05 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Gelenek değişmedi

Trabzonspor’un galibiyetini gölgelemek istemem. Çalıştılar hak ettiler ve kazandılar. Benim dikkat çekmek istediğim husus başka. Beşiktaş ne zaman bir Avrupa kupası maçı oynasa, o hafta mutlaka puan kaybediyor. Bu artık neredeyse bir kural haline geldi. İstisnalar elbette var ama hafta içi UEFA veya Şampiyonlar Ligi maçı oynadığı haftalara bir bakın, bu maçlar öncesi ve sonrası yapılan lig mücadelelerinden kayıpsız çıktığının çok ender görülen bir durum olduğunu göreceksiniz.

Rakibin durumu, yapılan yıldız transferlerle kurulan güçlü kadro, deplasmanda ya da iç sahada oynama veya takımın form durumu bu gerçeği değiştirmiyor. UEFA'da kazanılmış önemli bir galibiyetten sonra oynanan Trabzonspor maçı ve alınan sonuç bu gerçeği bir kez daha hatırlattı. Konsantrasyon eksikliği midir, yorgunluk mudur şanssızlık mıdır bilemem ama bu sonuçlar için artık “bir Beşiktaş klasiği”demek yanlış olmaz. Ne Schuster’in Bobo ‘suz , müterredit kaleci Hakan tercihi, ne Necip-Ernst Aurellio üçlüsünün bozulması, ne Quaresma’nın eksikliği, ne de direkten dönen top Beşiktaş’ın kaybetmesinin sebebi olabilir.

Kendilerinden beklenen gayreti göstermeyen Tabata, Nobre Holosko ve Aurellio, pas yapamayan bir orta sahayı görünce zaten Beşiktaş’ın kazanmasını beklemek hayalcilik olurdu.Bir hafta da 3 maç oynama alışkanlığını kazanamamış futbol takımlarımız içinde Beşiktaş’ın aldığı sonuçlar ayrıca araştırmaya değer. Bunun için komisyon mu kurulur,psikologlardan mı yardım istenir, motivasyon hocası mı kiralanır bilmem ama Beşiktaş yönetiminin bu konu üzerine eğilmesi ve en azından verilen milli maç arasını da değerlendirip bu konuyu araştırması ve gerekli tedbirleri alması lazım.

Zira Beşiktaş Avrupa da çok iyi gidiyor ve anlaşılan daha çok maç yapacak. Eğer bu takım bir haftada 3 maç oynama alışkanlığını kazanamaz, Avrupa maçları öncesi ve sonrasında oynadığı lig maçlarında puan kaybetme geleneğini değiştiremezse Şampiyonluk sadece hayallerde kalır.

NADİ AKSOY

[email protected].

05.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Puan farkı kapanıyor

  Trabzon bu sevinci tam 3 sene bekledi

  SAHADA YANLIŞ İŞLER YAPIYORUZ

  Gelenek değişmedi

  Beşiktaş dünyada 26. sıraya yükseldi

  Romario milletvekili seçildi

  Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu bugün dönüyor

  F.Bahçe-G.Saray biletleri satışta

  A Millî Takımı Almanya'da

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  PUAN DURUMU

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.