25 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Karabük adeta ‘Nur fabrikası’oldu

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet Tırı’nın Bolu’dan sonraki durağı Karabük ili oldu. Fabrikalar şehri Karabük, Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı’nın gelmesiyle birlikte adeta bir Nur fabrikasına dönüştü.


‘Düzce modeli’ diğer şehirlere örnek olsun

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve izmet Tır'ı, Anadolu şehirlerini ziyaret programı çerçevesinde Düzce’yi de ziyaret etti.

BEDİÜZZAMAN TIR'I NE GÜN, NEREDE?


  HES’e yürütmeyi durdurma kararı

ORDU İdare Mahkemesi, Giresun’da yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) için verilen ‘’ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) gerekli değildir’’ kararının yürütmesini durdurdu.


  Öğretmen adaylarına “ayrı sınav” olmaz

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’özerk olmayan, siyasallaştırılmış kurumların memur alım sınavlarını yapmasının çok tehlikeli olduğunu’’ öne sürdü.


  Dizilerle ilgili olarak RTÜK’e şikâyet yağıyor

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, ‘’Geçen yıl izleyicilerin en fazla şikâyet ettiği program türü yüzde 23 oranıyla diziler olmasına rağmen, izleyici şikâyetlerinin, toplumsal duyarlılıkların, kanunî düzenlemelerin ve müeyyidelerin dikkate alınmaması endişe vericidir’’ dedi.


  Öğrenci temsilcileri “iki yıl” için seçilecek

YÜKSEKÖĞRETİM kurumlarının öğrenci konseyi başkanları, öğrenci temsilcileri ‘’bir yıl’’ yerine ‘’iki yıl’’ için seçilecek. ‘’Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  STK'lar Uyardı Zaman ayarlı provokasyona dikkat

Hükümetin, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile görüşmesi Güneydoğu’da umut verici bulundu. Bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yıllardır bu diyalog sürecinin başlaması için çağrıda bulunduklarını belirterek, süreci bozacak provokatif olayların olabileceği uyarısında bulundu. STK’lar diyalog sürecinin kesintiye uğramadan görüşmelere devam edilmesini istedi.


  Ayinler kültürümüzün parçası

TRABZON Valisi Recep Kızılcık, Trabzon’daki Sümela Manastırı ve Van’daki Akdamar Kilisesi’nde yapılan ayinlere ilişkin, ‘’Son dönemlerde, daha fazla kendine güvenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin, tüm inanışlara, renklere, düşüncelere hoşgörü ile yaklaştığının özellikle Sümela ve Akdamar’daki etkinliklerin bizim geçmişten gelen kültürümüzün bir parçası olduğunun mesajını verdik’’ dedi.


  Kültür Bakanı’na inanç turizmi hatırlatması

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, ‘’Tophane’deki sanat galerilerinin sahiplerinin dertleriyle dertlenen Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’ın biraz da inanç turizmi ile dertlenmesini bekliyoruz’’ görüşünü bildirdi.


  Mayın katliamı PKK’yı böldü

Hakkâri’nin Geçitli Köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 vatandaşın ölümü ile sonuçlanan olayın terör örgütü PKK’da büyük rahatsızlık meydana getirdiği kaydedildi. Terör örgütü elebaşısı Öcalan avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada Hakkâri’deki eyleminin kendisinde ‘’şok etkisi’’ meydana getirdiğini belirtirken, örgütün ele başılarından Murat Karayılan’ın talimatıyla Hakkâri’deki kanlı eylemle ilgili örgüt içerisinde soruşturma başlatıldı.


  Sertel: Basın özgürlüğü tehdit altında

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, gazetecileri mesleklerini yapmaktan alıkoyan davalar ve hapis cezalarının, basın özgürlüğünü tehdit ettiğini belirtti.


  Irak komuta heyeti geliyor

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, “Irak’taki komuta heyeti benimle görüşmek için salı günü Türkiye’ye geliyor” dedi.


  Şahin: Partilerin görüşmesi önemli

ALMANYA'NIN Düsseldorf şehrinde bulunan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de hükümet ve BDP temsilcileri arasında TBMM çatısı altında önceki gün yapılan görüşmeyle ilgili olarak, bu tür görüşmelerde fayda gördüğünü söyledi.


  Kasımiye Medresesi’nde ilk cuma

Mardin’dekı 44 sivil toplum kuruluşu, ‘’Bir Doğu Masalı Dört Mevsim’’ defilesinin Kasımiye Medresesi’nde yapılmak istenmesine medresede cuma namazı kılarak tepki gösterdi.


  HSYK seçim takvimi başladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçimine ilişkin ‘’takvim’’i dün başlattı. HSYK üyeliği seçim takvimine göre, seçim 17 Ekim 2010 Pazar günü yapılacak. YSK, kesin aday listesini 07 Ekim 2010 Perşembe günü saat 08.00’de internet ortamında www.ysk.gov.tr adresinde ilân edecek.


  MHP: Yeni anayasa çalışmalarında biz yokuz

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ‘’PKK’nın taleplerini karşılamak için değiştirmeyi düşündükleri anayasa çalışmalarına MHP asla destek vermeyecektir’’ dedi.


  “Evet” diyenler de “hayır” diyenler de demokrasi istiyor

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkoylamasına ilişkin olarak, ‘’’Evet’ diyenler ne kadar demokrasi özlemi içindeyse, ben inanıyorum ki ‘hayır’ diyenler de o kadar demokrasi özlemi içindedir’’ dedi.


  Numan Kurtulmuş il başkanlarıyla görüşüyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin olağanüstü kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere il başkanlarıyla gruplar halinde görüşmeye başladı.


  Ertelenen KPSS’ye rekor başvuru

ÖSYM tarafından yarın yapılması planlanan ancak daha sonra ertelenen ortaöğretim ve ön lisans mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) 2 milyon 420 bin aday başvuruda bulundu.


  Yol kenarına bırakılan mayın imha edildi

Hakkarİ’nİn Çukurca ilçesinde yol kenarına bırakılan bir adet antitank mayını, güvenlik güçleri tarafında imha edildi.


  Dink ailesi ifade verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi ile ilgili olarak, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkında ‘’görevi ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak’’ suçundan açılan dava kapsamında, Rakel Dink ile Hosrof Dink Bakırköy Adliyesinde ifade verdi.


  Medya Derneği’nden Büşra Erdal’a destek

Medya Derneği, Zaman Gazetesi muhabirlerinden Büşra Erdal’a açılan 60’tan fazla davaya tepki göstererek, bunun basın özgürlüğü açısından endişe verici olduğunu bildirdi.


  Almanya’dan vize sözü

Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Alman Dışişleri Müsteşarı ile görüşerek, vize konusunda ‘’Sorunları çözme’’ sözü aldı. TOBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hisarcıklıoğlu’nun Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Wolf Ruthart Born ile Berlin’deki makamında görüştüğü bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.