17 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kültür ve Turizm Bakanlığından tur otobüslerine tedbir

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, son zamanlarda sıkça görülen tur otobüsleri tarafından yapılan trafik kazaları ve can kayıplarının artmaması için tedbir alınması konusunda çalışma başlattı.


İstanbul trafiğine ‘motorize ambulanslı’ çözüm

İSTANBUL’UN yoğun trafiği ve park edilen araçlar yüzünden ambulansın geçmekte sıkıntı çektiği alanlarda, yaklaşık 6 aydır, sağlık görevlileri, motoriz

Yeni öğretmenlere rehber kitapçık

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleğe yeni başlayan öğretmenler için rehber kitapçık hazırladı.


  Acemi kasaplar acil servise koştu

ERZURUM’DA Kurban Bayramı’nın ilk gününde yine bildik manzaralar yaşanmaya devam etti. Bayramın ilk saatlerinde 15 acemi kasap kurban yerine kendini kesti.


  Bayram birliğe vesile olsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sabah ve bayram namazını, üç yıl süren restorasyon çalışmaları tamamlanarak dün ibadete açılan Süleymaniye Camisi’nde kıldı.


  Kılıçdaroğlu, bayramı Paris’te karşıladı

SOSYALİST Enternasyonal Konseyi toplantılarına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, kaldıkları otelde Türk gazeteciler ve vatandaşlarla bayramlaştı.


  Torunlarını bekleyerek bayrama girdiler

BAŞKENTTEKİ Keçiören Güçsüzler Yurdu sakinleri, Kurban Bayramı’na ellerinde kolonya ve şekerlerle çocukları, torunları ve yakınlarının ziyarete gelmelerini bekleyerek girdi.


  BBP: Usul ve uslüpsüzlük ortadan kalksın

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, bayram namazını, eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarının bulunduğu Tacettin Dergahı’ndaki camide kıldı.


  Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camiinde kıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camisi’nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Bahçeli, daha sonra eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti.


  Baykal: Bayram güzellikler getirsin

CHP’NİN eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bayramın, hem Türk milletine hem Müslüman dünyasına hem de bütün insanlığa iyi duygular ve güzellikler getirmesini diledi.


  Denizlerin MOBESE’si “SGRS” olacak

İÇİŞLERİ Bakanlığı, başta Boğazlar ve sahiller olmak üzere liman ve körfezlere de gözetleme sistemi kurma kararı aldı.


  Küçükbaş kurbanlık fiyatı 500 TL’ye indi

ANTALYA'NIN Alanya ilçesine bağlı Cikcilli beldesinde bayram öncesi 750 TL’den satılan küçükbaş kurbanlık fiyatı 400500 TL arasına düştü.


  Şehitlere bayram ziyareti

HEMEN her bayram diğer insanların aksine gurur ve hüznü bir arada yaşayan şehit yakınları, Kurban Bayramı’nı da yine evlatlarının kabri başında kutladı.


  Kırım Tatarları İHH kurbanlarıyla sevindi

KIRIM'DA gerçekleştirilen kurban organizasyonu ile 1400 Tatar aileye ulaşıldı.


  İHH’ya 33 bin hisse kurban bağışı yapıldı

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfına, Türkiye’den 33 bin hisse kurban bağışı yapıldığı bildirildi.


  Füze kalkanında anlaşma yakın

ABD ve NATO’daki müttefiklerinin, Avrupa’da oluşturmak istedikleri füze savunma kalkanı konusunda bir anlaşmaya yakın oldukları bildirildi.


  Milyonlar Hacı oldu

Arafat vakfesinin ardından Müzdelife’ye hareket eden hacılar, burada akşamla yatsı namazını birleştirdikten sonra gecenin geç saatlerine kadar dua etti. Şeytan taşlamak için taş toplayan hacılar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Müzdelife’den hareket ederek Mina’ya ulaştı. Hacılar burada Büyük Şeytan’ı taşlamaya başladı. Daha sonra traş olan hacılar ihramlarından çıktılar.


  Günay: Diyarbakır Cezaevi müze olabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır Cezaevi’ni müze haline getirmek istediklerini belirterek, mekanın şu anda cezaevi olarak kullanıldığını, boşaltılması halinde böyle bir taleplerinin olabileceğini söyledi.


  Yassıada'ya demokrasi müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Yassıada’da da ‘’demokrasi müzesi’’ kurulması yönündeki çalışmalarının hatırlatılması üzerine Bakan Günay, şunları söyledi: ‘’Yassıada ile ilgili Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvurduk.


  Polislere askerlik müjdesi yolda

İçışlerı Bakanı Beşir Atalay, polislerin askerlikten muaf tutulmasına ilişkin çalışmalarla ilgili, ‘’Bu çalışma, doğrudur, biraz gecikti ama artık herhalde bitme safhasına geliyor’’ dedi.


  Üç yılda 9 bin çete üyesi yakalandı

Emnıyet Genel Müdürlüğü tarafından mafya veya çete diye bilinen suç örgütleri ile mücadele kapsamında son üç yılda gerçekleştirilen 721 operasyonda, 9 bin 351 şüpheli yakalandı.


  ‘Kızıl çamur’un tesiri araştırılacak

Macaristan’dakı çevre faciasının Türkiye’deki etkilerini tespit etmek için yola çıkan araştırma gemisi Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesine ulaştı.


  Düziçi'nde orta şiddette deprem

Osmaniye’nın Düziçi ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  110 yıl sonra ilk bayram namazı

VAN Kalesi’nin zirvesinde bulunan ve restore edilerek 110 yıl aradan sonra ibadete açılan Süleyman Han Camisi’nde 110 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı.


  Balıklıgöl’ü baraj kurtaracak

YAZ döneminde su seviyesinin düşmesiyle tehlike çanlarının çaldığı inanç turizminin merkezi konumundaki Balıklıgöl’ün kurtarılması için Atatürk Barajı devreye sokulacak.


  HES’lere tepki için pedal çeviriyorlar

DOĞU Karadeniz Bölgesi’nde yapımı süren Hidroelektrik Santrali (HES) projelerine karşı dikkat çekmek için Samsun-Hopa arasında bisiklet turu gerçekleştiren Çorlu Bisiklet Topluluğu üyeleri, Giresun’da çevreciler tarafından karşılandı.


  Temiz su imkânıyla hayatlar kurtarılabilir

SAĞLIK uzmanları, daha temiz tuvalet imkânları ve temiz su kullanımının yılda 2,4 milyon kişinin hayatını kurtarabileceğini bildirdi.


  Japon uzay sondası göktaşından toz getirdi

JAPON bilimadamları, uzay sondası Hayabusa’nın göktaşı İtokava’dan toz getirdiğini bildirdi.


  Otuz yıl sonra petrol kalmayacak

Otuz yıl sonra petrol kalmayacak...


  Oyuncak müzesi yoğun ilgi çekiyor

TÜRKİYE’NİN en ilgi çekici müzelerinden biri olan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, minik ziyaretçilerin akınına uğruyor. Türkiye’nin ikinci oyuncak müzesi olarak Konak Belediyesi tarafından 17 Ocak 2010 tarihinde açılan müze her gün yüzlerce ziyaretçinin ilgi odağı oluyor.


  Okuyucularımızla bayramlaştık

Geleneksel hâle gelen ‘okuyucularımızla bayramlaşma’ bu bayram da gerçekleşti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.