24 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Öğrenci projesine harç engeli

TÜRKİYE Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türkiye’de yükseköğrenim gören yabancı öğrencilerin eğitim harçlarının büyük oranlarda arttırıldığını, bu durumun öğrencileri zor durumda bıraktığını belirtti.


Yaya geçidini kullanmadıkları için ‘aslî kusurlu’ çıktılar

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş (İZULAŞ) şoförlerinden Hakan Türksever’in kullandığı otobüsün çarpması sonucu, Haziran ayında vefat

Göle Müftülüğü 4 bin adet kurban kitapçığı dağıttı

ARDAHAN’IN Göle ilçesinde müftülük, vatandaşları kurban konusunda bilgilendirmek için el kitapçığı bastırdı.


  Teknoloji ve eğitim ile,orman yangınları azaldı

ORMAN Genel Müdürlüğü’nün verdiği eğitim ve teknolojik yatırımlar orman yangınlarını azalmasını sağladı. Türkiye’de bu yıl meydana gelen bin 472 orman yangınında 2 bin 900 hektar alan zarar gördü.


  Elazığ’daki afet konutları Kasım’da tamamlanacak

ELAZIĞ’DA 8 Mart 2010’da meydana gelen depremden etkilenen Kovancılar, Karakoçan ve Palu ilçelerine bağlı 137 köy ve mezrada yapılan 876 afet konutun Kasım ayı itibariyle tamamlanması planlanıyor.


  İstanbullunun emeklilik tercihi Antalya oldu

AKDENİZ Üniversitesi öğretim üyelerince yürütülen araştırma, Antalya’ya en çok İstanbulluların göç ettiğini gösterdi.


  Bal tüketimini teşvik edecekler

ADANA Arı Yetiştiricileri Birliği’nin, yörede ve Türkiye’nin diğer illerinde, kişi başına 1 kilogramı bulan bal üretimini arttırmak amacıyla festival düzenleyip tanıtım çalışmaları yapacağı bildirildi.


  AB BARIŞ PROJESİ TÜRKİYE İLE TAMAMLANIR

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’nin insanlık tarihinin en büyük barış projesi olduğunu belirterek, bu barış projesinin tamamlanması için Türkiye’nin şart olduğunu söyledi. Egemen Bağış, Avrupa’nın İstanbul’suz eksik kalacağını vurgulayarak, insanlık tarihinin en büyük barış projesi olan AB sayesinde, Avrupa ulusları arasındaki savaşların sona erdiğini kaydetti.


  AB için sivil anayasa şart

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, sivil bir anayasanın, Türkiye’nin AB standartlarıyla uyumlu bir demokrasi sistemini güçlendirmesi için en önemli hareket noktası olduğunu belirterek, bütün siyasî güçlerin ve sivil toplumun, daha geniş bir kamu istişaresi içerisinde biraraya gelmesinin, yeni bir sivil anayasa konusunda uzlaşmayı güçlendireceğini kaydetti.


  CHP net değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda uzlaşma sağlanamamasıyla ilgili olarak, ‘’Uzlaşamama, kimden kaynaklanıyor? Benim meydanlarda söylediğim belli. Her söylediğimizin arkasındayız.


  Erdoğan da yasaktan yakındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Kadınları, genç kızları, kılık kıyafetine göre, inancına, aidiyetine veya aile yapısına göre üniversite eğitiminden mahrum bırakmak, üniversitenin özgürlükçü niteliğini aşındıran ilkel ve gerici bir tutumdur’’ dedi.


  Basın kartında Başörtüsü yasağı kalktı

ÜNİVERSİTELER ve KPSS sınavlarından sonra basın kartı başvurusunda da aranan başörtüsü yasağı kalktı.


  Hukukçular: İller İdaresi Kanunu değişmeli

nBugün gazetesinde yer alan haberde, Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığının karşılıklı olarak imzalarıyla iptal ettikleri Emniyet Asayiş Yardımlaşma Protokü (EMASYA) 6. Kolordu’da canlandırılmak istendi. Girişim sonrası İller İdaresi Kanununa eleştiri getiren hukukçular, “EMASYA iptal edilse de İller İdaresi Kanunu değişmezse benzer girişimler” sürer yorumu yapıldı.


  Başörtüsü için yasal düzenleme yapılmalı

SAKARYA Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, başörtüsü sorununun daha da karmaşık hale getirildiğini, sorunun ancak ifade özgürlüğü çerçevesinde yasal düzenleme ile çözülebileceğini bildirdi.


  Kavaf: Devlet, çocukları mahkeme kararıyla alır

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül’un, çocuklarını başörtüsüyle ilköğretim okullarına gönderen ailelerin tutumunun, çocuğun öğrenim özgürlüğünü engellemesi halinde, devletin çocukları alabileceğine ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak, ‘’Biz mahkemenin tedbir kararından sonra çocukları korumamız altında alabiliriz.


  “Rüşvet operasyonu”nda ek gözaltı süresi

Bır fuarcılık şirketi ile Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili rüşvet alındığı iddiaları üzerine başlatılan operasyonu kapsamında 26 kişi için ek gözaltı süresi alındı.


  Vanackere: Birbirimizi suçlamayı bırakalım

AB Dönem Başkanı Belçika’nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Stefan Vanackere de Türkiye ve AB arasındaki ilişkinin çok yönlü olduğunu, bunun zaman zaman unutulduğunu ifade etti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.