26 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yeni Asya Takvim, Promosyon Fuarındaydı

Yenİ Asya Takvim, 25. yılını kutlayan Uluslararası Promosyon Fuarı’ndaki yerini aldı. Fuar, ülke ekonomisinde büyük önem taşıyan sektörün üretici, alıcı, satıcı ve tedarikçileriyle bütün tarafları bir araya getirdi.



Esnafa Ahilik eğitimi

OsmanlI Devleti’nin ilk başşehri Bursa’da, esnafların Ahilik anlayışını benimsemesi için bir dizi çalışma yapılıyor. Daha önce esnaflara Ahilik eğitimi verileceğini açıklayan Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), internet sitesi üzerinde esnaflara Ahilik kurallarını hatırlattı. Ahiliğin görgü kuralları başlıklı yazıda esnaflara bir dizi tavsiyelerde bulunuluyor.



Kömür alımını kışa bırakmayın

Kömür alımını kışa bırakanların, Kasım ve Aralık aylarında kömür almaları halinde, kömürün tonu başına 50 lira fazla ödeyebilecekleri bildirildi.



Otobüsler kayıtdışı işçi çalıştırıyor

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) yaptığı denetimlerde şehir içi otobüs işletmelerinde görüşülen işçilerin 5’te 4’ünün kayıt dışı olduğu belirlendi. Kurum geçen yıl bazı sektörlere yönelik olarak denetimler gerçekleştirdi.



Vergi mükellefleri af beklemesin

Malıye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi mükelleflerinin af beklentisine girmemelerini istedi. Şimşek, “Cari yükümlülüklerini yerine getirmede, aman rehavet içerisine girmesinler.



Türk Telekom GeSI’ye üye oldu

Türk Telekom, sektörde enerjinin verimli kullanılması için çalışan ve kar amacı gütmeyen Global Çevresel-Sürdürülebilirlilik Girişimi (GeSI) üyesi olduğunu bildirdi.



Kuru üzümde fiyat düşüyor

Kuru üzümde sezon başında 3 lira civarında olan kilo fiyatının, üreticinin elindeki üzümü, ‘’fiyat düşer’’ endişesiyle hızla satması sebebiyle düşüşe geçtiği bildirildi.



Chery, fabrika için görüşmelere başlıyor

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabiî Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Hasan Ali Çelik, Çinli otomotiv üreticisi Chery’nin Türkiye’de kurmayı planladığı fabrika ile ilgili resmî görüşmelere başlayacağını söyledi.



Kazakistan’da 235 bin istihdam

Kazakıstan’da uygulamaya konulan yenilenebilir sanayileşme programı ile 235 bin kişinin istihdam edileceği bildirildi.



ABD’de yeniden altına hücum

Dünya Altın Konseyi verilerine göre, dünyanın en büyük altın rezervinin sahibi 8.133,5 tonla ABD. Dünya Altın Konseyi’nin verilerine göre, uluslar arası piyasalarda 1,300 dolar seviyelerine çıkarak, tarihî rekora imza atan altına en çok ABD’nin yatırım yaptığı ortaya çıktı.



Doğalgaza zam için sebep yok

Enerjı ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ellerindeki verilere göre doğalgaza zam yapılmasını gerektirecek bir her hangi bir durumun olmadığını söyledi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.