20 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman Tır'ı Marmara Bölgesinde

TRAKYA’NIN en yaşlı Nurcusu 1921 doğumlu 90 yaşındaki Hasan Kanlınoğlu, 70 yıldır Risâle-i Nurları tanıdığını ve okuduğunu belirterek, ”Eskiden baskı vardı.

Gençler, Risâle-i Nur’un kıymetini iyi bilsin Biz derslerimizi kaçak yapıyorduk. Gençler Risâle-i Nurların kıymetini çok iyi bilmeli” dedi. Gazetemizin, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ı yolculuğu boyunca uğradığı her durakta duâlarla karşılanıp, duâlarla uğurlanıyor. Tır önceki gün uğradığı Kırklareli’nde karşılaştığı manzara görülmeye değerdi. 1921 doğumlu 90 yaşındaki Hasan Kanlınoğlu, 70 yıldır Risâle-i Nurları tanıdığını belirterek, “Bugünlere feleğin çemberinden geçerek geldik. 1940’lı yılların başında Risâle-i Nurları tanıdım. O zamandan bu zamana kadar da bırakmadan okuyorum. Eskiden Risâle derslerimizi kaçak olarak yapardık. Yeni Asya Gazetesi’nin de ilk günden beri okuyucusuyum Yeni Asya’nın Üstad’ı tanıtım hizmetini takdir etmemek elde değil. Duâlarımız sizlerle. Allah muvaffak etsin” dedi. Risâle-i Nurların açıktan neşrinin önemine dikkat çeken Hasan Kanlınoğlu şunları söyledi: “Risâle-i Nur okuyanların serbest olması çok mühim. Eskiden baskı vardı. Biz derslerimizi kaçak yapıyorduk. Gençler Risâle-i Nurların kıymetini çok iyi bilmeli. On bir torunum var. Hepsi de Risâle-i Nur Talebesi. Uzun yaşamanın sırrı Risâle-i Nur’a talebe olmakta gizli. Eşim 1986 yılında vefat etti. Oğullarım ve gelinlerim bana bakıyor. Sağlığım sıhhatim çok iyi. Biraz dizlerimde sızı var, ama yaşlılık o kadar olacak. Hamd olsun bugünleri gördük. Hizmetlerinizin devamını Cenâb-ı Haktan diliyorum.” Gümrük memuru ve müdür olarak 30 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirten Kanlınoğlu, Bediüzzaman’ı tanıtmak için yola çıkan tanıtım tırını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kırklareli’den Tekirdağ’a geçen Hizmet Tır’ı burada da Valilik önünde gerçekleştirdiği programda Tekirdağlılara hitap etti. Tekirdağlıların ve yerel basının yoğun ilgi gösterdiği tır, buradaki programını tamamladıktan sonra Trakya turunu tamamlayarak Çanakkale yoluyla Anadolu’ya geçti. Önceki gece Çanakkele’de konaklayan hizmet tırı dünkü programını Balıkesir’de icra etti. Tırı ilgiyle karşılayan vatandaşlar dağıtılan broşürleri dikkatle incelerken Bediüzzaman Hazretlerini ve Risâle-i Nurları bilenler takdir duygularını ifade ediyor. Bediüzzaman Hazretlerini ve Risâle-i Nurları tanımayanlar da görevlilerden bilgi alıyor. Ziyaretçilere

Bediüzzaman Kimdir?, Aydınlar Konuşuyor, Bediüzzaman’ın Eğitim Modeli ve 5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi Sonuç Deklarasyonlarını içeren broşürler dağıtılıyor. Demokratik açılım Bediüzzaman’ın yüz yıllık reçetesi YENİ Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, ‘’Hükümetin, başlatmış olduğu demokratik açılım noktasında, Bediüzzaman Said Nursî’nin 100 yıl önce ortaya koyduğu reçete çerçevesinde demokratik açılımı anlatan broşürler de dağıtıyoruz’’ dedi. Yeni Asya Gazetesinin, Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ı Tekirdağ’a geldi. Taşcı, Tuğlalı Park’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılı Kur’ân-ı Kerim okuma yılı olarak ilân ettiğini bildirdi. Bu sebeple, misyonları gereği Kur’ân-ı Kerim eğitimine daha da anlam kazandırmak istediklerini anlatan Taşcı, Risâle-i Nur’u, bir Kur’ân-ı Kerim tefsiri olduğundan halka tanıtmayı ve anlatmayı amaçladıklarını söyledi. Taşcı, şöyle konuştu: ‘’Said Nursî’nin, 100 yıl önce ortaya koyduğu reçete çerçevesinde demokratik açılımı anlatan broşürler de dağıtıyoruz. Kamuoyunun birlikte ve beraber olması açısından elimizden gelen her türlü katkıyı veriyoruz. Bu sebeple yola çıktık ve 30 gün boyunca meydanlarda olacağız. Edirne’den başladık, bütün Türkiye’yi gezeceğiz. Yaklaşık 8 bin kilometre yol alarak halkla birlikte olacağız.’’ Tuğlalı Park’ta toplanan vatandaşlara Bediüzzaman Kimdir, Aydınlar Konuşuyor, Bediüzzaman’ın Eğitim modeli ve 5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi sonuç deklarasyonlarını içeren broşürler dağıtıldı. ‘’Bediüzzaman Türkiye yollarında’’ sloganıyla, Tekirdağ’a gelen tır, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Ordu, Trabzon, Iğdır, Van, Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri, Aksaray, Konya, Isparta, Denizli, İzmir, Manisa, Uşak, Eskişehir, Sakarya ve son olarak da İstanbul’a gidecek.

MUSTAFA GÖKMEN

ÇANAKKALE- BALIKESİR

20.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman Tır'ı Marmara Bölgesinde

  Demokratik açılım Bediüzzaman’ın yüz yıllık reçetesi

  17 Haziran’a kadar ders

  Saldırılarda aynı silâhlar kullanılmış

  Başbakanlık’ta güvenlik zirvesi

  Zeynep’in hesabını kim verecek?

  Bu millete hainlik para etmez

  Bahçeli, protokolden ayrı oturdu

  Kimse çocuklar üzerinden siyaset yapmasın

  Köylülerin su kavgası: 5 ölü

  AKP binasına ses bombası

  Selimiye Camii’nde define aramışlar

  Gelin ile damat feci kazada yanarak can verdi

  Akdamar'da 95 yıl sonra ayin

  Ordudan niye atıldım?

  Kopya iddiasında 19 zanlı adliyeye sevk edildi

  Bakan Ergin: Türkiye, düne göre daha ileride

  İpek: İlk işimiz uyum paketi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.