24 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Ette bakteri iddiaları için işlem yapıldı

Tarim ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bazı firmaların ürettiği hazır et ürünlerinde salmonella ve listeria bakterilerinin tespit edilmesi konusunda, bakanlığın bütün yasal işlemleri yaptığını asla bir firmanın ayrılmasının söz konusu olmadığını, toplum sağlığını, halk sağlığını korumak için bütün güçleriyle çalıştıklarını, denetimler yaptıklarını kaydetti.

Bakan Eker, olay sonrasında söz konusu firmanın depolarındaki rutin denetimlerde alınan 12 adet numunenin 8 adedinin olumsuz çıktığını, 2 numunedeki olumsuzluğun kesinleştiğini, bunun üzerine yediemine alınan bu ürünlerin imha edildiğini de bildirdi.

Mehdi Eker, hazır et ürünlerinde salmonella ve listeria bakterilerinin tespit edilmesi olayı konusunda açıklamalarda bulundu.

Olayın başlangıcına ilişkin bilgi veren Eker, Haziran ayında TT Gıda Turizm İnşaat Petrol Kimya Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti’nin bakanlığa müracaat ederek, ‘’Fastad Gıda Dağıtım San. ve Tic. A.Ş’ye 164 bin adet hamburger köftesi verdiğini, parasının ödenmediğini, parasını istediğinde, söz konusu firmanın, (özel laboratuvarda tahlil yaptırdım. Hamburgerler bozuktu. Bu nedenle imha ettim ve sana para vermiyorum)’’ dediğini belirterek, şikayette bulunduğunu anlattı. Bunun üzerine bakanlık teftiş kurulunun konuyu incelemeye başladığını, önce Fastad Gıda firmasında inceleme yapıldığını ifade eden Eker, firmanın, söz konusu etleri imha için gönderdiğini söylediğini, irsaliye raporu ve ödeme faturası gösterdiğini kaydetti. 12 NUMUNENİN 2’SİNDE OLUMSUZLUK KESİNLEŞTİ Eker, söz konusu olay sonrasında da Fasdat firmasının depolarında bulunan diğer tedarikçilerden aldığı et ürünlerinin denetiminin rutin olarak yapıldığını söyledi. Eker, bu denetimlerde alınan 12 adet numunenin 8 adedinin olumsuz çıkması üzerine ürünlerin yediemine teslim edildiğini, itiraz üzerine referans laboratuvarına gönderildiğini burada da 2 tanesinde olumsuzluğun kesinleşmesi üzerine yedi emine alınan ürünlerin tamamının imha edildiğini anlattı. Eker, söz konusu firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti. Son birkaç günde gazetelerde yer alan tartışmalarla ilgili bakanlığın bütün yasal işlemleri yaptığını vurgulayan Eker, ‘’Asla bir firmanın kayrılmasının söz konusu olmadığını, toplum sağlığının her şeyden önde geldiğini, toplum sağlığını, halk sağlığını korumak için bütün güçleriyle çalıştıklarını, denetimler yaptıklarını’’ söyledi.Eker, ‘’Bütün mesele, bu denetimleri yaparken bunu tesbit edebilmemiz veya vatandaştan şikâyet alabilmemiz. Vatandaşın katkısını sağlamak için Alo Gıda Hattı kurduk. Hattın açıldığı 2009 yılı 14 Şubat’tan bu yana sadece Alo Gıda Hattı’na 50 bine yakın şikâyet geldi’’ dedi. Eker, bakanlığın 2009’da gıda ile ilgili bir işyerinde gördüğü aksaklıklar sebebiyle kestiği idari para cezalarının tutarının 6,5 milyon lira civarında olduğunu belirtti. Ankara / aa

24.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  3,7 milyar TL ‘görev zararı’

  Akaryakıttan ÖTV kaldırılsın

  Ette bakteri iddiaları için işlem yapıldı

  ET İTHALATINDA ŞARTLAR BELİRLENDİ

  Tayland'dan Türk Traktöre büyük ilgi

  Rusya, Çin’e gaz satacak

  İhracatçıya destek

  Antbirlik beyaz altını kanatlandırdı

  Memur maaşlarındaki kayıp önlenemedi

  Türkiye ile ABD ekonomik ilişkileri yetersiz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.