16 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

12 Eylül gençleri heba etti

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin 12 Eylül öncesinde gençlerini heba ettiği için günümüzde lider modeli bulunamadığını söyledi.

Antalya Millî Eğitim Müdürlüğü, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda Türkiye derecesi elde eden öğrencileri ödüllendirdi. Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen ödül töreninde, 131 öğrenciye altın ve kitap hediye edildi. Ödül dağıtımından önce kürsüye gelen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, konuşmasına, “Bugün Antalya’nın gurur günüdür, düğün günüdür, sevinç günüdür” diyerek başladı.

Türkiye’nin 12 Eylül öncesinde binlerce gencini ‘heba ettiğini’ ifade eden Vali Altıparmak, konuşmasında, “Bugün siyasette, eğitimde, sağlıkta lider modeller göremiyorsak bunun sıkıntısı o gün ön planda lider olan gençlerin heba edilmesidir. En öndeki çocuklar yok edildi. Bunların içinde, 12 Eylül’le beraber, canını kurtarıp yurt dışına kaçanlar oldu. En sol örgütlerden ve onlardan benim bir kısım arkadaşlarım da var. O çocuklar şimdi tamamen Türkiye milliyetçisi. Bakın sol, marksist bir düşünce Türkiye milliyetçisi oluyor. Dolayısıyla size düşen ülkenizi sevmek, ülkeniz insanını sevmek.” dedi. Başarılı öğrenciler için hayatın yeniden başladığını kaydeden Altıparmak, geleceğe hazırlanabilmeleri için artık daha çalışkan ve disiplinli olmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu. Konuşmasına, Einstein’ın, “Hiçbir sorun, ona neden olan bilinç düzeyiyle çözülmez, yeni bir bilinç düzeyi gerekir” sözünü hatırlatarak devam eden Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizin de yeni bir bilinç düzeyiyle donanımlı olduğunuza inanıyorum. İnanmak istiyorum. Sıkıntılar olduğunu biliyorum. Öğretmen arkadaşlarımın maalesef bir kısmının, en azından arzu edilmeyen bir kısmının, kendi siyasî görüşünü, ideolojisini dikte ettiğini de biliyorum. Ama şunu düşünmelerini tavsiye ediyorum. Karşı taraf da aynı ideolojiyi dikte ediyor. Bu sefer ne oluyor, aynı sıralardaki çocuklar birbirine düşman gibi yetişiyor. Halbuki onlar kardeş, onlar bu ülkenin geleceği. Ortak geleceği inşa edecek mühendis, mimar ve yöneticiler. Maalesef hakkı biraz da karşı tarafın fikrinde aramak gibi bir üslubu kabul etmeyerek, kendi düşündüğümüzü adeta tek doğru gibi dikte etmeye çalışıyoruz, özellikle öğrencilere.”

16.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  TIR harekete hazır

  Okullarda şiddeti önleme genelgesi

  Dinamitler evlerde hasara yol açıyor

  YENİ ANAYASA DEVLET DEĞİL, BİREY MERKEZLİ OLMALI

  Yeni Anayasa derhal hazırlanmalı

  Bediüzzaman Sempozyumu 3-5 Ekim'de İstanbul'da

  “Demokrasi büyümenin ana harcı”

  Daha fazla demokrasiye ihtiyacımız var

  Yalçınkaya hakkında suç duyurusu

  12 Eylül gençleri heba etti

  Paketin muhtevası hayata geçirilsin

  Anayasa değişikliğinin ertelenmesi talihsizlik

  Boykot tehdidi’ yapanlar tutuklandı

  Davutoğlu: Dink kararına itiraz etmeyeceğiz

  O dosyadan haberim yok

  İşsizlik yüzde 10,5’e geriledi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.