26 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Hamas’la El Fetih el sıkıştı

Suriye’nin başkenti Şam’da bir araya gelen Hamas ve El Fetih yetkilileri uzlaşma sinyali verdi. Hamas ve El Fetih arasında anlaşma sağlanması için Mısır tarafından hazırlanan planın bazı noktaları üzerinde mutabakata varıldığı duyuruldu.


Irak ve Suriye büyükelçileri yeniden gönderiyor

IRAK ve Suriye daha önce karşılıklı olarak çektikleri büyükelçililerini geri gönderme kararı aldı.

Çin ile Japonya arasındaki gerginliğe sağduyu çağrısı

JAPONYA Başbakanı Naoto Kan, Pekin ile Tokyo arasındaki tartışmalı Doğu Çin Denizi’ndeki Diayu adası açıklarında 7 Eylülde bir Çin balıkçı teknesinin


  Çin’de yağmur hız kesmedi

ÇİN'İN güneyini hafta başından beri etkisi altında tutan şiddetli yağmurlar sonucu ölü sayısı 71’e yükselirken, 65 kişiden de haber alınamıyor.


  Pakistan’da camiye saldırı

PAKİSTAN'IN doğusunda bir camiye giren silâhlı saldırganlar, ibadet edenlerin üzerine ateş açarak 2 kişiyi öldürdü.


  Haiti’deki fırtınada 5 depremzede öldü

HAİTİ'NİN başşehri Port-au Prince’de etkili olan şiddetli fırtınada, Ocak ayında meydana gelen 7 şiddetindeki depremin ardından kurulan çadır şehirlerde yaşayan en az 5 kişi öldü.


  Bombalı saldırıda 2 NATO askeri öldü

AFGANİSTAN'DA düzenlenen bombalı saldırıda 2 NATO askerinin öldüğü bildirildi. NATO’dan yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda düzenlenen saldırıda 2 askerin öldüğü kaydedildi, ancak konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.


  Gözaltındaki üç gazeteci serbest

AFGANİSTAN'DA NATO ve Afgan güvenlik güçleri tarafından ‘’Taliban’ın propaganda ağıyla ilgileri olduğu’’ gerekçesiyle gözaltına alınan 3 gazetecinin serbest bırakıldığı bildirildi.


  Çin’de yeni çocuk politikası

ÇİN'İN güneyindeki Guangdong eyaleti yetkilileri, 30 yıldır devam eden tek çocuk politikasını gevşeteceklerini bildirdi.


  ATEİZME İSYAN DİNE DÖNÜŞ

Bulgaristan’ın başşehri Sofya’da binlerce kişi, Ortodoks Kilisesinin zorunlu din dersi girişimine destek için sokaklara döküldü. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı gösteride “66 yıllık ateizm yeter” sloganları atıldı. Bulgaristan’da din dersleri seçmeli olarak veriliyor. Din dersini seçmeli alanların yüzde 80’den fazlasını ise Müslümanlar oluşturuyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.