20 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hızlı tren yatırımları tam sür'at İlerliyor

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, ‘’2013 yılında 48 yeni YHT setine ihtiyacımız olacak. Öncelikle 6 Yüksek Hızlı Tren (YHT) seti için alım ihalesine çıkacağız.


Bafa Gölü’nde ‘balık’ sevinci

Geçmİşte kirlilik, kuraklık ve balık ölümleriyle gündeme gelen Bafa Gölü’nün kirlilikten kurtarılarak hayata döndürülmesinin ardından göldeki balık ve

Sığırcık kuşları görsel şölen sundu

Tekirdağ’da, boş bir alanda toplanan sığırcık kuşları, gökyüzünde yaptıkları hareketlerle izleyenlere görsel şölen sundu.


  Çıra için kesilen ağaçlar koruma altına alındı

Sİvas’In Koyulhisar ilçesine bağlı Eğriçimen Yaylasında, vatandaşlar tarafından çıra oluşması için kesilen çam ağaçları koruma altına alındı.


  Edirne’de 21 kaçak yakalandı

Edİrne’de, yasa dışı yollardan Yunanistan’a gitmeye çalışan yabancı uyruklu 21 kişi yakalandı.


  Hakkârili çocuklar karting pistiyle çifte bayram etti

HakkÂrİ’de açılan ilk karting pisti, çocuklara ikinci bayramı yaşattı. Gençlere ve çocuklara yönelik sosyal alanların fazla bulunmadığı Hakkâri’de, ilk karting pisti açıldı.


  110 yıllık bayram geleneği yaşatılıyor

Manİsa’nIn Saruhanlı ilçesi Koldere beldesinde, 110 yıllık bayram geleneği devam ettirilerek, dinî bayramlarda eve gelen misafirlere ‘’Kukurik’’ adı verilen kabuklu fıstık ikram ediliyor.


  Uzungöl’de turizm pansiyon ve butik otellerle gelişecek

Doğu Karadeniz’i tercih eden yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekânlardan Uzungöl’de, turizmin geliştirilmesi için çevre köylerdeki eski evlerin restore edilip pansiyon ve butik otel olarak tatilcilerin hizmetine sunulması planlanıyor.


  ÖNCE ÜLKE MENFAATİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO Füze Savunma Sistemi’yle ilgili olarak, Türkiye’nin alacağı kararda, önce ülke menfaatlerini, daha sonra ittifak dayanışmasını esas alacağını söyledi.


  "Amerika, kendi suçuna Türkiye’yi ortak edecek"

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Portekiz’in başşehri Lizbon’da başlayan NATO liderleri zirvesiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.


  Bayram dönüşleri hüzünlü bitmesin

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı tatilinde düne kadar meydana gelen kazalarda 105 kişinin öldüğünü, 383 kişinin yaralandığına dikkat çekti.


  Astsubayın otomobilinde 11 kilo esrar ele geçirildi

HATAY'IN Belen ilçesinde, Mersin İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde (KOM) görevli bir astsubayın otomobilinde 11 kilogram kubar esrar ele geçirildi.


  Özdalga: Kılıçdaroğlu, dilini kontrol edemiyor

AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, ‘’Görüyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun dilini kontrol etme konusunda sorunu var’’ dedi.


  Devlete güven ne olacak?

OSTİAD Başkanı Adnan Keskin, borçların yeniden yapılandırılmasıyla devlet ve vatandaşın malî yönden barışacağını kaydederek, ‘’Ancak önemli bir sorun var. Birkaç yılda bir af çıkarılacaksa, devlete nasıl güven duyulacak’’ diye sordu.


  MHP'lİ Vural: Başörtüsü bazen istismar edilebiliyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ‘’Anlaşılan o ki başörtüsü konusu sırça köşklerde oturma rekabetinin bir parçası haline dönüşmüştür.


  E-devletin kapısı pahalı çıktı

SİGORTA dökümü alma, araç sorgulama, dava tarihini görme gibi 198 hizmetin verildiği e-devlet kapısının anahtarı pahalı çıktı.


  İthal kurbanlıklara Anadolu'ya geçiş izni

TEKİRDAĞ’DA, Avustralya’dan getirilerek gemide bekletilen 20 bin küçükbaş hayvanın, Tuzla’ya sevkine izin verildiği belirtildi.


  Türkçe, AB’nin resmî dilleri arasına girecek

AVRUPA Birliği Genel Sekreterliği (ABGS), üniversitelerin mütercim tercümanlık ve çeviribilim bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin katılacağı “Genç çevirmenler yarışması” düzenleyecek.


  KOBİ'lere büyük moral

TRABZON Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Başkanı Zeyyat Kafkas, hükümetin, vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, ‘’Çalışma, özellikle KOBİ’lere büyük moral, motivasyon ve ivme kazandıracaktır’’ dedi.


  Devlet yatırıma gidiyor

Türkiye’de eğitim ve sağlık hizmetlerinin etkili bir şekilde sunulması, gerekli sosyal ve fizikî altyapının geliştirilmesi, AB kriterlerine uyum sağlanması için kamu yatırımı ihtiyacı bulunuyor. Bu ise, devletin yatırıma gitmesi anlamına geliyor.


  TAYAD üyelerine dâvâ

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen Eylülde İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş yapan 30 Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi hakkında, ‘’Kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenledikleri ve polise görevini yaptırmamak için direndikleri’’ gerekçesiyle dava açtı.


  İki yeni Araştırma Komisyonu kuruldu

TBMM’NİN 23. Dönem 5. Yasama Yılında, Trakya Birliğin uyguladığı politikalar ile sporda şiddetin önlenmesine yönelik iki yeni araştırma komisyonu kuruldu. Böylece 23. Dönem’de kurulan Meclis Araştırma Komisyonu sayısı yediye yükseldi.


  Samanyolu dışında gezegen

İlk kez Samanyolu galaksisi dışında doğmuş bir gezegenin keşfedildiği bildirildi. Jüpiter’den en az yüzde 25, Yerküre’den de 400 kat daha ağır olan gazdan oluşan gezegenin, daha sonra Samanyolu tarafından yutulan cüce bir galaksideki bir yıldızın yörüngesinde bulunduğu belirtildi.


  Dünya nüfusu 7 milyara dayandı

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tahminlerine göre, dünya nüfusu geçen yıla kıyasla 79.3 milyon kişi arttı ve 6 milyar 908 milyona ulaştı. Dünya nüfusunun, 2050 yılında 9 milyar 150 milyonu bulması beklenirken, Türkiye’nin nüfusu ise 97.4 milyon olacak.


  Discovery’nin son seferi 3 Aralık’ta

Amerİkan uzay mekiği Discovery’nin son seferini 3 Aralıkta yapacağı bildirildi. NASA yetkilileri, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) yapacağı son seferi daha önce üç kez ertelenen Discovery’de onarım çalışmalarının devam ettiğini ve nihaî sefere çok az kaldığını söyledi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.