25 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

HSYK seçim takvimi başladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçimine ilişkin ‘’takvim’’i dün başlattı. HSYK üyeliği seçim takvimine göre, seçim 17 Ekim 2010 Pazar günü yapılacak. YSK, kesin aday listesini 07 Ekim 2010 Perşembe günü saat 08.00’de internet ortamında www.ysk.gov.tr adresinde ilân edecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçimine ilişkin takvimi başlattı. Takvime göre HSYK üyeliği için seçim 17 Ekim 2010 Pazar günü yapılacak.

Resmî Gazete’de yayımlanan YSK Kararına göre, HSYK üyeliği seçimi ile ilgili işlemler takvimde gösterilen tarihler esas alınarak yürütülecek. YSK, kesin aday listesini 7 Ekim 2010 Perşembe günü saat 08.00’de internet ortamında www.ysk.gov.tr adresinde ilan edecek. YSK’nın kesin aday listesini ilan ettiği tarihten sonraki ikinci Pazar günü her ilde, il seçim kurulunun yönetim ve denetimi altında seçimler yapılacak. Seçimde, o ilde ve ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar oy kullanacak. Adayların propaganda yapmaları yasaklanırken, sadece YSK tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde adayların özgeçmişleri, bu iş için tahsis edilmiş bir internet sitesinde yayımlanacak.

Seçimlerde en çok oy alan adaylar sırasıyla asıl ve yedek üye seçilmiş olacak. Oylarda eşitlik halinde YSK, aralarında ad çekmek suretiyle sıralamayı tespit edecek. Kullanılacak oy pusulalarıyla ilgili diğer hususlar YSK tarafından belirlenecek. HSYK üyeliği için 7 asıl ve 4 yedek üye adli yargı, 3 asıl ve 2 yedek üye de idari yargıdan birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş hakim ve savcıları arasından, adlî ve idarî yargı hakim ve savcıları tarafından YSK yönetim ve denetiminde seçilecek.

Adli yargı hakim ve savcıları arasından yapılacak seçimde her il bir seçim çevresi olarak belirlendi ve adlî yargı hakim ve savcıları, görev yaptıkları yerin bağlı olduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacaklar.

İdari yargı hakim ve savcıları arasından yapılacak seçimde, bölge idare mahkemesinin bulunduğu yargı çevresi bir seçim çevresi olarak tesbit edildi. İdarî yargı hakim ve savcıları da görev yaptıkları yerin yargı çevresi içerisinde yer alan bölge idare mahkemesinin bulunduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacaklar.

25.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Karabük adeta ‘Nur fabrikası’oldu

  ‘Düzce modeli’ diğer şehirlere örnek olsun

  BEDİÜZZAMAN TIR'I NE GÜN, NEREDE?

  Yazarımız Cevher İlhan Flash TV’de “Hizmet Tırı”nı anlattı

  HES’e yürütmeyi durdurma kararı

  Öğretmen adaylarına “ayrı sınav” olmaz

  Dizilerle ilgili olarak RTÜK’e şikâyet yağıyor

  Öğrenci temsilcileri “iki yıl” için seçilecek

  STK'lar Uyardı Zaman ayarlı provokasyona dikkat

  Ayinler kültürümüzün parçası

  Kültür Bakanı’na inanç turizmi hatırlatması

  Mayın katliamı PKK’yı böldü

  Sertel: Basın özgürlüğü tehdit altında

  Irak komuta heyeti geliyor

  Şahin: Partilerin görüşmesi önemli

  Kasımiye Medresesi’nde ilk cuma

  HSYK seçim takvimi başladı

  MHP: Yeni anayasa çalışmalarında biz yokuz

  “Evet” diyenler de “hayır” diyenler de demokrasi istiyor

  Numan Kurtulmuş il başkanlarıyla görüşüyor

  Ertelenen KPSS’ye rekor başvuru

  Yol kenarına bırakılan mayın imha edildi

  Dink ailesi ifade verdi

  Medya Derneği’nden Büşra Erdal’a destek

  Almanya’dan vize sözü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.