23 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

TESK: Sıkıntı olabilir

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, et piyasasında en kritik dönemin Kurban Bayramı olduğunu belirterek, canlı hayvan ithalatının sür'atlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Halkımızın büyük önem verdiği Kurban Bayramı’na 55 gün kala spekülatörler ve büyük üretim merkezleri kasıtlı olarak fiyatları düşürmüyorlar. İthalatın sür'atlendirilmesi ve küçük üreticilere 3’er 5’er damızlık havyan ve ucuz yem verilerek üretimin desteklenmesi gerekiyor’’ sözlerini kaydetti.

Bayramda kurbanlık hayvan ihtiyacının çok yüksek olacağına dikkati çeken Palandöken, ‘’et üzerinde çok yoğun spekülatif haberler yapılıyor. Yetkili kişilerin dışında açıklama yapılmamalı. Et fiyatlarındaki spekülatif artışlara son verilmesi gerekir’’ açıklamasında bulundu. ‘’Şimdiye kadar Et Balık Kurumu tarafından 65 bin ton kasaplık hayvan ithalatı için ihale yapılmış 25 bin tonu ülkemize gelmiş, vatandaş ucuza et alabilmiştir. Vatandaşımız için küçük üreticiler ile kasap esnafının muhafazası önemlidir’’ sözlerine yer veren Palandöken, et alamayan vatandaşın şikâyetini kasapların dile getirmesiyle etin ucuzladığının da altını çizdi.

23.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  TESK: Sıkıntı olabilir

  Kurbandan önce ette tedbir alınmalı

  EKO66 yüzde 20 tasarruf sağlıyor

  İkinci el eşyaya öğrenci dopingi

  Balık bu sene ucuz olacak

  Doğum yapan sigortalıya 4 yıl borçlanma hakkı

  Brüksel’de Türkiye ekonomisi tartışıldı

  İstihdam paketi yolda

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.