24 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Mesut: Müslüman, Hıristiyan her oyuncu maç öncesi duâ ediyor

REAL Madrid’in Türk kökenli Alman futbolcusu Mesut Özil, AS gazetesinde yayımlanan demecinde ‘’Bernabeu kısa zamanda futbolumuzu alkışlayacak’’ dedi.

Real Madrid’in ligde lider olmasına rağmen oynadığı futbolla henüz taraftarları memnun edememesiyle ilgili yöneltilen eleştirileri cevaplayan Özil, ‘’Lideriz ve daha da iyi oynayabileceğimizi biliyoruz. Gelişmekte olan genç bir takımız, önümüzde zorlu bir yol var. Daha güçlü olacağız ve taraftarlar bundan zevk alacak. Eminim ki Bernabeu kısa zamanda futbolumuzu alkışlayacak’’ değerlendirmesinde bulundu. Beşiktaş’ta forma giyen eski Real Madrid’li Guti’ye benzetilen Özil, İspanyol futbolcu için ‘’Oyunda inanılmaz bir göze sahip, öldürücü paslar verebiliyor ve çok iyi bir sol ayağı var’’ şeklinde konuştu. ‘’Babam her zaman yanımda oldu. Şimdi de öyle. Aileme ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum’’ diyen Özil, ‘’Özgüveni ve imanlı biri olmasını babasından öğrendiğini’’ kaydetti. Özil ayrıca Real Madrid’de kendisi gibi Müslüman olsun Hristiyan olsun birçok dindar futbolcunun maç öncesinde duâ ettiğini anlattı. ‘’Çok güzel ve eğlenceli bir çocukluk dönemi geçirdiğini, çocukluğunda Türk olmasından dolayı Almanya’da hiçbir zorluk yaşamadığını’’ kaydeden Özil, ‘’Şu anda hayatımın tadını çıkartıyorum. Sahip olduğum şeyler için Allah’a teşekkür ediyorum. Neşeli ve mutlu biriyim, herşeye sahibim. Sağlıklı, sürekli ilk 11’de oynayan, kupalar kazanan biri olmaya devam etmek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

24.09.2010


 

5 maçta 7 puan kabul edilemez

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig’de 5 maçta aldıkları 2’şer galibiyet ve mağlûbiyet ile 1 beraberlik sonucunda elde edilen 7 puanın Fenerbahçe için kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan ‘’Teknik Analiz’’ programında soruları cevaplayan Kocaman, sarı-lacivertli ekibin ligin ilk 5 haftasında aldığı sonuçların rakamlarla ifade edilmesi üzerine, ‘’5 maç, 2 galibiyet, 2 mağlubiyet 1 beraberlik 7 puan, Fenerbahçe için tabi ki kabul edilebilir bir durum değil’’ dedi. Sezon başından bu yana hazırlık maçlarıyla birlikte 13 maç yaptıklarını, ortaya çıkan tablonun beklentisinin çok altında olduğunu belirten Kocaman, şöyle konuştu: ‘’Çok net olanı söyleyelim. 13 maç yaptık. 4’ü hazırlık maçıydı, 4’ü Avrupa kupalarında, 5 tane de ligde. 13 maçta takımımızın aldığı 6 mağlubiyet var yanılmıyorsam. Son Beşiktaş’tan yediğimiz golle yediğimiz gol sayısı da 20 oldu diye biliyorum. 13 maçta 20 gol, 6 mağlubiyet, 4 galibiyet yeterli değil. Her şeyden önce bırakın teknik sorumluluğu, teknik direktörlüğü, bir taraftar olarak ve sempatizan olarak dışarıdan baktığımızda yeterli bir tablo değil. Benim açımdan da biraz beklentimin, düşündüklerimin çok altında bir tablo. Böyle olmamalıydı. Ne futbolcu kalitemiz, ne bütün kulübün organizasyonu, evet sporda zaman zaman istenmeyen şeyler olabilir bunu bir tarafa koyalım ama burada olmaması gerekiyordu. Bu gerçekle karşı karşıyayız, bundan sonra nasıl hareket etmeliyiz, nereye doğru götürmeliyiz esas bunların planını programını yapmak zorundayız. Benim de öncelikle işim bu.’’

Fenerbahçe’den beklentilerin büyük olmasıyla ilgili bir soru üzerine Kocaman, ‘’Olumlu tarafından bakılırsa, başlarken şahsıma dönük bir güvenin ifadesiydi herhalde bu şekilde olması. Ama futbolun gerçekleri olarak baktığınız zaman da tabi ki kısa zamanda çok iş yapabilmek çok kolay bir şey değil. Oluyorsa da yanlıştır aslında’’ dedi.

24.09.2010


 

Lider Bursa, Buca’yı ağırlıyor

GEÇEN hafta G. Antep deplasmanındaki maçı tatil edilen lig lideri Bursaspor, 6. haftanın açılış maçında Bucaspor’u konuk ediyor.

Saat 20:00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak 90 dakikayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Hafta içinde Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Glasgow deplasmanına gidecek olan Timsah, maçını Cuma günü oynuyor. Yeşil-beyazlılar, tatil edilen karşılaşma dışındaki 4 maçını da kazandı. Bülent Uygun yönetimindeki Bucaspor ise 5 puanla 11. sırada yer alıyor. CELTIC TARAFTARINDAN BURSASPOR’A DESTEK İskoçya Premier Ligi’nde Glasgow Rangers ile Celtic takımları arasındaki rekabet, Şampiyonlar Ligi C Grubu’ndaki ikinci maçını deplasmanda Glasgow Rangers ile yapacak Bursaspor’un işine yarayacak. Bursaspor’un Bursastore mağazalarından sorumlu yöneticisi Selçuk Eren, Bursastore’dan forma satın almak isteyen Celtic taraftarları Anthony Bunnage ve Sean Burns’un, Bursaspor’a desteklerini içeren elektronik postalarının kendilerine ulaştığını söyledi. Celtic taraftarlarından gelen elektronik postaya hem şaşırdıklarını hem de sevindiklerini anlatan Eren, ‘’Celtic taraftarları gönderdikleri mailde, hem kulübümüzün ürünlerini talep etti hem de Rangers’a karşı Bursaspor’u destekleyeceklerini iletti’’ dedi. Eren, Anthony Bunnage isimli taraftarın, elektronik postasında, ‘’Ben Celtic taraftarıyım. Sizin de yakında Glasgow Rangers ile maçınız var. Bu maçta sizi desteklemek için formanızı almak istiyorum. Eğer yeteri kadar taraftarınız gelmezse biz gelip Bursaspor’u destekleyeceğiz’’ diye yazdığını ifade etti.

24.09.2010


 

Belediyeden Aslan’a gözdağı

SPOR Toto Süper Lig’de hafta sonu Galatasaray ile karşılaşacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da futbolcular, Galatasaray’ı da mağlûp edeceklerine inanıyor.

Takımın golcü futbolcularından İskender Alın, büyük takımlara karşı iyi futbol ortaya koyduklarını hatırlatarak, “Rakibimiz oldukça iyi bir takım. Bizde büyük takımlara karşı iyi oynuyoruz. Çok güzel bir maça olacak. Ali Sami Yen Stadı’ndan galibiyetle ayrılmak istiyoruz” dedi. Üç büyüklerden sadece Galatasaray’a gol atamadığını dile getiren İskender, “Bir tek Galatasaray’a golüm yok onu bu maçta atmak istiyorum” diye konuştu. Takımın bir başka golcüsü Tevfik Köse de hazırlıkların iyi gittiğini ve Galatasaray maçından iyi skorla ayrılmak istediklerini dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferlerinden Holmen ise Galatasaray maçını 4 gözle beklediğini söyledi. Holmen, “Takımımız geçmiş yıllarda büyük takımlara karşı iyi oynuyormuş. Zaten Beşiktaş’ı da kendi evinde yenerek bunu gösterdik. Bu hafta da Galatasaray’ı mağlup etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

24.09.2010


 

Umut: Teo attıkça takım rahatlıyor

Trabzonspor’un forvet oyuncusu Umut Bulut, şampiyonluğa takım olarak inandıklarını ve iyi mücadele ettikleri zaman kendilerini şampiyonluktan bir şeyin alıkoyamayacağını söyledi.

Umut Bulut, geçen hafta Manisaspor karşısında beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, ‘’Futbolda böyle sonuçlar oluyor. Önemli olan bu yenilgiden ders çıkarıp bundan sonraki haftalar böyle sıkıntılar yaşamamak’’ dedi. Umut, ‘’Takımda kaliteli forvetlerin olması beni daha fazla motive ediyor. Teofilo’nun kendini göstermesini tabii ki çok isterim. Çünkü o gol attığı zaman hem gol yükümüz azalıyor hem de rahatlıyoruz. Kendisini ispatlamış kaliteli bir futbolcu. Geçen sene uyum sorunu yaşadı. Bu sezon iyi gidiyor. Umarım hep performansını devam ettirir’’ dedi.

24.09.2010


 

Panamalı Valdes millî patron oldu

PANAMA'NIN gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilen, eski oyuncu Julio Cesar Dely Valdes, ülkesinde millî takımın başına getirildi.

Panama Futbol Federasyonu ile haziran ayına kadar sürecek bir kontrata imza atan Valdes, 2014 Dünya Kupası’na hazırlık sürecini başlatacağını, 4 yıl sonra kendisi olsun veya olmasın, takımı güçlendirmeyi amaçladığını söyledi. Valdes, futbol kariyeri boyunca Uruguay’ın Nacional, İtalya’nın Cagliari, Fransa’nın Paris Saint Germain ve İspanya’nın Real Oviedo ile Malaga takımlarında oynamıştı.

24.09.2010


 

İnter, yine lider

İTALYA Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) 4. hafta mücadeleleri bir maç dışında tamamlanırken, son 5 yılın şampiyonu FC Inter, 2010-2011 sezonunun 4. haftasında liderlik koltuğunu ele geçirdi.

Serie A’da son 5 sezonu (biri federasyon kararıyla) şampiyon tamamlayan FC Inter, 4 haftası geride kalan ligde yine iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Dördüncü hafta mücadelesinde sahasında Bari’yi farklı mağlup eden FC Inter, bu sonuçla ilk kez bu sezon liderlik koltuğuna oturdu. Şampiyonluk yarışında FC Inter’in en büyük rakipleri arasında gösterilen ezeli rakibi AC Milan 3 haftadır 3 puan alamadı. Kırmızı-siyahlı ekip, başkent Roma’da Lazio ile yaptığı mücadeleden 1 puanla ayrılarak, üst üste ikinci maçında berabere kaldı. Son 5 sezondur FC Inter’in şampiyonluk yarışında kovalayan AS Roma ise 2010-2011 sezonunda henüz galibiyet alabilmiş değil. AS Roma, Brescia’ya deplasmanda yenilerek, kötü gidişatını sürdürdü.

24.09.2010


 

Mourinho istedi,çimler değiştirilecek

REAL Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun, son oynanan Espanyol maçından sonra ‘’patates tarlası gibi bir sahada oynamak kolay değil’’ dediği Santiago Bernabeu Stadı’nın çimi, 300 bin Avro karşılığında değiştiriliyor.

UEFA tarafından 2007 yılında elit stat olarak tanımlanan 80 bin kişilik Santiago Bernabeu Stadı’nın çimleri, Mourinho’nun da ısrarlı talebi sonrasında, geçen Salı akşamı oynanan ve Real Madrid’in 3-0 kazandığı Espanyol maçının hemen ardından değiştirilmeye başlandı. 40 kişiden fazla işçinin çimleri değiştirmek için çalıştığı Santiago Bernabeu Stadı’nın 11 gün içinde hazır olacağı ve Real Madrid’in evinde Deportivo Coruna’ya karşı oynayacağı maça yetiştirileceği bildirildi.

24.09.2010


 

Kartal’da Guti ve Nobre’ye özel tedâvi

BEŞİKTAŞ, Medical Park Antalyaspar ile yarın oynayacağı Spor Toto Süper Lig 6. hafta maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Bernd Schuster yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basına kapalı yapılan antrenmana, tedavilerine devam edilen Sivok, Ekrem Dağ, Guti, Nobre ve Erhan Güven’in katılmadığı açıklandı. Kulüp doktorları Şenol Akman ve Devrim Urgun, tedavileri devam eden Ekrem, Guti, Nobre ve Erhan’ın kontrollerini yaptı. Kontroller sonrasında Ekrem Dağ ve Erhan Güven’in Antalyaspor maçında oynayamayacağı, Guti ile Nobre’nin ise yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi. Antrenmanda Ferrari’nin ise takımdan ayrı çalıştığı duyuruldu.

24.09.2010


 

Ufuk takımla çalıştı Misimoviç dinlendi

GALATASARAY, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 26 Eylül Pazar günü oynayacağı Spor Toto Süper Lig 6. hafta maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı olarak çalıştı. Antrenmanda, sakatlıkları geçen Ayhan Akman ve Ufuk Ceylan’ın takımla çalıştığı, önceki günkü idmanda belinde ağrıları oluşan Misimoviç’in ise dinlendirildiği açıklandı. Galatasaray, bugün yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

24.09.2010


 

6. HAFTANIN PROGRAMI:

25 Ekim Cumartesi

15.30 G. Birliği - A. Gücü / Süleyman Abay

19.00 Beşiktaş - Antalya / Özgür Yankaya

19.00 Eskişehir - G. Antep / Abdullah Yılmaz

26 Ekim Pazar

15.30 Konya - Karabük / Kuddusi Müftüoğlu

15.30 Kayseri - Trabzon / Bünyamin Gezer

19.00 Manisa - Sivas / Serkan Çınar

19.00 G. Saray - İBB / Bülent Yıldırım

27 Ekim Pazartesi

20.00 Kasımpaşa-F. Bahçe / M. Kamil Abitoğlu

24.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.