25 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

FURKAN, YARALI İKEN ÖLDÜRÜLMÜŞ

Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda vefat eden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, BM İnsan Hakları Konseyi tarafından hazırlanan Mavi Marmara Raporu’nda Türkiye’nin haklılığının bir kez daha ortaya koyulduğunu söyledi.


BM raporunun gereği yapılsın

MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir, BM’nin İnsan Hakları Konseyi Veri Toplama Misyonu raporuyla İsrail’in Gazze Özgürlük Filosu’na yön

Gül: Şimdi resmen özür dilenmeli

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Soruşturma Komisyonu’nun ve Veri Toplama Misyonu’nun Mavi Marmara gemisine yönelik saldırı ile ilgili çalışmalarına özel ö


  İsrail, savaş gemisiyle balıkçı teknesini vurdu

İSRAİL savaş gemisinin bir Filistin balıkçı teknesine açtığı ateş sonucu, Filistinli bir balıkçı öldü. Filistin resmî ajansı WAFA, İsrail savaş gemisinin balıkçı teknesine, Gazze Şeridi’ndeki kara sularında balık avlarken ateş açtığını duyurdu.


  AB, Ahmedinejad’ın söyleminden rahatsız

AVRUPA Birliği (AB), BM Genel Kurulu’nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, 11 Eylül 2001’deki saldırıların “Amerikan komplosu” olduğu yönündeki sözlerinden rahatsız.


  İran’a saldırı uyarısı

İRAN'IN nükleer programı sebebi ile yaptırım kararına destek veren ve S-300 füze savunma sistemleri dahil silâh satışını yasaklayan Rusya, İran’a yönelik herhangi bir saldırının bölgede çok olumsuz etkileri olabileceği uyarısında bulundu.


  ABD’den Kırgızistan’a yardımlara devam

AMERİKA Birleşik Devletleri (ABD), etnik çatışmaların yaşandığı Kırgızistan’ın güneyinde yardım merkezi açıyor.


  Özbek ve Kırgız sınırları kısmen açıldı

KIRGIZİSTAN’IN güneyinde Haziran ayında yaşanan etnik çatışmalar üzerine, kapatılan Özbekistan- Kırgızistan sınırının büyük kısmı yeniden geçişlere açıldı. İki ülkeyi birbirine bağlayan ana geçiş noktaları konumundaki Karasu (Kara Suu) ve Dostluk (Dostlik) sınır kapıları ise şimdilik kapalı kalacak.


  Ortadoğu’nun nükleer silâhlardan arındırılması tasarısı kabul edildi

ULUSLARARASI Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Genel Kurulu’na Mısır’ın sunduğu “Ortadoğu’nun Nükleer Silahlardan Arındırılması” konulu karar tasarısı, 120 lehte oyla kabul edildi.


  Tersine göç, Almanya için büyük kayıp

MERKEZİ Almanya’nın Essen şehrinde bulunan Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı Bilimsel Direktörü Hacı Halil Uslucan, Almanya’da tersine göç olgusunun bu ülke için büyük bir kayıp olacağına inandığını söyledi.


  Tataristan'da İslamiyet bayramı

RUSYA'YA bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde Tatar halkının İslâm dinini kabul ettiği gün (21 Mayıs 922) ve Ramazan Bayramı resmî tatil olarak ilân edildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.