15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

‘Bursa Ovası’na tel örgü

BURSA’NIN verimli topraklarını bünyesinde barındıran ovanın artık daha fazla kaçak yapılaşma kurbanı olmasını istemeyen Büyükşehir Belediyesi, bu konuda büyük bir mücadele başlattı. Belediye, ovanın hala yeşilliğini koruyan ve ‘’Bursa Ovası Koruma Alanı’’ ilan edilen bölümünü 2.5 metre yüksekliğinde tel örgüyle çevirerek, yapılaşmanın yasak olduğuna ilişkin tabelâlar astırıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, ‘’Bursa’nın kanayan yarası’’ olan kaçak yapılaşmanın önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak aktif bir rol üstlendiklerini söyledi. Bursa Valiliğinin başkanlığında, ilçe belediyeleri, Bursagaz, UEDAŞ, BUSKİ, Türk Telekom gibi altyapı kurumları, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Vergi Dairesinin de katılımıyla bir çalışma başlattıklarını ifade eden Altepe, kaçak yapılaşmanın engellenmesinin sadece belediyelerin görevi olmadığını vurguladı.

‘’OVA DAHA FAZLA

TAHRİP EDİLMESİN’’

Altepe, çalışma kapsamında belediyeler sıkı kontrol ve denetimler yaparken, altyapı kurumlarının da kaçak inşaatlara hiçbir hizmet götürmemesi gerektiğini, SGK ve vergi dairesi başkanlıklarının da kaçak inşaatta çalışandan, beton döken kişiye kadar herkese gerekli cezai müeyyideyi uygulaması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti: ’’Artık Bursa’da eksikliği hissedilen tüm konularda aktif davranmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda Bursa’nın yumuşak karınlarından bir tanesi de kaçak inşaatlardı. Ovanın talan edilmesi bizim en önemli gündemlerimizden biri. Belediye olarak valilik başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte ilçe belediyelerini bu konuda yalnız bırakmıyoruz. Özellikle başta ovanın ve dağ eteklerinin yani tarımsal ve doğal sit alanlarının korunmasıyla ilgili önemli bir faaliyet içine girdik. İstiyoruz ki, ova artık daha fazla tahrip edilmesin. Ovadaki meyve ağaçlarımızın kesilerek, yerine beton blokların dikilmesini istemiyoruz. Ovanın şu anki haliyle korunmasını istiyoruz. Bu amaçla Bursa Ovası Koruma Alanı içinde kalan arazilerin etrafını çitlerle çeviriyoruz. Bu alanda bir inşaat yapılması halinde gecikmeli de olsa yıkılacağını beyan etmiş oluyoruz. Bursalılar bunu kesin olarak bilmeli.’’

Kaçak yapılaşmayla yıllardır mücadele edildiğini ancak bir türlü bu sorunun önüne geçilemediğine değinen Altepe, ‘’Biz artık çit gibi engeller konulması gerektiği kanaatine vardık. İnsanların bunun yasak olduğunu görmelerini istedik. Çit boyunca bol bol uyarı levhaları yerleştiriyoruz. Bunun caydırıcılığının olacağını ve kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğimize inanıyoruz. Bu çit bizim ne kadar kararlı olduğumuzun bir göstergesi olacak’’ dedi.

Altepe, çit sayesinde vatandaşların da artık kafalarının karışmayacağını, kendilerine gelip ‘’Ben senin arsanı alırım, sana kısa zamanda evini yaparım, elektrik suyunu bağlatırım, adamlarımı bulurum’’ diyen ve vatandaşı kötü yola sevk eden insanlara fırsat verilmeyeceğini vurguladı.

DEĞİŞİK NOKTALARA CAYDIRICI TABELÂ

Recep Altepe Koruma çitinin Millet-Şirinevler mahalleleri arasındaki koruma bandı üzerine, daha sonra da Çukurca, Soğanlı, Dere Çavuş, İsmetiye, Yeniceabat, Mehmet Akif, Alaaddin, Ürünlü, Yolçatı, Doğanköy, Çalı, Kayapa, Hasanağa, Akçalar, Vakıf, Samanlı, İsabey, Millet, Arabayatağı, Çınarönü, Şirinevler, Demetevler, Mudanya’da Hasköy, Gemlik’te Kumsaz, Gemsaz, çevre yolunun doğusu, Kestel’de Saitabat ve Gürsu’da Yeni Doğan bölgelerindeki muhtelif noktalara yerleştirileceğini bildirdi. Pilot bölge olarak yakın doğu çevre yolu kenarında bulunan Millet Mahallesi’nden, Şirinevler Mahallesi’ne kadar olan alanı seçtiklerini anlatan Altepe, koruma bandının bu güzergâhın toplam uzunluğunun 6 bin 751 metre olacağını, çitlerin üzerine 100 metre arayla ‘’Bu bölge ova koruma alanıdır. Burada yapılacak kaçak inşaatlar kesinlikle yıkılacaktır’’ ibaresini taşıyan sac tabelâlar yerleştirildiğini vurguladı.

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  En beyefendisi hamsi

  ‘Bursa Ovası’na tel örgü

  Bu dolmuşçuları kim durduracak?

  YIKIM GERGİNLİĞİ

  Kekova koylarında temizlik yapılıyor

  Konya’dan Pakistan’a dost eli

  YİBO’nun yatakhane bölümünde patlama

  Yangın çıktı, 6 gecekondu kullanılamaz hale geldi

  Sigaradan çıkan yangında 1 kişi öldü

  Gecekondu sahipleri uzun vadelerle ev sahibi yapılacak

  İmamın evini taşladılar

  Kılıçlar’ın adı bir sokakta yaşayacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.