23 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Piyasanın kuralları konulsun

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende piyasasının kurallarının hâlâ konulmasının zararını esnafın ve vatandaşın çektiğini belirterek, ‘’perakende yasası acilen çıkartılmalı’’ dedi.



Katılım Bankaları, bankacılık sektörünün iki katı büyüyecek

TÜRKİYE Katılım Bankaları Birliği Başkanı Fahrettin Yahşi, katılım bankalarının 2010’u Türk bankacılık sektörünün üzerinde bir büyümeyle tamamlayacağını söyledi.



Geçen yıl 1 milyon 242 bin çocuk doğdu

TÜRKİYE'DE geçen yıl, 1 milyon 241 bin 617 doğum gerçekleşti, kaba doğum hızı binde 17,3’e geriledi.



Doğum yaşı 27’ye yükseldi

Toplam doğurganlık hızı (bir kadının doğurgan olduğu dönem yani 15-49 yaş dönemi boyunca doğurabileceği ortalama çocuk sayısı) 2008 yılında 2,14 çocuk iken bu rakam 2009 yılında 2,06 çocuk oldu.



9 ayda açılan şirket yüzde 19, kapanan şirket ise yüzde 12 arttı

TÜRKİYE'DE bu yılın Eylül ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 11,41 azaldı, kapanan şirket sayısı da yüzde 3,55 arttı.



Domates tohumu altınla yarışıyor

YAZ dönemindeki aşırı sıcak ve nemli hava dolayısıyla erken hasat edilmesi, domates güvesi zararlısı ‘’Tuta Absoluta’’ dolayısıyla geç ekim yapılması yüzünden sonbahar döneminde piyasada bulunmayan ve yüksek fiyatlardan satılan domatesin tohumları da altınla yarışıyor.



Destek hayvancılık sektörünü hareketlendirdi

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 1 Ağustos tarihi itibariyle uygulamaya konan ‘’Hayvancılık Destekleme Kredisi’’ne büyük bir ilgi gösterildiği bildirildi.



Beyaz peynir fiyatları düşüşte

İTHALAT ve talebin azalmasıyla piyasada oluşan süt bolluğunun ardından beyaz peynir fiyatlarında düşüş yaşandığı bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.