26 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Vaadler afişlerde kalmasın

BEDENSEL engelli olarak dünyaya gelen Tuğba Ak, tekerlekli sandalyesi yüzünden, kazandığı Anadolu Lisesi’ne gidebileceği bir servis bulamadı. Antalya’da bel kemiğine baskı yapan bir kist ile dünyaya geldiği için doğuştan itibaren yüzde 95 oranında engelli olan 14 yaşındaki Tuğba Ak, Kepez Anadolu Lisesi’ni kazandı.


“Hediye kazandınız” mesajlarına dikkat!

SON günlerde kimliği belirsiz kişi veya şebekelerce cep telefonlarına gönderilen ‘’hediye kazandınız’’ mesajlarında artış olduğu belirtilerek, gönderi

Bu domatesler kanseri önlüyor

KONYA’NIN Çumra ilçesinde deneme ekimi yapılan yüzde 100 yerli ‘’Yerlikaya’’ tohumlarından çıkan domateslerin içerisindeki kanseri önleyici maddenin,


  Bir imzanız çok şeyi değiştirebilir

BİRLEŞMİŞ Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) küresel ölçekte açlıkla mücadele için başlattığı imza kampanyasıyla, 1 milyar insanın açlık sorununun çözümü için dikkat çekmeye çalışıyor.


  Tarihî Şifahiye Medresesi’nin restorasyonu durduruldu

SİVAS tarihî Şifahiye Medresesi’nin restorasyon çalışmaları yeniden durdu.


  Beş ilde operasyon

YALOVA ve Kocaeli’de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 4 tabanca, 1 av tüfeği ve 153 mermi ele geçirildi.


  Tokat'ta, Bafra koyunu yetiştirme hazırlığı

TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘’Sosyal Riski Azaltmada Mikro Hayvan Kredisi Projesi’’ kapsamında, yörede süt verimi yüksek olan ve çoklu doğum yapan bir ırk olan Bafra Koyunu yetiştirilmesi planlanıyor.


  Mersin’de okullaşma oranı hızla artıyor

MERSİN'DEKİ okullaşma oranlarının yüzde 99.5’e ulaştığı bildirildi. İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gül, yaptığı açıklamada, şehrin geçmiş yıllarda yoğun şekilde göç aldığını, bu nedenle başta eğitim olmak üzere birtakım sorunların gündeme geldiğini söyledi.


  Hırsızlıktan 84 sabıkası olan 3 kişi yakalandı

KIRIKKALE'DE müşteri gibi girdikleri sarraf dükkânından bir şey çalamadan kaçan ve hırsızlıktan toplam 84 sabıkası bulunan 3 kişi yakalandı.


  Taş ocağında göçük: 1 ölü

SULTANGAZİ'DE bir taş ocağında meydana gelen göçükte, toprak altında kalan iş makinesi operatörü öldü.


  Hacı adaylarına aşı uyarısı

BURSA il Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hacı adaylarının, kutsal topraklara gitmeden önce bazı aşıları yaptırmak zorunda olduklarını söyledi. Müftülüklerin düzenlediği seminerlerle artık son hazırlıklarını yapan hacı adaylarına bir uyarı da aşı konusunda geldi.


  Bilim sokağa iniyor

Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Bilim Sokağı” projesi Türkiye de bir ilki gerçekleştiriyor ve sokaklara, halkın arasına iniyor.


  Pakistanlı çocukların yüzleri onlarla gülüyor

SEL felâketi dolayısıyla zor günler yaşayan Pakistan halkı için harekete geçen Konya’daki kurum ve kuruluşlar, kısa süre içinde başta çocuklar olmak üzere bölgedeki insanlar için 7 milyon liraya yakın yardım gönderdi.


  Siirt halkı Pakistan’a 120 bin lira gönderdi

PAKİSTAN'DA yaşanan sel felâketinin ardından Siirt Müftülüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası tamamlandı.


  Depreme dayanıklı ahşaba ilgi az

DEPREM bölgesi olan Türkiye’de ahşap iskeletli yapıların önemini vurgulamak amacıyla yapılan araştırmaya göre, ahşap yapıların depremde daha güvenli yapı sistemleri olmasına rağmen gerekli önemin verilmediğinin belirlendiği bildirildi.


  Plastik kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştü

EGE Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında desteklediği ‘’Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım’’ kampanyasında toplanan plastik su şişesi kapakları, engellilere tekerlekli sandalye olarak dönüyor.


  Leblebi, 35 çeşidiyle damaklara hitap ediyor

LEBLEBİ diyarı olarak bilinen Çorum’da üreticiler, tuzlu, çıtır, beyaz, soslu-baharatlı, çikolatalı, şekerli, kaplamalı, ballı-susamlı, sade ve cips leblebi olmak üzere 35 çeşidi bulunan meşhur ‘’Çorum Leblebisi’’ni daha kaliteli üretmek için çaba gösteriyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.