26 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YÖK, kurumların sınav yapmasına soğuk

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, sınavları kurumların kendilerinin yapmalarına ilişkin tekliflere sıcak bakmadığını, çünkü kurumların kendilerinin sınav yapmalarının kamuoyunda çok rağbet görmeyeceğini söyledi.


Hastalığı, içindeki putları yıktı

16 yaşlarında inançsız biriyken Şişli'deki La Paix Hastanesi’nin önünden geçerken “Hakikate vasıl olmama vesile olacaksa yolumun bu hastaneden geçmesi

Kastamonu, Üstad’ın hatıraları ile dolu

KASTAMONU Temsilcimiz İbrahim Vapur ise gazetemize şu beyanatı verdi: “Öncelikle bu hizmeti düzenleyenlere çok çok teşekkür ediyorum. Bu görüntünün Tü


  Bediüzzaman 64 yıl sonra Kastamonu’da

SENE 1936... İlk baharın başlangıcında, bir Mart ayında Bediüzzaman Said Nursî, onlarca talebesiyle birlikte konulduğu Eskişehir Hapishanesi’nden tahliye edilerek, gözetim altında yaşamak üzere Kastamonu’ya sürgün edilir.


  Kastamonu’daki metafizik sır

BAŞTA DA dediğimiz gibi Kastamonu, Bediüzzaman ve Risâle-i Nur adına önemli bir Nur menzili...


  Risâle-i Nur insanı ikna ediyor

ASLEN Sinoplu olan ve Kastamonu Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi 1. sınıfta okuyan Recep Kızarcı ise 4 yıldır Risâle-i Nur okuyor. Kızarcı şunları söylüyor: “Bediüzzaman bence bu zamanın en önemli âlimi. Dünyada en çok duyulan ve kitapları okunan âlim olduğunu biliyorum.


  Bediüzzaman beni çok etkiledi

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet Tırı’nın çok sayıda ve çeşitli misafirlerinden biri de Kastamonu’nun en eski kıraathane işletmecilerinden Mustafa Urgancı’ydı.


  Cevdet Yaylacıoğlu: Bediüzzaman bana “Helâl et” dedi

KASTAMONU’DA Bediüzzaman Said Nursî’yi burada yaşadığı yıllar süresinde gören bir çok zat halen yaşamaktadır.


  Hizmet Tırı Üstad’ımızın da tasvip edeceği bir hizmet

KASTAMONU’DA Risâle-i Nur hizmetleri ile ilgilenen Trakya Üniversitesi Tarih bölümü mezunu Yusuf Sabri Şimşek de Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı’nın Kastamonu’ya gelmesi dolayısıyla orada bulunuyordu.


  Kastamonulular Bediüzzaman’a sahip çıkmalıdır

KASTAMONU Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Tuba Gülbeyaz da Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı’nı ziyaret eden Kastamonu’daki “şefkat kahramanları” arasındaydı.


  Risâle-i Nur bir hayat biçimi

YİNE Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi olan Satı Arslan da uzun süredir Risâle-i Nur okuyor. “


  BEDİÜZZAMAN TIR'I NE GÜN, NEREDE?


  ‘Yurt çocuğu’ kavramı tarih oluyor

Evlerde kalan çocukların eğitim başarısının, sosyalleşmesinin, kişisel gelişiminin yüzde 500 arttığını söyleyen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, “Hedefimiz, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yurt ve yuvaları sadece kanunla ihtilâfa düşmüş çocukların, problemlerinin çözüldüğü ve rehabilite edildikleri merkezlere dönüştüreceğiz.


  Diyarbakır Cezaevi Türkiye’nin utancı

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, ‘’Diyarbakır Askerî Cezaevinde yaşananlar insan olarak bizim utancımızdır.


  Yüksekovalılar, görüşmeden memnun

Hakkârİ’nİn Yüksekova ilçesinde vatandaşlar Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile hükümet arasında yapılan görüşmelerden memnun olduklarını dile getirdi.


  Erdoğan: Medya acı gerçekleri gösteren bir ayna olmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’demokratik açılım’’ çalışmaları kapsamında, dün medya yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz'ün de katıldığı toplantıda “'Medyanın bizim tarafımızı tutmasını istemiyoruz, ama siyasî taraf haline gelerek, birilerinin psikolojik harekâtının parçası olmasını da doğru bulmuyoruz'' diyen Erdoğan, “Medyanın, bize acı gerçekleri, çıplak gerçekleri gösteren, yapıcı eleştiride bulunan, yol gösteren bir ayna olmasını arzuladık ve arzuluyoruz” diye konuştu.


  Başörtüsü hâlâ yasak

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, istisnalar dışında bir çok alanda başörtüsü yasağının devam ettiğini, bunun büyük bir zulüm olduğunu bildirdi. Platform üyesi bir grup Adapazarı Kültür Merkezi önünde 263. eylemini gerçekleştirdi.


  TÜSİAD: Huzurlu ortamda ekonomi de yeşeriyor

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’nin barış, huzur ortamına kavuşmasının çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Huzurlu ortamda ekonomi de yeşeriyor.


  ‘’Mavi Marmara’’, baskını film oluyor

İsrail’in, Gazze’ye yardım götürürken düzenlediği baskından sonra el koyduğu ve serbest bıraktıktan sonra İskenderun Limanı’na çekilen üç Türk gemisinden ‘’Gazze’’, Pakistan’a yardım malzemesi götürmek için, ‘’Mavi Marmara’’ ise ‘’Kurtlar Vadisi Filistin’’ filmi için hazırlanıyor.


  Yıldırım:İsrail’in gerçek yüzü ortaya çıktı

İHH İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım düzenlediği basın toplantısı ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Tesbit Komisyonunun hazırladığı Mavi Marmara raporunu değerlendirdi. Yıldırım, raporun İsrail’in gerçek yüzünü ortaya koyduğunu belirtti.


  Gazze Filistin toprağıdır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yayınlanan BM İnsan Hakları Konseyi raporunun, İsrail komandolarının Gazze’ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıyla ilgili olarak “sağlam ve yasal bir çerçeve oluşturduğunu” belirtti. Öte yandan Gül, dünyanın en iyi üniversitelerinden olan Columbia Üniversitesinde bir öğrencinin sorusu üzerine, “İsrail’in işgal ettiği Gazze, Filistin toprağıdır” dedi.


  12 İlâç toplatılacak

Sağlik Bakanlığı, ‘’rosiglitazon’’ etkin maddesini içeren 5 firmaya ait 6 ticarî marka adı ile pazarlanan 12 ürün hakkında geri çekme işlemi başlatıldığını bildirdi.


  Pakistan için 186 milyon 240 bin TL toplandı

Pakistan’a yardım kampanyası hesaplarında toplanan para 186 milyon 240 bin TL’ye ulaştı.


  Kurtulmuş, Fatih Erbakan’a cevap verdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatih Erbakan’ın, ‘’Kurtulmuş’un tabanda ve teşkilâtta karşılığı yoktur’’ açıklaması üzerine, ‘’Herkes konuştuğu lâfa dikkat etsin’’ dedi.


  Türkiye, helâl ürünler sektöründe lider olsun

Dünya Helâl Konseyi Türkiye Temsilciliği, ‘’Müslüman ülkelerin, helâl ve sağlıklı ürünler sektöründe Türkiye’nin lider ülke olmasını istediğini’’ bildirdi.


  ‘’Devrimci Karargâh"ta 13 tutuklama

İstanbul’un da aralarında bulunduğu bazı illerde ‘’Devrimci Karargâh Örgütü’’ne yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 15 kişiden 13’ü tutuklandı.


  Havai fişek dükkânında patlama korkuttu

Fatıh’te havai fişek ve oyuncak satan bir dükkânda meydana gelen patlamada, iş yeri kullanılamaz hale geldi. Patlama sonrası çıkan yangına, Fatih ve Eminönü itfaiyeleri müdahale etti.


  Yıldırımlar, 5 ayrı noktada orman yangını çıkardı

Osmanıye’de, 5 ayrı noktaya yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınları ekipler tarafından kontrol altına alındı.


  TİM, ihracat rakamlarını Muş'ta açıklayacak

“Türkıye İhracatçılar Meclisi (TİM), Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılımıyla Eylül ayı ihracat rakamlarını Muş’ta açıklayacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.