20 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

G.Saray Kayseri'den eliboş dönebilir

Galatasaray ligde geride kalan 12 haftada son yıllardaki en kötü sezonunu yaşıyor. 5 galibiyet 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet. Eksi 3 averaj. 36 puandan 16'sını toplayabilmiş. Son Manisaspor yenilgisiyle toplam puan kaybı 20 oldu. Galatasaray'ın bu saatten sonra kimse şampiyonluğa oynanacağına inanmıyor. Hagi zaten Florya’ya adım attığı ilk gün şampiyonluk sözü veremeyeceğini söylemişti. Başkan Adnan Polat Rijkaard’ın ardından yaptığı göndermede yaşanan başarısızlıkta teknik adamında payı olduğunu söylemişti. Faturayı Rijkaaard’a kestiği belliydi. Ardından Hagi apar topar takımın başına getirildi. Bu süreçte Hagi’ye kapalı kapılar ardında ne gibi sözler verildiğini bilemiyoruz. Muhtemelen devre arası takıma takviye yapılacağı garantisini almıştır.

Çıktığı ilk maçta Kadıköy’de Fenerbahçe gibi bir takımdan yıllar sonra aldığı ilk puan ve maç boyunca oyuncuların ortaya koyduğu futbol göz doldurmuş ve umutları arttırmıştı. Ne yazık ki, aradan geçen 5 maçlık periyot (Kupadaki Denizli maçı da dahil) işlerin o kadar da kolay düzelecek boyutta olmadığını gösterdi. Fenerbahçe maçındaki o mücadeleyi bir daha göremedik. Futbolcular sahada adeta geziniyorlar. Takımın tam manasıyla yaptığı bir organizasyon yok. Puan tablosunda kendisinden geride olan Bucaspor’da dahil olmak üzere 11 takımdan daha fazla kalesinde gol gören bir defans ve 10 takından daha az skor üreten bir hücum hattı bunun apaçık kanıtı.

Bu sezon ki başarısızlıkta işine son verilen teknik ekip elbette sorumluydu. Ama en az teknik ekip kadar bir sorumlu daha olduğu ortaya çıktı bu zaman diliminde ortaya. O sorumlu da yönetimden başkası değildi. Adnan Polat ve ekibi yanlış transfer politikaları sebebiyle Galatasaray’ın bu duruma düşmesinde birinci dereceden sorumluluğu kabul etmelidirler. Taraftardan yükselen sesler giderek daha fazla rahatsız edici olmaya başlayacaktır.

Hagi’nin elinde sihirli değnek olmadığını şimdi herkes daha iyi anlamış durumda. Elindeki malzeme ortada. Manisaspor maçından sonra yaptığı açıklamada Hagi’nin içinde bulunduğu durumun ipuçlarını yakalamak mümkündü. Kimsenin ismiyle sahada kalamayacağını ve kiralık gibi oynayan oyuncular istemediğini söyledi. Önce Kayseri deplasmanı ardından Beşiktaş derbisi Galatasaray için kırılma anı olacaktır. Kaybedilecek puanlar işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale sokabilir. Hagi’nin takımının Kayseri ve Beşiktaş’a karşı mutlak kazanması gereken bir oyun ortaya koyması gerekecek. Son maçlardaki gibi bir oyun ortaya koyacak olursa Galatasaray Kayseri’den eli boş dönebilir.

EFE KIRMIZI

[email protected]

20.11.2010


 

SAHADAKİ OYUNCUNUN AGRESİF TAVIRLARI ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR

YILLARDIR sporda şiddetin önüne geçilmesi için harcanan çabalara, hazırladıkları projeyle iki spor yazarı da katılıyor. "Tribün Sevgi Mekanı; Şefkatin Doğduğu Yerdir" adlı bir proje hazırlayan spor yazarı Hakan Coşkun ile editör Bülent Bulaç, üç yardımcılarıyla birlikte sporda şiddetin önüne geçmeye çalışacak.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün de onayı alan Coşkun ve Bulaç, her ilde bir sorumlu ve bunlara ilave dörder yardımcı gönüllüyle projeyi başlatacak. Türkiye'nin muhtelif yerlerine asılmak üzere afişler hazırlayan ekip, Kurban Bayramı'ndan sonra kulüpleri ziyaret edecek. Üniversitelerde paneller düzenleyecek ekip, taraftar gruplarını bilinçlendirecek. Tribündeki taraftar grubu liderleriyle temasa geçerek eğitim seminerleri tertip edecek.

BİR OYUN OLDUĞU ÖĞRETİLMELİ

İlk olarak bireylere anasınıfından itibaren sporun sağlıklı yaşam için gerekli faaliyet, bir gösteri ve oyun olduğunun öğretilmesi gerektiğine inanan Bulaç, bireylerin spora her zaman bu bakış açısıyla yaklaşmasının önemine işaret ediyor. Bu sebeple eğitim sisteminde sporun yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışacaklarını söyleyen Bulaç, bireylerin içindeki öfkeyi bir şekilde dışarı atmak istediğini, sporu da bunun için biçilmiş kaftan olarak gördüğünü belirtiyor. Bireylerin spora yönlendirilmesi gerektiğine işaret eden Bulaç, "Şiddet olaylarına karışan kişilerin yaş grubunu 15–30 arası olarak belirleyebiliriz. Özellikle lise çağındaki gençler bu tür olaylara daha açık ve kolay yönlenebildiği için bir şekilde sporun içine sokmak gerekmektedir. Bu nedenle amatör kulüpler maddi anlamda desteklenerek, özellikle bu yaş grubundaki gençlerin amatör sporlara yönlendirilmesi gerekmektedir. Belirli bir disiplinle yapılan spor, bireye kendini kontrol etmekten sağlıklı iletişime, disiplinli bir yaşamdan öfke kontrolüne kadar birçok yarar sağlamaktadır. HER KULÜBE BİR PSİKOLOG

En önemli konuların başında ise futbolu profesyonel olarak yapan sporcuların öfke kontrol çalışmalarına tâbi tutulması ve her kulüpte bir psikoloğun görev yapması olduğunu ifade eden Bülent Bulaç, binlerce taraftarı ve hayranı bulunan profesyonel oyuncuların gerek saha içi gerek saha dışı yaşantılarının sürekli izlenmesi, özellikle karşılaşmalarda agresif tavırlar sergilemelerinin tribünleri de büyük ölçüde etkilediğini anlatıyor. Bulaç, medyada yer alan her türlü ve özellikle spor içindeki şiddet haberlerinin dikkatli yayımlanması için çalışma yapacaklarına dikkat çekiyor.

YÖNETECİLER TAHRİK ETMEMELİ

Kulüp yöneticilerinin basın açıklamalarında daha dikkati olması, kişileri tahrik edici ya da aşağılayıcı sözler sarfetmemesi için gerekli düzenlemenin yapılmasına öncülük edeceklerini belirten Bulaç, "Sporda şiddet yasasının detaylı, kapsamlı bir şekilde hazırlanarak yürürlüğe girmesi ve şiddeti önleyici tedbirlerin hayata geçirilmesi gerekmekte. Stat güvenliklerin sağlanmasında sıkı denetim yapılması, gerekirse giriş kapılarına x-ray cihazları yerleştirilerek suç aletlerinin daha rahat takibinin yapılması sağlanmalı. Taraftar gruplarının rant elde etmek için yaptığı uygulamalar tespit edilerek gerekli önemlerin alınması gerekiyor. İlk etapta suçların yoğunluk gösterdiği illerden başlanmak üzere Türkiye'yi kapsayacak bir çalışma yapılması şart." şeklinde konuşuyor.

20.11.2010


 

F.Bahçe Avrupa'da liderliği kaptırdı, Efes 3. sıraya çıktı

BASKETBOL THY Avrupa Ligi'nde 5. hafta maçları sonucunda Türk temsilcilerinden Fenerbahçe Ülker (C) Grubu'nda ikinci sıraya gerilerken, Efes Pilsen (D) Grubu'nda üçüncü sıraya yükseldi.

Fransa deplasmanında Erman Kunter'in çalıştırdığı Cholet Basket'e 82-78 yenilen Fenerbahçe Ülker, bu sonuçla namağlup unvanını yitirirken, Montepaschi Siena'nın ardından sayı averajıyla ikinci sıraya indi. Efes Pilsen ise İstanbul'da ağırladığı Rusya temsilcisi CSKA Moskova'yı 86-72 yenerek üçüncü sıraya çıktı.

RAKOCEVİC İLK SIRADA

Efes Pilsen'in Sırp oyuncusu Igor Rakocevic, 18.40 ortalamayla sayı liderliğinde birinci sıraya yerleşti. Toplam 92 sayı atan Rakocevic, CSKA Moskova karşısında 2/2 serbest atış, 3/6 üç sayı, 5/6 iki sayı isabetiyle 21 sayı kaydetmişti.

TAURASI VE BİRSEL'İN BAŞARISI

Öte yandan Basketbol FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde gruplarda 4. hafta maçları sonrasında Fenerbahçe'den Diana Taurasi sayı, Birsel Vardarlı ise asist liderliklerinde ilk sırada yer alıyor. Diana Taurasi, 27.3 sayı ortalaması ile birinci sıradaki yerini korurken, Birsel Vardarlı ise asist liderliğinde 5.3 ortalamayla ilk sıraya yükseldi.

20.11.2010


 

Hidayet'in en kötü maçında Suns yenildi

NBA'DE Orlando Magic'in evinde Phoenix Suns'ı 105-89 yendiği maçta Suns'da forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 2 sayı atabildi.

28 dakika sahada kalan Hidayet, kullandığı 2 serbest atışta başarılı olmasına rağmen, 3 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ve 5 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda isabet sağlayamadı. Steve Nash'in sakatlığı nedeniyle oynamadığı Suns'da en skorer isim 21 sayı atan Grant Hill oldu. Phoenix ekibinde Earl Clark 12 sayı, Jared Dudley 11 sayı, Goran Dragiç 10 sayı, Channing Frye 10 sayı attı. Ev sahibi Orlando Magic'in skorer ismi ise 20 sayı, 12 ribaunt ile ''double-double'' yapan Dwight Howard oldu. Jameer Nelson'ın da 15 sayı, 12 asistle ''double-double'' yaptığı Magic'de, Quentin Richardson 15 sayı, Rashard Lewis ve Vince Carter 13'er sayı ile skora katkıda bulundular.

20.11.2010


 

DOPİNGLİ JUDOCUNUN MADALYASI GERİ ALINDI

ÇİN'İN güneyindeki Guangcou kentinde düzenlenen 16. Asya Oyunları'na katılan bir Özbek judocunun doping yaptığı tespit edildi.

Yetkililer, judoda erkeklerde 81 kiloda gümüş madalya kazanan Özbek Şokir Müminov'ın doping testinin pozitif çıktığını ve sporcunun madalyasının geri alındığını açıkladılar.

20.11.2010


 

Beşiktaş Konya önünde galibiyete kilitlendi

SÜPER Lig'in 13. haftasında bugün sahasında Konyaspor'u ağırlayacak Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet.

Ligde sıkıntılı bir dönem geçiren ve geçen hafta Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-0 yenerek rahat bir nefes alan siyah-beyazlı ekip, alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Konyaspor karşısında 3 puanı hedefliyor. Lider Trabzonspor'un 9 puan gerisinde, 20 puanla 6. sırada 13. haftaya giren ''Kara Kartallar'', 9 puanla 15. sıradaki Konyaspor'u yenerek, gelecek haftaki Galatasaray derbisi öncesi moral bulmak amacında. Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Guti ile sakatlıkları bulunan Bobo ve Nihat yarınki maçta forma giyemeyecek. Siyah-beyazlılarda ayrıca Ekrem ve Ferrari'nin de tedavileri sürüyor. Fiyapı İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek.

K.PAŞA, G.BİRLİĞİ ÖNÜNDE 3 PUAN ARIYOR

Bugün sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek Kasımpaşa, sahadan 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Kötü başladığı sezonda ilk galibiyetini geçen hafta İstanbul'da Sivasspor'u yenerek alan lacivert-beyazlı ekip, geçen hafta Beşiktaş'a yenilen rakibi önünde galibiyet parolasıyla çıkacak. Ligin 13. haftası öncesi 6 puanlı Kasımpaşa 18. ve son sırada bulunurken, Gençlerbirliği ise 12 puanla 13. sırada yer alıyor. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 14.30'da başlayacak maçı hakem İlker Meral yönetecek.

20.11.2010


 

SÜPER LİG PROGRAMI

Bugün:

14.30 Kasımpaşa-Gençlerbirliği (R.Tayyip Erdoğan)

16.00 Manisaspor-Bursaspor (Manisa 19 Mayıs)

17.00 Sivasspor-Kardemir Karabükspor (4 Eylül)

19.00 Beşiktaş-Konyaspor (Fiyapı İnönü)

21 Kasım Pazar:

14.30 MP Antalyaspor-Gaziantepspor (Mardan )

16.00 Trabzonspor-Eskişehirspor (Avni Aker)

17.00 Ankaragücü-İstanbul B.B (Ankara 19 Mayıs)

19.00 Kayserispor-Galatasaray (Kadir Has)

22 Kasım Pazartesi:

20.00 Fenerbahçe-Bucaspor ( Şükrü Saracoğlu)

20.11.2010


 

BANK ASYA 1. LİG

Bugün:

13.30 Kayseri Erciyes-Samsun (Spor Kompleksi)

14.00 Altay-Mersin İdmanyurdu (İzmir Alsancak)

21 Kasım Pazar:

13.30 Güngören Belediye-Adanaspor (Yahya Baş)

13.30 Akhisar Belediyespor-Kartalspor (Belediye)

13.30 Orduspor-Tavşanlı Linyitspor (Ordu 19 Eylül)

13.30 Giresunspor-Karşıyaka (Giresun Atatürk)

14.00 Denizlispor-Diyarbakırspor (Denizli Atatürk)

19.00 Çaykur Rizespor-Boluspor (Yeni Rize)

20.11.2010


 

2. LİG BEYAZ GRUP

21 Kasım Pazar:

13.30 İskenderun Demir ÇelikBandırma (5 Temmuz)

13.30 Bozüyükspor-Körfezspor (Bozüyük İlçe)

13.30 Turgutluspor-Adıyamanspor (7 Eylül)

13.30 Beypazarı Şekerspor-Çorum (Beypazarı İlçe)

13.30 Akçaabat Sebatspor-BUGSAŞ ( Fatih)

13.30 Alanyaspor-Sarıyer (Alanya Milli Egemenlik)

13.30 Göztepe-Hacettepe (İzmir Alsancak)

13.30 Yeni Malatyaspor-Çankırı Belediye (İnönü)

13.30 Mardinspor-Gebzespor (Mardin 21 Kasım)

20.11.2010


 

3. LİG 2. GRUP

21 Kasım Pazar:

13.30 Keçiören Sportif-Kahramanmaraş (Hasan Doğan)

13.30 Orhangazi-Anadolu Üsküdar 1908 (İlçe)

13.30 Afyonkarahisarspor-Yalıspor (Afyon Atatürk)

13.30 Altınordu-Sivas Dört Eylül Belediye (Buca İlçe)

13.30 OYAK RenaulT-Batman Petrol (OYAK Renault)

13.30 Kırklarelispor-Gümüşhanespor (Atatürk)

13.30 Yimpaş Yozgatspor-Barıca Gençlerbirliği (Bozok)

13.30 Ispartaspor-Yeni İskenderunspor (Atatürk)

20.11.2010


 

3. LİG 3. GRUP

Bugün:

13.30 Kırıkhanspor-Siirtspor (5 Temmuz)

21 Kasım Pazar:

13.30 Gölcükspor-Gaziosmanpaşaspor (Gölcük İlçe)

13.30 Torbalıspor-Kepez Belediyespor (7 Eylül)

13.30 Diyarbakır Büyükşehir Belediye-Pazar (DİSKİ)

13.30 Denizli Belediye-Beylerbeyi (Doğan Seyfi Atlı)

13.30 Yalovaspor-Araklıspor (Yalova Atatürk)

13.30 Sancaktepe Belediye-Kırıkkale (Hakan Şükür)

13.30 Keçiörengücü-Kastamonu (Ankara Aktepe)

13.30 Zeytinburnuspor-Karsspor (Zeytinburnu)

20.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.