25 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Trabzon'a 40 bin kişilik stat

TRABZONSPOR Kulübünde vekaleten asbaşkanlık görevini de yürüten kulüp genel sekreteri Hasan Yener, Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi yapımı için gerekli olan dolgu ve tahkimat işi ihalesinin sonuçlanmasıyla bu konuda resmi adımların birer birer atılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Yener, ''Trabzon şehrine 40 bin kişilik stat yakışır. Taraftarlar da bu stadı doldurup maçlarını izlerler'' dedi. Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, her kentin kendine ait bir özelliğinin bulunduğunu belirterek, ''Trabzon'un özelliği ise futbol kenti olması. Trabzon'un ihtiyaçlarından biri çağa uygun modern bir stada kavuşması. Göreve geldiğimizde Sayın Başbakanımıza bu konuyu iletmiştik. O da olumlu yaklaşmıştı. 1-2 ay önce de Başbakanımız, kulübe gelişinde bunları pekiştirdi'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ'ye, Akyazı'da 40 bin kişilik stadın yapımı için talimat verdiğini anımsatan Yener, şöyle devam etti: ''Dolayısıyla stadın ilk adımı atılmış oldu. Sayın Başbakanımızın dirayetli duruşu ve kararlığı Trabzon'a bu stadı kazandırma isteği bunda etkili oldu. Bunun yanında eski kulüp başkanımız olan Devlet Bakanımız Faruk Nafız Özak'ın da katkıları var. Bu fikrin ilk sahibi olarak daha önceki yönetim kurulumuzun başkanı Nuri Albayrak ve o dönemdeki yönetim kuruluna da teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bu projede onların katkıları da çok. Sayın Başkanımız Sadri Şener de ısrarla bu işin takipçisi oldu. Başta Başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.''

Hüseyin Avni Aker Stadı'nı modernize etmeye çalıştıklarını, ancak bugünün şartlarında zaman zaman bu stadın yetersiz olduğunu anlatan Yener, ''40 bin kişilik stat, bu şehre ve taraftara yakışır. Taraftarlar, bu stadı doldurarak maçları izlerler. Albayrak'ın da ortağı bulunduğu şirketin ihaleye en düşük teklifi vermesi, bu projeye sahip çıkması güzel bir şey. Yaklaşık 2 yıl dolgu işlemlerinin süreceği düşünülürse, projenin onaylanması ve diğer işlerin ardından da geçecek 2 yıl süre sonra stat biter diye düşünüyorum'' dedi.

25.09.2010


 

Yobo: Türkiye'de çok sıkı futbol oynanıyor

FENERBAHÇE'NİN Nijeryalı savunma oyuncusu Joseph Yobo, içinde bulundukları durumdan çıkmaları için kazanmaya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Sarı-lacivertli futbolcu, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, şu ana kadar güzel bir iş çıkaramadıklarını ifade ederek, ''Çok güzel bir tablo ile karşı karşıya değiliz maalesef. Elimizden geleni yapıyoruz ama sonuçlar o anlamda belki de gelmiyor, birtakım şanssızlık faktörleri de olabilir. Futbolda her zaman kazandıkça güven kazanırsınız. Maçları almaya başladıkça bir şeyler rayına oturur, kötü durumu daha toparlayabilirsiniz. O yüzden bunun tek formülü kazanmaktır'' dedi

Kasımpaşa maçıyla ilgili olarak, rakiplerini küçümsemediklerini kaydeden Yobo, ''Hiçbir takımı artık futbolda küçümseyemezsiniz. Her ne kadar Fenerbahçe olsak da sahaya çıktığımızda oyunculardır oynayanlar. O yüzden bazı takımlar kağıt üstünde bizden düşük gibi görünseler de biz bunu hiçbir zaman kabul edemeyiz. Her takıma sonsuz saygı duyuyoruz. Onları hiçbir şekilde küçümsemiyoruz. Oraya gittiğimizde elimizden geleni yapmak için sahada bulunacağız'' şeklinde değerlendirme yaptı. Maçı pazartesi günü oynayacak olmalarının, sakatlıktan çıktığı için kendisi açısından iyi olduğunu dile getiren sarı-lacivertli futbolcu, ''Elimden geleni yapmak istiyorum. Henüz yüzde 100 hazırım diyemem ama pazartesi günü inşallah ümit ediyorum ki bütün fiziksel yeterliliğimle sahada bulunmak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

İngiltere liginden geldiği için kendisine Türkiye liginin daha kolay geçeceğinin anlatıldığını, ancak ilk izlenimlerinin böyle olmadığını kaydeden Yobo, ''Burada da çok sıkı bir futbol oynanıyor, çok fiziksel kontağın olduğu bir lig. Her ne kadar fiziksel kontak olarak, fizik kondisyon yeterliliği açısından İngiltere'nin tabii ki gerisinde de olsa, burada da çok sert bir futbol oynandığının farkındayım'' dedi.

25.09.2010


 

Alex: Derbiden önce kafam ikiye bölündü

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, internetteki resmi sitesinde Portekizce yazdığı yazısında, ''Beşiktaş maçında kafam, eşim ve Fenerbahçe diye ikiye bölündü'' dedi.

Alex, eşinin geçen hafta boyunca karın ağrısı çektiğini, ancak bundan çok endişe duymadıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı: ''Fakat pazar günü ağrıları arttı ve doktora gitti. Büyük bir enfeksiyon tespit edildi ve Laparoskopi yapılmasına karar verildi. Bunların hepsini maçtan önce biliyordum ve en iyi şekilde maça konsantre olmam için yeterli zamanım vardı. Evde her şey iyiydi ve sadece maça konsantre oluyordum. Ancak öğleden sonra eşimin ameliyat olması gerektiği haberi geldi. Gerçekten bu iki şeye birden tahammül etmeyi başaramadım. Bir tarafta önemli bir maç, diğer yanda ameliyat odasındaki eşim. Ve ben hiçbir şey bilmiyordum. Stada kafam tamamen bölünmüş olarak gittim.'' Fenerbahçeli Alex, kendisi için ''oldukça zor geçen 78 dakikadan sonra'' Beşiktaş ile berabere kaldıklarını ve 2 puan kaybettiklerini yazdı. Eşinin hastaneden çıktığını ve evde olduğunu bildiren Alex, ''Kulüp içindeki işim devam ediyor. Evde ise sadece eşimin en kısa zamanda iyileşmesine ve güçlenmesine yardım etmeye çalışıyorum'' dedi.

25.09.2010


 

F.Bahçe Acıbadem'e büyük dâvet

FENERBAHÇE Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından Dünya Kulüplerarası Bayanlar Voleybol Şampiyonası'na davet edildiği açıklandı. Sarılacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, bayan voleybol takımına, Katar'da düzenlenecek şampiyona için özel davetiye gönderildiği bildirildi.

Bayanlarda 18 yıl aradan sonra düzenleneceği belirtilen şampiyona için gönderilen ''wild card'' (kontenjan hakkı) davetiyesinde, Fenerbahçe Acıbadem'in geçen sezon Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde aldığı başarılı sonuçlardan söz edildiği belirtildi. Fenerbahçe Acıbadem'in, Doha'da 15-21 Aralık 2010 tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonada, Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarının şampiyonlarının yanı sıra ev sahibi ülkenin şampiyonu ile mücadele edeceği kaydedildi. Sarı-lacivertli ekibin geçen sezon, Indesit Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaştığı İtalyan Bergamo takımının da organizasyonda yer alacağ bildirildi.

25.09.2010


 

Beşiktaş evinde Medical Park Antalya ile oynuyor

BEŞİKTAŞ ile Medical Park Antalyaspor, bugün ligde 31. kez karşı karşıya gelecek. İnönü Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek.

İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982'de İstanbul'da yapılan ve Beşiktaş'ın 6-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başladı. O tarihten bu yana yapılan 30 lig maçının 20'sini Beşiktaş, 3'ünü Medical Park Antalyaspor kazanırken, 7 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadılar. Rekabetteki son 5 lig maçını kazanan siyah-beyazlıların bu süre içinde attıkları toplam 68 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 25 gol kaydedebildi. İki takım arasında ligde geçen sezonki randevuları Beşiktaş, İstanbul'da cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada 2-0, Antalya'da da 1-0'lık skorlarla kazandı. Beşiktaş'ın, Antalyaspor karşısında ev sahibi takım sıfatıyla yaptığı maçlarda, rakibine açık ara üstünlüğü göze çarpıyor. Beşiktaş, Antalyaspor'la, 1'ini cezası nedeniyle Eskişehir'de yaptığı iç sahadaki 15 karşılaşmanın 12'sinde sahadan galibiyetle ayrılırken, 1 kez rakibine yenildi, 2 kez de berabere kaldı.

25.09.2010


 

Boğaziçi Cimnastik Şenliği Ahmet Cömert'te başlıyor

CİMNASTİK Federasyonu tarafından 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Artistik Cimnastik Turnuvası bugün İstanbul'da başlayacak. Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki organizasyon iki gün sürecek.

Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Ürdün, Irak, İsveç, İran, Mısır ve Tunus'tan 25'i bayan, 55 sporcunun katılacağı turnuvada Türkiye'yi 20 sporcu temsil edecek. Turnuva 26 Eylül Pazar günü saat 14.30'da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Turnuva öncesinde federasyon başkanı Atilla Örsel, Adela Otel'de basın toplantısı düzenledi. Organizasyonun 24 yıldır büyük bir başarıyla sürdürüldüğünü kaydeden Örsel, kendilerine destek veren İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Acıbadem Hastanesi'ne teşekkür etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin gibi farklı branşlardan birçok ismin spora cimnastikle başladığını kaydeden Örsel, cimnastiğe daha çok önem verilmesini istedi. Örsel, ''Ali Şen bir düğüne gitmediği için büyük manşetler atıldı. Biz o kadar da istemiyoruz. Sporcularımızın başarılarına 1 sütun dahi yer verilmesi yeterli olacak'' diye konuştu.

25.09.2010


 

Nuri Şahin: Millî forma için sıramı bekliyorum

ALMANYA'NIN Borussia Dortmund takımında forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin, Türk Milli Takımı'nı tercih ettiği için bugüne kadar en ufak bir pişmanlık duymadığını bildirdi.

Konuyla ilgili medyada yer alan bir haber üzerine, basın danışmanı Cüneyt Yalınkılıç aracılığıyla yazılı açıklama yapan Nuri Şahin, kendisinin söylediği öne sürülen ''Mesut iyi yaptı'' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. ''Ay-yıldızlı forma için oynamak kadar, yedek beklemek de büyük bir hizmettir'' diyen Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

YEDEK BEKLEMEK DE BÜYÜK BİR HİZMET

''Milli takım forması her Türk futbolcusu gibi benim için de kutsaldır. Elbette her futbolcu oynadığı takımda ilk 11'de oynamak ister. Ancak söz konusu milli takım olunca durum çok farklıdır. İster o formayı giyeyim, ister yedek bekleyeyim, isterse de tribünde futbolcu arkadaşlarımla izleyeyim, o bayrak altında mücadeleye çağrılmaya hazır beklemenin onuru ve mutluluğu tarif edilemez. Sıramı beklemesini bilirim. Ay-Yıldızlı forma için oynamak kadar, yedek beklemek de büyük bir hizmettir. Bugüne kadar Türk Milli Takımı'nı seçtiğim için en ufak bir pişmanlık duymadım. Ayrıca yaşadıkları ülkenin milli takımlarını seçen soydaşlarımla ilgili de hiçbir yorum yapmadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Bu futbolcu arkadaşlarım da kendi düşüncelerine göre tercihlerini kullanmışlardır.''

25.09.2010


 

Teofilo'ya millî dâvet

TRABZONSPOR'UN Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez'in ülkesinin milli takım kampına çağrıldığı bildirildi. Bordomavili kulüpten yapılan açıklamada, ''Kolombiyalı oyuncumuz Teofilo Gutierrez'e milli takımından davet geldi.

Buna göre Teofilo, Kolombiya A Milli Takımı'nın 8 Ekimde Ekvador ve 12 Ekimde Amerika ile oynayacağı maçların aday kadrosuna davet edilmiştir'' denildi. Geçen sezon devre arasında geldiği Trabzonspor'da gol atma başarısı gösteremeyen Teofilo'un bu sezon ligde 4 golü bulunuyor.

25.09.2010


 

Real Madrid Benzema'yı Manchester City'e vermiyor

REAL Madrid, Karim Benzema'nın Manchester City'e gönderileceğine dair haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

İspanya'da yayımlanan AS gazetesi, Reay Madridli bir yetkilinin, futbolcunun satılıp satılmayacağına ilişkin soruyu, ''göndermeyi kesinlikle düşünmüyoruz'' diyerek cevapladığını yazdı. Basında çıkan haberlerde, Manchester City'nin, Fransız futbolcuyu ara transfer döneminde 30 milyon avro ödeyerek kadrosuna katacağı ileri sürülmüştü.

25.09.2010


 

Pehlivanlar Nar Festivalinde er meydanına çıkacak

ANTALYA Döşemealtı Belediyesi'nin düzenlediği 7. Geleneksel Nar Festivali'nde yağlı pehlivan güreşlerinin de yer alacağı bildirildi. Belediyeden yapılan açıklamada festivalde 2010 yılının en iyi nar üreticilerinin seçileceği ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre; 7. Nar Festivali, 9 Ekim 2010 Cumartesi gecesi Döşemealtı Çığlık Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Festivalde 2010 yılının en iyi nar üreticileri ödüllendirilecek. Yağlı pehlivan güreşleri ise 10 Ekim 2010 Pazar günü Döşemealtı Şehir Stadyumu'nda düzenlenecek. Güreşlere Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara, Osman Aynur, Serhat Gökmen Ladikli, Ali Gürbüz, Şaban Yılmaz gibi isimlerin katılacağı belirtildi. Nar üretimi sayesinde ülke ekonomisine ciddi manada katkı sağladıklarını söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, "Üreticimiz, bu organizasyonla dünyaya sesini duyuracaktır" şeklinde konuştu.

25.09.2010


 

Sampras: Nadal Federer'e ait rekorları kırabilir

TENİSİN efsane isimlerinden Amerikalı Pete Sampras, Rafael Nadal'ın, 16'dan fazla Grand Slam turnuvasını kazanabileceğini ve Roger Federer'e ait bu rekoru kırabileceğini söyledi.

Sampras, 24 yaşındaki İspanyol raketin, kariyerinin henüz ortalarında olduğunu, sağlıklı kalması ve akıllı oyununu sürdürmesi halinde çok büyük başarılara imza atabileceğini kaydetti. Dünya sıralamasının bir numaralı ismi, şu ana kadar 9 Grand Slam turnuvası kazandı.Rekor, 16 Grand Slam turnuvası ile Federer'e ait.

25.09.2010


 

İngiltere'de haftanın maçı bugün: Chelsea-M. City

CHELSEA takımının yıldız oyuncularından Frank Lampard'ın, Premier League'de bugün Manchester City ile deplasmanda yapılacak maçta forma giyemeyeceği açıklandı.

Ligdeki ilk 5 maçını da kazanan Chelsea, Manchester City karşısına ayrıca, Kakuta, Kalou ve Benayoun'dan yoksun çıkacak. Bu 3 futbolcu da Carling Cup'ta Newcastle ile oynanan ve 4-3 Chelsea'nin mağlubiyetiyle sona eren maçta sakatlanmıştı.

25.09.2010


 

Kabataş Beşiktaş Derneği'nden İbrahim Üzülmez'e özel ödül

KABATAŞ Beşiktaşlılar Derneği, Beşiktaş Futbol Takımı'nın tecrübeli ismi İbrahim Üzülmez'e özel ödül verdi.

Derneğin Feriye Restoran'da düzenlenen ödül gecesinde, sporcu olmanın koşullarını tam anlamıyla yerine getirdiği ve siyah-beyazlı ekipte teknik direktörlük yapan yerli ve yabancı teknik adamların vazgeçilmez ismi olduğu için İbrahim Üzülmez'e özel ödül verildi. Üzülmez'e ödülünü dernek başkanı Mehmet Kaynak verirken, gecede en başarılı Beşiktaşlı genç sporcu ödülünü ise 100 metre engellide Türkiye Şampiyonu olan milli atlet Bilge Yıldırım aldı. Ümit vadeden genç Beşiktaşlı sporcu ödülü, 2000 metre engellide Türkiye Şampiyonu olan milli atlet Suna Kılıç'a, en başarılı genç Kabataşlı öğrenci ve sporcu ödülünü de Sercan Cansu'ya verildi.

25.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.