26 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Bursa rekorları altüst ediyor

SÜPER Ligde 47 yıllık tarihinde tüm rekorları alt üst eden Bursaspor, tatil edilen Gaziantepspor maçından da 3 puan alması halinde 6'da 6 yapacak.

Tarihinin en iyi sezon başlangıcını yapan yeşil-beyazlı takım, topladığı 18 puanla taraftarının yüzünü güldürüyor. Geçtiğimiz sezon sadece 3 maçlık yenilgiyle şampiyon olan Bursaspor'un, 6 maçtır yenilgi yüzü görmemesi ikinci şampiyonluk için umutları güçlendiriyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın takımın başına getirilmesiyle, tüm rekorları alt üst eden Bursaspor, çıtayı çok yukarılara çıkardı. 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında teknik direktörlük koltuğuna oturan Ertuğrul Sağlam, takımda çok büyük değişikliklere imza attı. Yeşil-beyazlı takımı toparlayıp futbolculara güçlü bir özgüven aşılayan Sağlam, kısa sürede başarıya ulaştı.

GEÇEN SEZON SADECE 3 YENİLGİ ALDI

2009-2010 sezonuna iyi bir başlangıç yapan Bursaspor, Eskişehirspor karşısında mağlubiyetle tanıştı. Sadece Kayserispor, Gençlerbirliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a mağlup oldu. Bu yenilgilerin ardından hemen toparlanmayı başaran yeşil-beyazlılar, beraberlik ve galibiyetlerle başarısını sürdürdü. Geçtiğimiz sezon iki kez üst üste kaybetmeyen Bursaspor, 2009-2010 sezonunu şampiyon tamamlayarak Anadolu devrimine imza attı.

6 MAÇTA YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ

Şampiyon takım olarak çıktığı yeni sezonda nasıl bir performans göstereceği merak konusu olan timsahlar, bu sezonda ne kadar iddialı olduğunu kısa sürede gösterdi. Lig şampiyonu Bursaspor, ligin ilk haftasında şampiyon olarak birinci lige yükselen renktaşı Konyaspor ile karşılaştı. İki şampiyonun Atatürk Stadı'ndaki mücadelesini Bursaspor, Sercan Yıldırım'ın 19. dakikadaki gölüyle 1-0 kazandı. UEFA kriterlerine göre yenilenen Atatürk Stadı'nda lige 3 puanla başlamanın mutluluğunu yaşayan Bursaspor, ligin ikinci maçında ise Galatasaray deplasmanına gitti. 22 Ağustos tarihinde oynanan maçı Ergiç'in golleriyle 2- 0 kazandı. Rakibini 15 yıl aradan sonra deplasmanda yenmenin mutluluğunu yaşayan yeşil-beyazlılar, güçlerini bir kez daha bütün Türkiye'ye gösterdi. Üçüncü haftada ise Sivasspor deplasmanına giden timsahlar, maçın son dakikalarında Volkan Şen ve Ali Tandoğan'ın golleriyle 3 puanı kaptı. Ligin ilk 3 haftasında gol yemeden 5 gol atıp 9 puan toplayan Bursaspor, lig liderliğine oturdu.

G.ANTEP'TE HÜKMEN GALİP İLAN EDİLECEK

Yeşil-beyazlı takımın 4.haftadaki rakibi ise Eskişehirspor oldu. Rakibiyle seyircisi önünde karşılaşmasına karşın oldukça zorlanan Bursaspor, maçın son dakikalarında Nunez ve Sercan Yıldırım'ın golleriyle gülen taraf oldu. Bu maçtan da 3 puanla ayrılan yeşil-beyazlılar, liderliklerini perçinledi. Üst üste 4 hafta kazanan Bursaspor, ligin beşinci haftasında Gaziantepspor'a konuk oldu. 1-0 önde olduğu maç, yan hakeme atılan taşlar nedeniyle 64. dakikada tatil edildi. Bu maçla ilgili Federasyonun vereceği karar beklenirken, Bursaspor'un bu maçtan hükmen galip ilan edileceği tahmin ediliyor.

26.09.2010


 

Sağlam: ilk defa 6'da 6 yaptık, çok mutluyum

SAHASINDA Bucaspor'u tek golle geçen Bursaspor'da oynanan oyundan çok elde edilen 3 puanın sevinci yaşanıyor. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, "Sadece 3 puana sevindik, sevinecek fazla zamanımız da yok.

Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü zorlu bir deplasman maçımız var" dedi. Yaşadıkları yoğun dönem içerisinde çok sık maç oynarken mücadele gücü üst düzey karşılaşmalar oynadıklarını belirten Sağlam, bu dönemi kayıpsız atlatmak için her karşılaşmada 5-6 oyuncuyu değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Yoğun mücadelede bu değişiklikleri yapmaları gerektiğini kaydeden Sağlam, şöyle devam etti:

ALDIĞIMIZ 3 PUAN ÇOK DEĞERLİ

"Buca maçında birçok oyuncumuz futbol hayatlarında ilk kez yan yana oynadılar. Birçok oyuncunun takıma yeni girmesi beraberinde bazı sıkıntıları getiriyor. Bizim bu dönemde özellikle ligde ne kadar az kayıpla geçersek kar saymaktan başka düşüncemiz yok. Bu maçta 'iyi oyun oldu, kötü oyun oynadık' değerlendirmelerine hiç girmeyeceğiz. Aldığımız 3 puanın değerine dikkat çekerek tadını çıkarıyoruz. Bursaspor tarihlinde ilk kez 6'da 6'ya ulaşmış bulunuyoruz. Tabii ki Gaziantepspor maçı henüz açıklanmadı. 15 puanla ligin lideriyiz, bir tane de sonucu beklenen maçımız var. Ligde kayıpsız devam ettiğimiz için çok mutluyum. Oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum."

İNSİA İÇİN SABIRLI OLUNMALI

Maçta elde ettikleri 3 puanın sevincini yaşadıklarını; ancak bu sevinci fazla yaşamaya hakları olmadığına dikkat çeken Sağlam, Glasgow Rangers maçını düşündüklerini söyledi. Sağlam, gazetecilerin, "İnsia bekleneni veremedi" yönündeki değerlendirmesi karşısında, "Yeni bir ülkeye gelen oyuncuları hoş karşılamak lazım. Her oyuncu iyi oynamak ister. Bunu biz de taraftar da oyuncu da istiyor. Ülke olarak bu konuda biraz sabırsızız. Bu sabırsızlığın sıkıntısını da zaman zaman yaşıyoruz. Bu maçı kenara bırakıp Şampiyonlar Ligi'ndeki maçı düşünmek zorundayız. Çok zor bir 6 maçlık periyottan çıktık. Galatasaray, Sivasspor ve Gaziantepspor gibi bu ülkenin çok zor 3 deplasmanını kayıpsız atlattık. Bu sezon hangi şartlarda olursa olsun iyi mücadele edeceğiz." diye konuştu.

26.09.2010


 

Ömer Erdoğan gönülleri fethetti

BURSASPOR Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Uslu, 1-0 kazandıkları Bucaspor maçıyla ilgili, ''Çok iyi oynamamamıza rağmen kazanmasını bildik.

Bu da bizim ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösteriyor'' dedi. Uslu, takım kaptanı Ömer Erdoğan'ı sahada gösterdiği mücadeleden ötürü ayrıca tebrik etti. Ömer Erdoğan'ın varını yoğunu sahaya yansıtan bir oyuncu olduğunu belirten Uslu, şöyle konuştu: ''Bu maçta da gördük. Kafasından yaralanmasına rağmen canla başla mücadelesini gösterdi. Ömer bunu hep yapıyor. Daha önceki maçlarda da buna benzer şekilde oyununa devam etti. Takım kaptanımız Ömer Erdoğan gerçek bir profesyonel. Takımımızın vazgeçilmezlerinden biri. Örnek alınması gereken bir kişi. Kendisini tebrik ediyorum.'' İlhan Uslu, oyunundan ötürü eleştirilen Arjantinli oyuncu Federico Insua'nın biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu, bu oyuncunun uyum sorununu atlattığında takıma büyük katkısının olacağına inancının tam olduğunu bildirdi. Uslu, 29 Eylül Çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda yapacakları Glasgow Rangers maçının da kendileri açısından oldukça önemli olduğunu, buradan en iyi sonuçla ayrılacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

26.09.2010


 

Volkan: 3 yıllık özleme son vermek istiyoruz

FENERBAHÇE'NİN ve milli takımın başarılı kalecisi Volkan Demirel, Beşiktaş maçında takımın sergilediği mücadele ile girilen gol pozisyonlarının geleceğe yönelik önemli mesajlar taşıdığına dikkat çekerken, "3 yıllık şampiyonluk özlemine bu sezon son vermek istiyoruz." dedi.

Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalar yapan Volkan Demirel, Beşiktaş maçındaki sakatlığının tedavisinin sürdüğünü belirtirken, "Maçın 10. dakikasında sert bir darbe aldım. Maçın başlarında dizim şişti. Ödemi indirdik ama bir bölümü duruyor. Hala da tedavisi devam ediyor. Darbeden kaynaklı ağrıları da dindirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ BERABERLİĞE SEVİNDİ

Takımın Beşiktaş maçında 3 puanı hakeden bir oyun sergilediğini dile getiren Volkan, "Beşiktaş karşısında çok iyi mücadele ettik. Bu sezon son periyoddaki en iyi futbolumuzu oynadık. Müthiş mücadelemiz vardı, kaçırdığımız goller vardı. Takımın bu kadar iyi mücadele etmesi, pozisyona girmesi, bu kadar sağlam ayakta durması bana göre ileriye dönük çok önemli ve güzel mesajlar taşıyor. Pozisyona giren, mücadele eden taraf bizdik. Zaten, maçtan sonra Beşiktaşlı oyuncular beraberliğe sevindi. Ben Fenerbahçe'nin hiçbir maçta deplasmanda, beraberliğe sevindiğini görmedim. Bu dikkatlerden kaçmamalı. 10 senedir buradayım, böyle bir şey hatırlamıyorum. Bu bizim mücadelemizin, oyuna hakimiyetimizin, 3 puanı hakettiğimizin düşüncesi ve göstergesidir." şeklinde konuştu.

İŞLER YOLUNA GİRECEK

Kasımpaşa maçının önemine dikkat çeken tecrübeli kaleci, "Ligin henüz başındayız. Takımlar 7-8 haftada oturacaktır. Biz de idmanlar ve maçlardaki tempo, pozisyon sayısının artması işlerin yoluna girdiğinin en güzel göstergesi. Bundan sonra inşaallah daha emin adımlarla yürüyerek, sezon sonuna kadar en iyi mücadele ile şampiyon olmak istiyoruz. 3 senedir şampiyon olamıyoruz. Bu kadar ara vermemiştik şampiyonluğa... 3 yıllık özlemin daha fazla büyümemesi için tüm çabamızı sergileyeceğiz." diye konuştu. Volkan, Fenerbahçe savunmasına bu sezon dahil olan Joseph Yobo'yla ilgili olarak da şunları söyledi: "Yobo'yu Kayseri maçında çok beğendim. Sakin, tecrübeli ve kendinden emin oynuyor. Nijerya milli takımının kaptanı ve İngiltere gibi bir ligde 200'e yakın maç oynamış. Türkiye'deki lige, futbol anlayışına ve şartlara alışma süreci olabilir. Zamana ihtiyacı olabilir. Bekleyip görmek gerekiyor, tabii ki takıma katkısından şüphem yok. Formanın hakkını verecektir."

26.09.2010


 

G.Saray 4'te 4 peşinde

GALATASARAY Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında bugün İstanbul Büyükşehir Belediyspor'u Ali Sami Yen Stadı'nda konuk edecek.

Ligde bu sezon ilk 2 maçını kaybettikten sonra üst üste 3 karşılaşmasını kazanan sarı-kırmızılılar, yarınki karşılaşmadan da 3 puanla ayrılarak 4'te 4 yapmayı hedefliyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Sakatlığı düzelen Misimovic'in İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giymesi beklenirken, Arda Turan, Hakan Balta ve Çağlar Birinci ise sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada da oynayamayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2007-2008 sezonunda lige yükselmesiyle başlayan rekabette geride kalan 6 maçtan 4'ünü Galatasaray kazandı, 2'si berabere sonuçlandı, lacivert-turunculu ekip hiç galip gelemedi. Galatasaray'ın toplam 10 golüne, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 3 golle cevap verebildi.

26.09.2010


 

Kayseri, Trabzon önünde

SPOR Toto Süper Lig'de geçen hafta sahasında Manisaspor'a 3-1 mağlup olarak ligdeki ilk yenilgisini alan Trabzonspor, bugünKayserispor karşısında bu yenilgiyi telafi etmek istiyor.

Kayseri Kadir Has Stadında saat 15.30'da başlayacak karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetecek. Ligde geçen haftayı Bursaspor'un ardından ikinci sırada tamamlayan bordo-mavililer, Kayserispor karşısında hem Beşiktaş maçı öncesi moral bulmak hem de zirve yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

GÜNEŞ, ŞOTA'YA KARŞI

Bugünkü maç Trabzonspor'da bir dönem futbol oynayan Şota ile o dönemdeki teknik direktörü Şenol Güneş'i de karşı karşıya getirecek. Şota, 1995-96 sezonunda Trabzonspor'da, teknik direktör Şenol Güneş'in takımı çalıştırdığı dönemde 25 gol ile gol kralı olmuştu. Trabzonspor'da akatlığı geçen Engin Baytar forma giymesi halinde bu sezon bordo-mavili takım ile ilk karşılaşmasına çıkmış olacak.

26.09.2010


 

SÜPER LİG'DE BUGÜN

15.30 Konya - Karabük / Kuddusi Müftüoğlu

15.30 Kayseri - Trabzon / Bünyamin Gezer

19.00 Manisa - Sivas / Serkan Çınar

19.00 G. Saray - İ.B.B / Bülent Yıldırım

26.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.