23 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Engellilere din hizmeti

ENGELLİLERE yönelik hizmetlerini arttıran Diyanet İşleri Başkanlığı, brail alfabesiyle Kur’ân-ı Kerim, elifba ile çocuklara yönelik olarak hazırlanan ‘’dinimi öğreniyorum’’ serisini brail alfabesiyle bastı.


Nüfusumuz hızla yaşlanıyor

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Türkiye’deki 60 yaş üstü insanların nüfusa oranını

Eğitim-Bir-Sen: Okul kantinleri sağlıksız

EĞİTİM-BİR-SEN Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM), 12 ilde, 300 okulda, 600 öğretmen ve bin 200 öğrenciye ‘Okul Kantinleri’ni sordu.


  THK'nın gözü yine kurban derisinde

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, kurban ve kurban derisi bağışında doğru adresin THK olduğunu savunarak, ‘’Verecekleri bir deri, yangınlarda su, kuracağımız üniversiteye ve eğitime katkı demektir’’ dedi.


  Sağlıkta özürlüye özel hizmet geliyor

SAĞLIK kurumlarında özürlülerin daha kolay hizmet alması için düzenlemeler yapılacak.


  Dinler arası işbirliği artsın

ALMANYA Cumhurbaşkanı Christian Wulff, tüm dinler arasında diyaloğun gelişmesini arzu ettiğini belirterek, “Yahudilik, Hristiyanlık ve İslâm dinleri arasında diyaloğun artmasını istiyorum” dedi.


  Başörtüsü konusunda referandum olmaz

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, din, vicdan ve insan özgürlüklerinin referanduma sunulmasını arzu etmediklerini söyledi.


  BÖYLE YASAK OLMAZ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘’Dünya Üniversiteler Kongresine” katılan Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU) Başkan Yardımcısı Pier Ugo Calzolari, Türkiye gündemindeki başörtüsü yasağını ‘’Bu konu tartışmaya bile değmez, üniversiteye herkes nasıl istiyorsa öyle gelebilir’’ diye yorumladı. Calzolari, İtalya’da bir insanın kapalı olmasının önemli olmadığını da söyledi.


  Herkes kendi işini yapsın

Başörtüsü konusunda uygulama ve siyasete yönelik kısımların kendilerinin dışında kaldığını, kurumların, kendi işini en iyi şekilde yapmasının da en önemli sorumlulukları olduğunu vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bir başkasının alanında ahkâm kesmenin doğru olmayacağını belirtti. Bardakoğlu, ‘’Diyanet İşleri Başkanlığı, kendi işini yapma sorumluluğu bilinci içerisindedir’’ dedi.


  Yurtiçi Gazeteci Değişim Protokolü imzalandı

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de şahitliğinde “Gazeteci Değişim Programı”na imza attı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu 31. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Kayseri Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde yapıldı.


  HSYK seçimlerine iptal başvurusu

ESKİ YARSAV Başkanı Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, HSYK üyeliği seçimlerinin iptali talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulunduğunu bildirdi.


  Kıbrıs’ta 25 bin mayın imha edildi

KIBRIS'TA görevli Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü (UNFICYP), Ada’da temizlenen mayınların 25 bine ulaştığını bildirdi.


  EMASYA hortlatılıyor mu?

Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığının karşılıklı imzalarıyla kaldırılan Emniyet Asayiş Yardımlaşma Protokolü (EMASYA) 6. Kolordu Komutanlığı’nda yeniden hortladı.


  Türkiyesiz AB fakirdir

Bir panele katılmak amacıyla Ankara’da bulunan Polonya eski Cumhurbaşkanı ve AB Düşünce Grubu üyesi Lech Walesa, Türkiye’siz bir AB’nin fakir olacağını söyledi. Walesa, “Biz Türkiye’yi az tanıyoruz. Daha yakından tanınması halinde, Türkiye’nin AB üyeliğine kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum” dedi.


  Hatip Dicle’den, Kürtçe savunma

DİyarbakIr 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen KCK dâvâsında tutuklu yargılanan Hatip Dicle, hakkındaki başka bir dâvâ dolayısıyla Diyarbakır Adliyesi’nde Kürtçe savunma yaptı.


  3. köprü için ihaleye çıkılıyor

KarayollarI Genel Müdürü Cahit Turhan, İstanbul’a yapılacak 3. Boğaz Köprüsü’nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihaleye çıkmak için Yüksek Planlama Kurulu’ndan (YPK) yetki beklediklerini belirterek, ‘’Yıl sonuna kadar ihale ilânına çıkmayı umut ediyoruz’’ dedi.


  Ergün: AB üyeliğini en çok hak eden ülkeyiz

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin ekonomik kriterler açısından AB üyeliğini en çok hak eden ülkelerin başında geldiğini belirtti.


  Yargıda rüşvet operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü bir operasyon kapsamında aralarında iki Yargıtay eski daire başkanının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.


  Bayraktar: İstanbul’un yarısı yenilenecek

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ‘’İstanbul’daki 3,5 milyon konutun yarısını yenileyeceğiz’’ dedi.


  Başsavcılık halktan özür dilemeli

Genç Siviller, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, başörtüsü konusunda yaptığı açıklamayı derhal geri çekmesini ve halktan özür dilemesini istedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.