31 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

‘Genç nüfus’umuz tehdit altında

Hacettepe Üniversitenin yaptığı araştırma, Türkiye’nin nüfusunun bu yüzyıl ortalarında yüz milyonun altında kalarak durağanlaşacağını ortaya koydu. Araştırma, nüfus artış hızı giderek azalan Türkiye’nin, orta vadede genç ve dinamik olma özelliğinin ortadan kalkacağını öngörüyor.


Belediyeler insan odaklı çalışmalı

BEYKOZ Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu (HLO) tarafından üniversitenin Beşiktaş’taki kampüsünde dü

Avrupalı kurumlarla ‘altın çocuklar’ işbirliği

KAHRAMANMARAŞ Bilim Eğitim Sanat Merkezi tarafından hazırlanan, ‘’Altın Çocuklar İçin Altın Ebeveynler’’ projesiyle üstün yetenekli çocukları aileleri


  Erzincan’da yasaklı resepsiyon

Erzincan’da düzenlenen ve Vali Abdulkadir Demir’in ev sahipliğini yaptığı Cumhuriyet Resepsiyonunda, başörtüsü krizi yaşandı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AKP İl Başkanı Salih Eğinlioğlu eşlerinin başörtülü olması sebebiyle Cumhuriyet resepsiyonuna alınmadı. Öte yandan, Adana’da da başörtülü hanımları bahane ederek 6. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz ile subay ve astsubayların resepsiyonu terk ettiği ileri sürüldü.


  MAĞDURLARDAN ÖZÜR DİLEMELİYİZ

Türkiye'de ilk 500 öğrenci arasına girmesine rağmen başörtülü okuyabilmek için Muş Alparslan Üniversitesini tercih eden Rukiye Işık’ı açılış töreninde konuşması için cesaretlendiren üniversitenin rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, yasaklar sebebiyle binlerce gencin yurtdışına bir anlamda sürgüne gönderildiğini belirterek, “Şimdi bu gençlerimizden, çocuklarımızdan bir özür dilememiz gerektiğine inanıyorum”dedi.


  Başörtüsünde çözümün adresi Meclis

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Lütfi Şenocak, başörtüsü sorununun çözümü için artık lâfı dolandırmaya, çalıştaylar yapmaya gerek olmadığını söyledi. Çözümün adresinin TBMM olduğunu kaydeden Şenocak, “‘Başörtüsü sorununu ben çözerim’ diye açıklama yapan siyasî partilerin kendi içinde bu meseleyi çözemediğini görmekteyiz. Soruna bir tutam perçem gibi çözümler getirilmesini gayri ciddilik olarak görüyoruz” dedi.


  KÜRT SORUNUNA “GÖNÜL ELÇİSİ” ÇÖZÜMÜ

DEMOKRATİK açılım çerçevesinde, Kürt sorununun çözümü için atılan adımları da değerlendiren Şenocak, Güneydoğu’da görev yapan imamların, öğretmen ve sağlık görevlilerine “gönül elçisi” unvanı verilmesini istedi.


  Türk-Yunan sınırındaki AB devriyesi başlıyor

YUNANİSTAN'IN Türkiye sınırının bir bölümündeki kontrolün Avrupa Birliği birimlerine bırakılacağı devriye operasyonuna ik gün sonra başlıyor. Türkiye’yle arasındaki kara sınırının 12.5 kilometrelik bölümünü kontrol edemeyen Yunanistan’ın talebi üzerine harekete geçen Avrupa Birliği (AB), acil müdahale ekiplerini (RABIT) 2 Kasım’da gönderiyor.


  AKP İstanbul İl Teşkilatı Oktay Ekşi’yi kınadı

AKP İstanbul İl Başkanlığı ve AKP İstanbul Gençlik Kolları, hidroelektrik santrallerle ilgili yazdığı yazıda hakaret dolu ifadeler kullanan Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi’yi protesto etti. Hürriyet binası önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapıldı.


  Cumhuriyet dar kalıplara sokulamaz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyeti dar kalıplar içine sığdırmak suretiyle, bir metrekarelik başörtüsüne takıp sallamak suretiyle Cumhuriyetçilik olmaz” dedi.


  Youtube'da yasağı kalkıyor

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Youtube adlı internet sitesine erişim yasağıyla ilgili olarak, ‘’Bundan sonraki aşama, yargı kararı yerine getirildiğine göre, mahkemeye müracaat edip tamamen bu filtrelemenin ortadan kaldırılması aşamasıdır’’ dedi.


  RÜTBELİ ASKERLER SALONU TERK ETTİ

ADANA Valiliği tarafından Hilton Oteli’nde verilen resepsiyonda da benzer kriz yaşandı. Saat 19.30’da başlaması planlanan resepsiyon öncesinde askerler eşleriyle araçlarına binip otelden ayrıldı.


  İç güvenlik İçişleri’ne verilsin

Stratejİst ve Savunma Ekonomisi Uzmanı emekli Binbaşı Yakup Evirgen, iç güvenlik görevinin İçişleri Bakanlığı’na devredilmesi ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın Genelkurmay Başkanlığı ile organik bağlantısının kesilmesi gerektiğini söyledi.


  Yabancı okullara arazi vizesi

Anayasa Mahkemesi, yabancı okulların yeni arazi edinebilmesi ve kapasitelerini arttırabilmesinde karşılıklılık şartı aranmamasını Anayasa’ya aykırı bulmadı.


  Saatinizi geri aldınız mı?

Yaz saati uygulaması sona erdi. Saatler, dün gece saat 04.00’de 1 saat geri alındı. Yaz saati uygulamasına 28 Mart 2010 tarihinde geçilirken, saatler 03.00’te bir saat ileri alınmıştı.


  BDP Kars İl Başkanı tutuklandı

Kars’ta, Mayıs ayında gerçekleştirilen operasyon kapsamında PKK’nın şehir yapılanması KCK içinde yer aldığı gerekçesiyle aranan Barış ve Demokrasi Partisi (BTP) Kars İl Başkanı Yavuz Naki gözaltına alındı.


  Çelikkol Tayland’a atandı

Dışİşleri Bakanlığında yapılan bazı büyükelçi atamaları Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Bakanlık mensubu elçi ve büyükelçilerden 8’inin görev yeri değiştirildi.


  Polis otosu devrildi: 1 şehit

Van’In Gürpınar ilçesinde polis otomobilinin şarampole yuvarlanması sonucu 1 polis memuru şehit oldu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.