26 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Otobüsler kayıtdışı işçi çalıştırıyor

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) yaptığı denetimlerde şehir içi otobüs işletmelerinde görüşülen işçilerin 5’te 4’ünün kayıt dışı olduğu belirlendi. Kurum geçen yıl bazı sektörlere yönelik olarak denetimler gerçekleştirdi.

SGK görevlileri, sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde görüştükleri işçilerin sigortalılık durumuna ilişkin tesbitlerde bulundu. Kurum geçen yıl sektör denetimlerini ‘’fırın işletmeleri’’, ‘’şehir içi otobüs işletmeleri’’, ‘’hastaneler’’, ‘’yapı denetim işletmeleri’’ ve diğer alanlara yönelik gerçekleştirdi.

Fırın işletmelerinde 350 işçi ile görüşüldü, işçilerin 116’sının kayıt dışı olduğu belirlendi. Denetim sonucu 1 milyon 168 bin 617 lira ek matrah çıkarıldı, 859 bin 51 lira idarî para cezası kesildi. Bu alandaki kayıt dışılık oranı yüzde 33,14 olarak tesbit edildi.

Şehir içi otobüs işletmelerinde ise çok daha kötü bir tabloyla karşılaşıldı. Kurum görevlileri, sektörde çalışan 549 kişiyle görüştü. Bu kişilerin 453’ü kayıt dışı çıktı. Kayıt dışılık oranı yüzde 82,5’i buldu. Denetlenen işletmelere 1 milyon 732 bin 281 lira ek matrah çıkarıldı, 3 milyon 338 bin 147 lira idari para cezası verildi.

Denetlenen sektörler içerisinde en olumlu tablo ise hastanelerde çıktı. Hastanelerde bin 390 kişiyle görüşme yapıldı. Görüşülenlerin 144’ünün kayıt dışı çalıştırıldığı belirlendi. Kayıt dışılık oranı yüzde 10,3 olarak tesbit edildi. İşletmelere 866 bin 83 lira ek matrah çıkarıldı, 388 bin 965 lira da idarî para cezasına hükmedildi.

26.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Yeni Asya Takvim, Promosyon Fuarındaydı

  Esnafa Ahilik eğitimi

  Kömür alımını kışa bırakmayın

  Otobüsler kayıtdışı işçi çalıştırıyor

  Vergi mükellefleri af beklemesin

  Türk Telekom GeSI’ye üye oldu

  Kuru üzümde fiyat düşüyor

  Chery, fabrika için görüşmelere başlıyor

  Kazakistan’da 235 bin istihdam

  ABD’de yeniden altına hücum

  Doğalgaza zam için sebep yok

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.