20 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Zeynep’in hesabını kim verecek?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hakkari’nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 sivil vatandaşın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısından yaralı kurtulan 15 aylık Zeynep Kurt’un iki bacağının da fonksiyon görmeyecek durumda olduğunu söyledi. Atalay, “Zeynep nasıl yaşayacak, bunun hesabını kim verecek?” dedi.

ZEYNEP BEBEK İÇİN UMUTLU HABER

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi

Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Hakkari’deki patlamada yaralanan Zeynep bebeğin bacaklarının fonksiyonlarını yitirdiğini söylemek için henüz erken olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özgen, yaptığı açıklamada, Hakkari’deki terör saldırısından yaralı kurtulan 15 aylık Zeynep Kurt’un tedavi altında bulunduğunu ve durumunun netleşmesi için zamana ihtiyaç olduğunu kaydetti.

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Hakkari’nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 sivil vatandaşın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına sebep olan terör saldırısından yaralı kurtulan 15 aylık Zeynep Kurt’un iki bacağının da fonksiyon görmeyecek durumda olduğunu söyledi.Atalay, Gaziantep Valiliğini ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplarken, saldırıyı gerçekleştirenlerin peşinde olduklarını belirtti. Saldırının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin kanaatlerinin pekiştiğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu: ‘’Maalesef o acı bir olay. Tabii bunları iyi değerlendirmek lâzım. Orada 9 vatandaşımız gitti ama yaralılar var. Dünkü basında vardı, Zeynep’in fotoğrafları. Hastanede yatan Zeynep. İki bacağı da artık fonksiyon görmeyecek durumda ve daha 15 aylık bebek Zeynep. Zeynep nasıl yaşayacak, bunun hesabını kim verecek, Tabiî bu tür olayları geride bıraktıklarıyla değerlendirmek lâzım. Çok büyük bir canilik. Kimler onu yaptıysa, biz onların peşindeyiz.’’

AYNI ADRESİ GÖSTERİYOR

Atalay, Hakkâri’deki saldırının hemen ardından ‘’saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğine’’ ilişkin açıklamasının hatırlatılıp olaya ilişkin yeni gelişme olup olmadığının sorulması üzerine, olaya ilişkin bütün incelemelerin, bütün verilerin, bütün delillerin, önceki terör olayları ve benzer olaylarla yapılan mukayeselerin aynı adresi gösterdiğini vurguladı. Atalay, ‘’Dün yeni gelişen bir iki bilgi var. Bir iki vatandaşın güvenlik birimlerimize beyanları var. Onları da değerlendirdik, o yöndeki kanaat daha da pekişti. Şu anda söyleyeceğim bu’’ dedi.

Olaya ilişkin çalışmaların çok iyi, bütün ince detaylar dokunarak yürütülmesi gerektiğini ifade eden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Basında gördünüz olay mahallini. Görüntüler var, biz o görüntüleri daha büyük çekilmiş fotoğraflarla gördük, o minibüsün ne hale geldiğini. Oradaki bütün delilleri bulmak, değerlendirmek çok ciddî iş. Çok ayrıntılı bir çalışma sürdürülüyor. Ancak olay yeri inceleme ekibimizin, başsavcımızın olay yerine intikalinden önce olay yerine müdahale de olmuş. O da olay yeri incelemesinde bazı zorluklar çıkarıyor.’’

20.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman Tır'ı Marmara Bölgesinde

  Demokratik açılım Bediüzzaman’ın yüz yıllık reçetesi

  17 Haziran’a kadar ders

  Saldırılarda aynı silâhlar kullanılmış

  Başbakanlık’ta güvenlik zirvesi

  Zeynep’in hesabını kim verecek?

  Bu millete hainlik para etmez

  Bahçeli, protokolden ayrı oturdu

  Kimse çocuklar üzerinden siyaset yapmasın

  Köylülerin su kavgası: 5 ölü

  AKP binasına ses bombası

  Selimiye Camii’nde define aramışlar

  Gelin ile damat feci kazada yanarak can verdi

  Akdamar'da 95 yıl sonra ayin

  Ordudan niye atıldım?

  Kopya iddiasında 19 zanlı adliyeye sevk edildi

  Bakan Ergin: Türkiye, düne göre daha ileride

  İpek: İlk işimiz uyum paketi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.