26 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Nasreddin Hoca’dan, Hollanda’da hoşgörü mayası

HOLLANDA Mozaik Kültür ve Sanat Vakfının, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Nasreddin Hoca Şenliği’nde, temsili Nasreddin Hoca’nın Maas Nehri’ne hoşgörü mayası çalacağı bildirildi. Vakıf Başkanı Ali İhsan Ünal, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri, bu yıl da 2 Ekimde yapılacak 5. Hollanda Nasreddin Hoca Şenliği için çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü belirtti.

Şenliğin daha iyi tanıtılması amacıyla Hollanda’daki özel bir posta dağıtım şirketine iki adet özel pul bastırdıklarını ifade eden Ünal, şunları kaydetti: ‘’Şenliğimiz 2 Ekim 2010 Cumartesi günü yapılacaktır. Temsili Nasreddin Hocamız bu yıl yine sevgi ve hoşgörü mayasını Rotterdam’da çalacaktır. Şenliğimizi düzenlerken ‘Nasreddin Hocamızın hoşgörüsünü ve onun fikirlerini Hollanda’da her eve götüreceğiz’ ilkesiyle yola çıkmıştık. Bunu gerçekleştirmek amacıyla televizyon, yazılı basın, afiş, poster, kitap, broşür gibi yollardan faydalanmaya çalıştık. Bu yıl ‘bir farklılık olsun’ diye şenliğimizi ve Nasreddin Hocamızı tanıtan iki farklı pul hazırlattık. Yaptığımız tüm yazışmalarda ve dâvetiyelerimizde de bu pulu kullandık.’’

MAYA, MAAS NEHRİNDE

ÇALINACAK

Nasreddin Hoca’lı pulların Hollanda’da büyük ilgi gördüğünü dile getiren Ünal, koleksiyoncuların da bu pullardan almak için adeta yarıştıklarını, Hollanda’da ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşların bu pullar için kendilerine kutlama mesajları gönderdiğini bildirdi. Ünal, şenlik kapsamında temsili Nasreddin Hoca tarafından Rotterdam’da bulunan Maas Nehri’ne yoğurt mayalanacağını vurgulayarak, şenlikte kortej yürüyüşünün yanı sıra Nasreddin Hoca fıkraları canlandırmaları, folklor gösterileri, konserler ve sergiler gibi faaliyetlerin de yer alacağını belirtti.

Ünal, Hollanda’da yapılacak şenliğe, Türkiye’den TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Akşehir Nasreddin Hoca Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik başta olmak üzere birçok dâvetlinin katılmasını beklediklerini bildirdi.

RECEP BOZDAĞ-RECEP BOZDAĞ

26.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Nasreddin Hoca’dan, Hollanda’da hoşgörü mayası

  Dünyaca ünlü çini ustamız için özel faaliyet

  Hollanda’da Nasreddin Hoca’lı pul

  Düş’ün Gücü sergisi açıldı

  13 asırlık hamam harabe

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.