakın. Erkeklerde 3 sporcudan madalya bekliyoruz. Aynı zamanda takım halinde de başarılı olmak istiyoruz. Çünkü olimpiyat kotasını takım puanı etkiliyor. Madalya alan, almayan sporcularımızın hepsinin takım puanına katkısı olacaktır. Erkeklerde ilk 6 içinde, bayanlarda da ilk 3 içinde yer alacağımızı düşünüyorum. Bu, ilk kota müsabakasında oldukça tatmin edici bir sonuç.''

15.09.2010


 

Manisaspor Hikmet Karaman'la anlaştı

SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Manisaspor'un, teknik direktör Hikmet Karaman ile prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

Kulüp asbaşkanı Selami Delan, yaptığı açıklamada, Hikmet Karaman ile yaptıkları görüşmenin ardından teknik adamla prensip anlaşmasına vardıklarını, Karaman'ın bu akşam Tarık Almış Spor Tesisleri'ndeki antrenmanı izledikten sonra yarın resmen görevine başlayacağını kaydetti. Manisaspor, teknik direktör Hakan Kutlu ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırmıştı. Hikmet Karaman, en son geçen sezonun ilk devresinde Ankaragücü'nde görev yapmıştı. Manisaspor, Karaman ile Mesut Bakkal'ın görevinden ayrılmasının ardından bir görüşme yapmıştı.

15.09.2010


 

Marsel Bosna-Hersek'te ikinci tura yükseldi

MİLLİ Tenisçi Marsel İlhan, Bosna Hersek'te katıldığı 75 bin dolar ödüllü Banja Luka Challenger turnuvasında birinci turda Sırp Nikola Cacic'i yenerek ikinci tura yükseldi.

Turnuvaya 5 numaralı seribaşı olarak katılan İlhan, ATP klasmanında 767. sırada bulunan Sırp rakibi karşısında maçı 6-4 ve 6-2'lik setlerle kazanarak ikinci tura çıktı. Amerika Açık sonrası ilk turnuvasına katılan İlhan, ikinci turda Andrey Kuznetsov-Adrian Menendez Maceiras maçının galibiyle karşılaşacak.

15.09.2010


 

Bucaspor-G.Saray maçı biletleri satışa sunuluyor

SPOR Toto Süper Lig'de Cumartesi günü oynanacak Bucaspor–Galatasaray maçının bilet fiyatları belli oldu.

Yapılan açıklamada, 18 Eylül Cumartesi günü Atatürk Stadı'nda oynanacak Bucaspor–Galatasaray maçında kale arkası biletlerinin 20, açık ve kapalı tribün biletlerinin ise 40TL'den satılacağı belirtildi. İzmir temsilcisinin taraftarlarının müsabakayı 1. Sanayi Sitesi tarafındaki kale arkası tribünü ile kapalı tribünden, Galatasaraylı seyircilerin ise açık ve Mersinli kale arkası tribünlerinden takip edebilecekler. Bucaspor'da açık tribün kombineleri bulunanlar da karşılaşmayı kapalı tribünden izleyebilecek. Maçın biletleri bugün saat 11.00'den itibaren "www.ticketturk.com" internet adresinin yanı sıra Buca Sürücü Kursu, Buca Tur ve Hilton Oteli'ndeki Doktoroğlu Turizm'den satışa sunulacak.

15.09.2010


 

FIFA kokartlı hakemler hastalara moral verecek

FIFA Kokartlı Hakemler, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Hüseyin Göçek hastalara moral verecek.

Spor Toto Süper Lig'de görev yapan İstanbul Bölgesi hakemleri, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Süleyman Abay, Volkan Bayarslan, Serkan Çınar, Tayfur Özkan ve Mete Kalkavan Gaziosmanpaşa Hastanesi'ni ziyaret edecek.Bugün saat 13.00'de gerçekleşecek olan ziyarette, sezona iyi bir başlangıç yapan hakemler, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bypas ve anjiyo olmuş hastalarla bir araya gelip, onlara moral verecek. İstanbul Bölgesi hakemleri, kalp sağlığı konusunda Gaziosmanpaşa Hastanesi Kardiyoloji Bölümü ile Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü uzmanlardan bilgi aldıktan sonra öğle yemeğine katılacak.

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.